foto: ekrānuzņēmums no video
No Lāčplēša par Melno bruņinieku. Latvijas savulaik labākais MMA cīkstonis ticis pie Krievijas pases
Konstantīns Gluhovs pēc pagājušajā gadā uzvarētās cīņas.
Sporta zvaigznes
2024. gada 2. jūlijs, 14:55

No Lāčplēša par Melno bruņinieku. Latvijas savulaik labākais MMA cīkstonis ticis pie Krievijas pases

Sporta nodaļa

Jauns.lv/LETA

Savulaik Latvijas vadošais jauktās cīņu mākslas (MMA) cīkstonis Konstantīns Gluhovs kļuvis par Krievijas pilsoni, savā "Telegram" kanālā paziņoja sportists.

Laikā, kad Latvijā dzimušais Gluhovs pārstāvēja savu dzimteni, viņš ringā devās kā Konstantīns "Lāčplēsis" Gluhovs, bet viņa pēdējo gadu izdarības pilnībā atgādina Melno bruņinieku.

Kā liecina Gluhova ieraksti "Telegram" un arī sociālās tīklošanās vietnē "Facebook", viņš jau labu laiku uzturas Krievijā, vāc ziedojumus droniem Krievijas karavīriem un apmeklē okupētās Donbasa teritorijas.

Gluhovs raksta, ka kopš 2024. gada 1. janvāra viņam Krievijā bija repatrianta statuss, neslēpjot gandarījumu par saņemto pilsonību. "Māte Krievija savāc savus bērnus no visas pasaules," "Telegram" raksta Gluhovs.

44 gadus vecais Gluhovs lielākoties aizvadījis cīņas pēc MMA un kikboksa noteikumiem.

Gluhovs pagājušajā vasarā pēc atgriešanās ringā pēc piecu un izcīnītās uzvaras gadu pauzes kurš dzimis Latvijā un sportā pārstāvējis mūsu valsti, pēc nesen izcīnītās uzvaras Krievijas MMA sacensībās "AMC Fight Night 120" pār Mihailu Gazajevu pauda atbalstu Krievijas karadarbībai Ukrainā.

"Visi zinām, kāda ir situācija valstī. Pats ilgu laiku dzīvoju Eiropā. Arī Ukrainā dzīvoju, bet no turienes aizvācos. Es pilnībā atbalstu Krievijas federācijas prezidentu Vladimiru Putinu. Visiem puišiem, kuri ir frontē - turieties, mēs esam ar jums. Es tur nevaru būt un jums palīdzēt, jo vispār esmu citas valsts pilsonis. Puiši, par dzimteni! Mēs uzvarēsim," intervijā pēc cīņas sacīja Gluhovs.