2dienas
15stundas
34minūtes
58sekundes

Abonē 2025. gadam ar atlaidēm līdz 57% un saņem garantētas dāvanas 55€ vērtībā!

Abonēt žurnālu
VIDEO: krievu MMA cīkstonis par ringā izdarīto saņem mūža diskvalifikāciju
foto: Instagram @idris_abdurashidov
Idrisa Abdurašidova izdarītais ir prātam neaptverams, tomēr viņš pats par savu rīcību, šķiet, pārāk nepārdzīvo.
Citi sporta veidi

VIDEO: krievu MMA cīkstonis par ringā izdarīto saņem mūža diskvalifikāciju

Kaspars Apsītis

Jauns.lv

21 gadu vecais krievu MMA cīkstonis Idriss Abdurašidovs saņēmis mūža diskvalifikāciju no boksa par debijas cīņā sastrādāto.

VIDEO: krievu MMA cīkstonis par ringā izdarīto saņ...

Aizvadītajā nedēļas nogalē Ali boksa klubā Puketā, Taizemē “ONE Friday Fights” cīņu vakara ievaros Idriss Abdurašidovs aizvadīja savu pirmo boksa cīņu pret irāņu bokseri Bagēru Faraži, kurš līdz tam bjia aizvadījis četras cīņas, no kurām uzvarējis vienā. Kā vēsta britu izdevums “The Mirror”, cīņas gaita liecināja, ka Faraži tuvojas otrajai uzvarai karjerā, tomēr tad Abdurašidovs iespēra savam sāncensim pa galvu (saskaņā ar boksa noteikumiem, tas ir prātam neaptverams cīņas pārkāpums).

Video redzams, kā Faraži pēc spēriena nekavējoties zaudēja samaņu. Krievu cīkstoņa rīcība izraisījusi dusmas un sašutumu ne vien cīņu šova klātesošo vidū, bet arī internetā. Abdurašidovs šobrīd esot saņēmis mūža diskvalifikāciju no boksa, kas, iespējams, varētu ietekmēt arī viņa MMA karjeru, kurā pagaidām četrās “ONE Championship” cīņās izdevies izcīnīt četras uzvaras.

foto: Instagram @idris_abdurashidov
Idriss Abdurašidovs boksa ringā vairs nedrīkstēs atgriezties, bet par vietu cīņas sportā pagaidām skaidrības īsti nav.
Idriss Abdurašidovs boksa ringā vairs nedrīkstēs atgriezties, bet par vietu cīņas sportā pagaidām skaidrības īsti nav.

Daudzi sociālo tīklu lietotāji pieprasa vēl stingrāku sodu. Kāds komentētājs rakstīja: "Viņš ir jāarestē par uzbrukumu un jāliedz iespēja jebkad piedalīties jebkādās cīņas sporta sacensībās. Tas ir tik zemiski." Vēl kāds piebilda: "Tev vajadzētu aizliegt piedalīties visos cīņas sporta veidos." Trešais komentārs bija: "Tu neesi profesionāls sportists, ja nespēj kontrolēt sevi, savas rokas un kājas."

Daudzos lielu sašutumu izraisa arī fakts, ka šis kaunpilnais atgadījums joprojā “rotā” krievu cīkstoņa “Instagram” kontu, kurā viņš skaidro, ka spēriens noticis vienkārīs automātiski, bez iepriekšējā nodoma.