Pasaulē
2023. gada 10. maijs, 22:56

VIDEO: Krievu okupanti pie Bahmutas atkāpušies par 2 kilometriem pēc sekmīga ukraiņu uzbrukuma

Jauns.lv/LETA

Ukrainas Bruņoto spēku Sauszemes spēku komandieris ģenerālpulkvedis Aleksandrs Sirskis paziņojis par  Krievijas karaspēka atkāpšanos atsevišķos frontes sektoros pie Bahmutas, vēsta “Unian”.

"Pateicoties pārdomātai aizsardzībai Bahmutas virzienā, mēs iegūstam efektīvas darbības rezultātus. Īpaši, ja mēs veicam efektīvus pretuzbrukumus. Atsevišķos frontes sektoros ienaidnieks nevarēja pretoties ukraiņu uzbrukumas un atkāpās līdz 2 kilometru attālumā,» viņš sacīja.

Pēc Sirska teiktā, tieši pārdomātā aizsardzības operācijas vadīšana izsmēla “Vagner” spēkus un piespieda viņus noteiktos apgabalos aizstāt ar sliktāk apmācītām Krievijas regulārā karaspēka vienībām, kuras tika uzvarētas un ir atkāpušās.

“Neraugoties uz ievērojamo karaspēka koncentrāciju un skaļajiem Krievijas kara noziedznieku paziņojumiem par nodomiem ieņemt Bahmutu pirms 9. maija, ienaidnieks nav spējis ieņemt Ukrainas pilsētu. Mūsu aizsardzības spēki droši notur fronti un neļauj ienaidniekam iekarot un virzīties uz priekšu. Cīņa par Bahmutu turpinās," pavēstīja komandieris.

Tajā pašā laikā viņš atsevišķi atzīmēja 3. atsevišķās uzbrukuma brigādes darbu, kas kaujā deva spēcīgu triecienu krievu okupantiem un "parādīja Ukrainas armijas spēku".

Pēc tam 3. atsevišķā uzbrukuma brigāde kā daļa no Azovas taktiskās grupas, kas aizsargā Bahmutas dienvidrietumu nomali, paziņoja par Krievijas bruņoto spēku 72. atsevišķās motorizēto strēlnieku brigādes aizbēgšanu no pilsētas.

3. atsevišķā uzbrukuma brigāde ziņoja par ienaidnieka tehnikas un munīcijas iznīcināšanu, un vairāk nekā 150 krievu okupantu, tostarp, vāgneriešu likvidēšanu.