Abonē 2025. gadam ar atlaidēm līdz 57% un saņem garantētas dāvanas 55€ vērtībā!

Abonēt žurnālu
Ukrainas desantnieki sagūstījuši ēģiptieti, kurš Krievijā bija ieradies iegūt augstāko izglītību IT tehnoloģiju jomā
foto: Zuma Press/Scanpix
Ukraiņu karavīri attīra ienaidnieka tranšejas.
Pasaulē

Ukrainas desantnieki sagūstījuši ēģiptieti, kurš Krievijā bija ieradies iegūt augstāko izglītību IT tehnoloģiju jomā

Ārzemju nodaļa

Jauns.lv

Ukrainas desantnieki sagūstīja ēģiptieti, kurš karoja krievu pusē. Tas notika Kurahoves virzienā, vēsta Taurijas 79. atsevišķās gaisa triecienbrigādes preses dienesta pārstāvis Orests Drimalovskis.

Ukrainas desantnieki sagūstījuši ēģiptieti, kurš K...

Viņš komentēja izskanējušo informāciju, ka krievi it ​​kā saņēmuši pavēli uzspridzināties ar granātām, lai nenonāktu ukraiņu gūstā. Drimalovskis atzīmēja, ka 79. brigādes karavīri fiksējuši, kā Krievijas trieciennieki "zaudēja motivāciju" doties tālāk ofensīvā un uzspridzinājās ar granātām vai izdarīja pašnāvību ar automātu palīdzību.

Viņš arī pastāstīja, ka Ukrainas karavīri nesen sagūstījuši ēģiptieti. Viņš ieradās Krievijā, lai iegūtu augstāko izglītību IT tehnoloģiju jomā, bet pēc Krievijas pases saņemšanas mēneša laikā viņam tika izsniegta pavēste uz fronti.

"Interesants tāds personāžs, zina četras valodas, poliglots. Dzīvos," sacīja Drimalovskis.

Cits karagūsteknis ir tipisks Krievijas armijas pārstāvis – bijušais cietumnieks, kurš par 200 tūkstošiem rubļu devās karot pret Ukrainu.

Krievijas armijas zaudējumi Ukrainā

Krievijas karaspēka dzīvā spēka zaudējumi Ukrainā līdz 18. oktobra rītam sasnieguši 675 800 karavīrus, ziņo Ukrainas armijas ģenerālštābs.

Saskaņā ar ģenerālštāba datiem diennakts laikā iznīcināti 1530 iebrucēji.

Kopš atkārtotā iebrukuma sākuma 2022.gada 24.februārī krievi zaudējuši 9027 tankus, 18 053 bruņutransportierus, 19 533 lielgabalus un mīnmetējus, 1232 daudzlādiņu reaktīvās iekārtas, 978 zenītartilērijas iekārtas, 369 lidmašīnas, 329 helikopterus, 17 152 bezpilota lidaparātus, 2620 spārnotās raķetes, 28 kuģus un ātrlaivas, vienu zemūdeni, 26 908 automobiļus un autocisternas, kā arī 3448 specializētās tehnikas vienības.