Atbildību par propagandista Tatarska uzspridzināšanu uzņēmusies "Nacionālā republikāņu armija"
Krievu propagandists Vladlens Tatarskis (Foto: VIA REUTERS)
Pasaulē
2023. gada 5. aprīlis, 10:54

Atbildību par propagandista Tatarska uzspridzināšanu uzņēmusies "Nacionālā republikāņu armija"

Jauns.lv/LETA

Krievijas partizānu organizācija "Nacionālā republikāņu armija" uzņēmusies atbildību par svētdien notikušo sprādzienu kafejnīcā Sanktpēterburgā, kurā tika nogalināts propagandists un militārais blogeris Vladlens Tatarskis.

Par to "Telegram" kanālā "Rospartizan" paziņojusi "Nacionālās republikāņu armijas" Sanktpēterburgas vienība, kuras paziņojumu tālāk izplatījis Ukrainā dzīvojošais krievu opozicionārs Iļja Ponomarjovs.

"Mēs organizējām un īstenojām 2.aprīļa akciju, kas vērsta pret aktīvistu grupu "Z" un personīgi pret kara propagandistu un kara noziedznieku Maksimu Fominu, kas pazīstams kā Vladlens Tatarskis. Šo akciju mēs rīkojām autonomi, nesaņemot nekādu ārvalstu struktūru vai specdienestu palīdzību," paziņojusi partizānu organizācija.

"Nacionālā republikāņu armija" arī uzsvērusi, ka uzbrukums nebija vērsts pret miermīlīgajiem iedzīvotājiem un tajā cieta tikai aktīvi Krievijas sāktā kara atbalstītāji.

Organizācija arī aicinājusi palīdzēt Darjai Trepovai, kuru Krievijas varasiestādes aizturējušas saistībā ar uzbrukumu Tatarskim un "citiem nevainīgiem cilvēkiem".

Jau ziņots, ka sprādzienā kafejnīcā Sanktpēterburgā bojā gājis Krievijas propagandists Vladlens Tatarskis, kurš veidoja reportāžas no frontes līnijām Ukrainā.

Sprādzienā ievainoti vēl vismaz 23 cilvēki, tostarp viens bērns. 18 cilvēki nogādāti slimnīcā, no viņiem četri ir smagā stāvoklī.

Sprādziens noticis kafejnīcā "Street Bar Cafe", liecina ziņojumi. Tatarskis kafejnīcā esot ticies ar saviem atbalstītājiem. Viņa bojāeju apstiprinājusi arī Krievijas Iekšlietu ministrija, ziņo BBC.

Sociālajos tīklos publicētajā video redzams, ka noticis vismaz viens spēcīgs sprādziens, kā rezultātā ēkai izbiruši stikli.