foto: VIA REUTERS
Sprādzienā kafejnīcā bojā gājis krievu propagandists Tatarskis; spridzeklis viņam pasniegts rokās
Krievu propagandists Vladlens Tatarskis
Pasaulē
2023. gada 2. aprīlis, 19:45

Sprādzienā kafejnīcā bojā gājis krievu propagandists Tatarskis; spridzeklis viņam pasniegts rokās

Jauns.lv

Sprādzienā kafejnīcā Sanktpēterburgā bojā gājis Krievijas propagandists Vladlens Tatarskis, kurš veidoja reportāžas no frontes līnijām Ukrainā, atsaucoties uz krievu medijiem, ziņo BBC.

Jaunākās ziņas liecina, ka sprādzienā ievainoti vēl vismaz 23 cilvēki, tostarp viens bērns. 18 cilvēki nogādāti slimnīcā, no viņiem četri ir smagā stāvoklī.

Sprādziens noticis kafejnīcā "Street Bar Cafe", liecina ziņojumi. Tatarskis kafejnīcā esot ticies ar saviem atbalstītājiem. Viņa bojāeju apstiprinājusi arī Krievijas Iekšlietu ministrija, ziņo BBC.

Sociālajos tīklos publicētajā video redzams, ka noticis vismaz viens spēcīgs sprādziens, kā rezultātā ēkai izbiruši stikli.

Atsevišķi avoti vēstī, ka kafejnīca savulaik piederējusi Krievijas algotņu grupējuma "Vagner" dibinātājam Jegvēņijam Prigožinam.

Pašlaik nav ziņu par to, kurš atbildīgs par sprādzienu.

Tatarskis, īstajā vārdā Maksims Fomins, bija viens no Krievijas pazīstamākajiem militārajiem blogeriem. Vietnē "Telegram" viņam sekoja vairāk nekā 560 000 cilvēku.

Tatarskis neslēpa savu atbalstu Krievijas uzsāktajam karam Ukrainā. Īpašu slavu viņš ieguva pagājušajā gadā pēc tam, kad ievietoja Kremlī filmētu video, kurā sacīja: "Mēs uzvarēsim visus, mēs visus nogalināsim, mēs visus aplaupīsim pēc vajadzības. Tā, kā mums tas patīk."

Krievijas ziņu aģentūras "RIA" citētie avoti Iekšlietu ministrijā sacīja, ka spridzeklis bijis ievietots nelielā statuetē, kas Tatarskim tika pasniegta kā dāvana.

Atsevišķi mediji ziņo, ka statueti Tatarskim nodevusi kāda meitene, kura pati sprādzienā guvusi vidēji smagas traumas un nogādāta slimnīcā. Viņas identitāte pagaidām nav noskaidrota un nav zināms arī tas, vai pati meitene par spridzekli zināja.

Krievijas Federācijas Izmeklēšanas komiteja publicējusi fotogrāfiju, kurā redzams, kā kafejnīcā izskatās pēc sprādziena.

Krievijas ziņu aģentūra "Interfax" ziņo, ka aizdomās par propagandista Tatarska slepkavību aizturēta Sanktpēterburgas iedzīvotāja Darja Trepova. Izmeklētājiem esot pamats uzskatīt, ka 1997. gadā dzimusī Trepova uz kafejnīcu atnesusi figūru, kurā bija ieslēptas sprāgstvielas.