Pasaulē
2023. gada 9. maijs, 13:16

Prigožins:  Krievijas armijas brigāde 9. maijā aizbēgusi no stratēģiskā placdarma Bahmutā

Jauns.lv

Algotņu bandas “Vagner” dibinātājs Jevgeņijs Prigožins apgalvo, ka viena no Krievijas bruņoto spēku vienībām 9.maijā atstājusi savas pozīcijas Bahmutas apgabalā, vēsta Meduza.io.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

“Šodien viena no Krievijas Aizsardzības ministrijas vienībām aizbēga no viena no mūsu flangiem, atstājot savas pozīcijas. Visi aizbēga un atsedza fronti, gandrīz divus kilometrus platu un 500 metru dziļu. Nu, mēs viņu kaut kā bloķējām,” sacīja Prigožins.

Prigožins norādīja, ka savas pozīcijas atstājusi Krievijas armijas 72.brigāde. Pēc viņa teiktā, Krievijas militārpersonas atstāja stratēģisku frontes posmu, kur gāja bojā aptuveni 500 “Vagner” algotņu.  Prigožins neprecizēja, par kādu frontes sadaļu ir runa.

Prigožins video arī noradīja, ka Ukrainas bruņotie spēki "plēš Krievijas armijas un “Vagner” flangus" Bahmutā, pārgrupējas Zaporižjes virzienā un tuvākajā laikā sāks pretuzbrukumu.

Prigožins arī video norādījis, ka Krievijas Aizsardzības ministrija tā arī nav nodrošinājusi “Vagner” ar solīto munīciju. Pēc viņa teiktā, 8.maijā ministrijā notikusi sanāksme, kurā nolemts, ka “Vagner” saņems 10% no pieprasītās munīcijas.

Prigožins piebilda, ka “Vagner” neatstās Bahmutu vēl vairākas dienas. "Mēs neatstāsim  Artemovsku (Bahmutas krieviskais nosaukums – red.), mēs būsim vēl dažas dienas. Mēs cīnīsimies, un tad mēs to izdomāsim,” viņš norādīja.

Prigožins arī piebilda, ka Aizsardzības ministrija esot draudējusi algotņiem ar apsūdzību nodevībā, ja “Vagner”  pametīs Bahmutu.