2dienas
13stundas
33minūtes
04sekundes

Abonē 2025. gadam ar atlaidēm līdz 57% un saņem garantētas dāvanas 55€ vērtībā!

Abonēt žurnālu
Basketbols

"Celtics" NBA sezonu sāk ar uzvaru, saņem čempionu gredzenus; Porziņģis turpina dziedēt savainojumu

Sporta nodaļa

Jauns.lv / LETA

Latvijas basketbolists Kristaps Porziņģis otrdien savainojuma dēļ izlaida Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) sezonas pirmo maču, kurā viņa pārstāvētā Bostonas "Celtics" komanda izcīnīja uzvaru ar 132:109.

"Celtics" NBA sezonu sāk ar uzvaru, saņem čempionu...

"Celtics" savā laukumā ar rezultātu 132:109 (43:24, 31:31, 39:32, 19:22) uzvarēja Ņujorkas "Knicks", kas šosezon tiek pieskaitīti bostoniešu galvenajiem konkurentiem Austrumu konferencē. Mājinieku rindās rezultatīvākais ar 37 punktiem un desmit rezultatīvām piespēlēm bija Džeisons Teitums, 24 punktus guva Deriks Vaits, bet 23 punktus un septiņas atlēkušās bumbas sakrāja Džeilens Brauns. "Knicks" komandā rezultatīvākie ar 22 punktiem katrs bija Džeilens Bransons un Mailss Makbraids, bet 16 punktus pievienoja Mikals Bridžess. "Celtics" ar vienu uzvaru vienā spēlē ieņem pirmo vietu Austrumu konferencē. Nākamo spēli Bostonas komanda aizvadīs ceturtdien izbraukumā ar Vašingtonas "Wizards".

foto: AP/Scanpix
Kristaps Porziņģis ar NBA čempionu gredzenu pirkstā runājas ar kluba īpašnieku Stīvu Paljuku.
Kristaps Porziņģis ar NBA čempionu gredzenu pirkstā runājas ar kluba īpašnieku Stīvu Paljuku.

Tāpat mačs bija īpašs, jo "Celtics" spēlētāji saņēma savus personalizētos čempionu gredzenus un pie "TD Garden" arēnas griestiem tika pacelts 18. NBA čempionu baneris, kļūstot par titulētāko komandu NBA vēsturē, jo par vienu panākumu tagad ir apsteigta Losandželosas "Lakers".