foto: 15min.lt/Scanpix
Arī Lietuvā uzradies “strukturētais ūdens”, kura priekšā nobāl pat pašmāju "Memory Water"
Viktors Uspaskihs (centrā) ir visnotaļ ekscentrisks politiskais personāžs, kurš tikko izcēlies ar “antikovida ūdens” izgudrošanu un izplatīšanu.
Pasaulē
2021. gada 4. janvāris, 06:11

Arī Lietuvā uzradies “strukturētais ūdens”, kura priekšā nobāl pat pašmāju "Memory Water"

Elmārs Barkāns

Jauns.lv

Ne tikai Latvijā ir brīnumainais strukturētais ūdens, kuru piedāvā skandalozais “Memory water” antikovidists Jānis Pļaviņš, bet arī mūsu kaimiņvalstī Lietuvā ir pat vēl “iedarbīgāks” strukturētais ūdens, ko pudelēs pilda daudz ietekmīgākas personas nekā mūsu vēlēšanās caurkritušais Pļaviņš – eiroparlamentārieša no Lietuvas Darba partijas, uzņēmēja Viktora Uspaskiha ģimenes uzņēmums. Šim maģiskajam minerālūdenim “Upas” tiek piedēvētas spējas atbaidīt pat koronavīrusu.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Gada izskaņā mūsu kaimiņvalstī ap šo brīnumstrukturēto ūdeni izvērsās pamatīgs skandāls. Kaimiņvalsts mediji vēsta, ka tas nav vis kaut kāds nemirstības eliksīrs, bet gan visparastākais minerālūdens, ko ražo kādā Rokišku rūpnīcā, ko Uspaskihu klans tirgo par piecreiz augstāku cenu nekā tas nopērkams veikalos bez “maģiskās uzlādes”. Ja veikalā šāda ūdens puslitra pudelīte maksā 36 centus, tad pēc tam, kad tā tiek marķēta ar maģisko uzlīmi “Upas”, tās cena pieaug jau vismaz līdz pusotram eiro.

foto: reklāmas foto
Minerālūdenī “Upas” esot strukturēts Covid-19 ģenētiskais kods, kas palīdz cīnīties ar koronavīrusu.

Ūdens pats par sevi kaitīgs nav, bet tam nepiemīt pārdabiskās spējas cilvēkus atbrīvot no koronavīrusa. Uspaskihs sociālajos tīklos, reklamējot šo ūdeni, raksta: “Mēs no ķīniešiem esam saņēmuši Covid-19 vīrusa enerģētisko kodu un izstrādājuši programmu, kā to iznīcināt. Esam izgatavojuši aparātu, kas šo ūdeni attiecīgi strukturē pēc Masaru Emoto (1943-2014; japāņu zinātnieks, kas nodarbojās ar ūdens maģisko īpašību izpēti – red.) metodes. Rezultātā šis ūdens izveido šūnu imunitāti un sagatavo organismu cīņai ar Covid-19. Jau tagad šis ūdens uzlādēts ar spēju pievarēt sešus koronavīrusa paveidus”.

Lietuvas pārtikas un veterinārais dienests sāka izmeklēšanu par eiroparlamentārieša Uspaskiha reklamēto “antikovida ūdeni”. Savukārt Lietuvas Veselības ministrija šī ūdens pārbaudi uzdevusi Valsts zāļu kontroles dienestam. Valsts iestādes uzskata, ka Uspaskihs un viņa kontrolētais uzņēmums nekaunīgi melo un maldina patērētājus.

Nav manīts, ka “Upas” brīnumūdens būtu nonācis līdz Latvijai, bet izslēgts tas nav, jo uzraksti par šī produkta ražojumu un derīguma termiņu uz etiķetes ir ne tikai lietuviešu, bet arī latviešu, igauņu un angļu valodās.

Pamatīgu izpētes darbu par “Upas” rašanos un “velnišķīgajām īpašībām” veikusi Ķēdaiņu pilsētas deputāte Karolina Štelmokaite, kura sociālajā tīklā “Facebook” “strukturētās antikovida dziras” autorus izvelk skaidrajos ūdeņos. Viņa uzskata, ka “Upas” ir ļoti viegls veids, kā nopelnīt naudu slavenākajam Kedaiņu politiskajam aktierim – Uspaskiham.

“Apskatot viņa ierakstu, padomāju, ka varbūt Viktoram kaut kas tiešām nav kārtībā (ar galvu), jo kā var dabūt gatavas tādas muļķības kā “vīrusa enerģijas kods” no Ķīnas, kā izveidot vīrusa “likvidēšanas programmu”, kurā centrālais instruments ir kaut kāds ūdens,” neizpratnē ir Ķēdaiņu pašvaldības deputāte un turpina:

“Tomēr neprāta versiju noraidīju, jo atcerējos, ka ne pirmo reizi Uspaskiham, manipulējot ar veselības tēmu, ir daudz ieguvumu. Cilvēkiem svarīgākā tēma ir veselība, un Viktoram vairākkārt izdevies to pārvērst par daļu no sava politiskā plāna un reklāmas”.

Štelmokaite raksta, ka minerālūdeni “Upas” ražo kompānija, kas saistīta ar Uspaskiha dēliem, bet to reklamē ne tikai pats eiroparlamentārietis, bijušas Lietuvas Seima deputāts un viņa ģimene, bet arī ar viņa partiju saistīti politiķi.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās

Pats Uspaskihs Lietuvā ir visnotaļ skandaloza personība, kurš vainots gan korupcijā, gan arī kādu laiku pasēdējis cietumā, jo lietuviešu drošībnieki uzskatīja, ka viņa darbību finansē Krievijas specdienesti. Viņš gan padzīts no Lietuvas valdības, gan atkal tajā uzņemts. Politiķis sācis biznesa darbību jau padomju laikā, būvējot gāzesvadus mūsu dienvidu kaimiņvalstī.