Tā LTV sagaidīja jauno gadu - ar labākajām pēdējo 60 gadu dziesmām un vismaz 50 māksliniekiem!
Latvijas televīzijas sarūpētais gadu mijas koncerts “Dziesmas – leģendas jeb Viss kā pirmoreiz”.
Kultūra
2014. gada 1. janvāris, 00:15

Tā LTV sagaidīja jauno gadu - ar labākajām pēdējo 60 gadu dziesmām un vismaz 50 māksliniekiem!

Jauns.lv

Vecgada vakarā Latvijas Televīzijas 1. kanālā izskanēja koncertšovs “Dziesmas – leģendas jeb Viss kā pirmoreiz”, kura vadītāju lomās iejutās LTV ētera sejas Gundars Rēders, Ansis Bogustovs, Toms Bricis, Uģis Joksts, Kārlis Būmeisters un Dāvids Ernštreits.

Veidot oriģinālu gadu mijas koncertprogrammu sabiedriskā televīzija uzskata par savu pienākumu. Pērn jaunais gads tika sagaidīts ar “Blaumaņa gadumijas mistēriju”. Tiesa, iestudējums nebija veiksmīgs un saņēma skarbu kritiku. Šogad Latvijas Televīzija atzīmēs 60. jubileju, tāpēc koncerts gadu mijā noritēja retrospektīvā gaisotnē – kopā ar visiem pārcilājot sabiedrībai nozīmīgas atmiņas (katrs žurnālists atskatījās uz vienu desmitgadi) un izdziedot sešu gadu desmitu populārākās dziesmas. Koncerta svinīgo atmosfēru klātienē baudīja kādreizējie un esošie LTV radošie cilvēki, sadarbības partneri un sabiedrībā zināmas personības, tostarp eksprezidente Vaira Vīķe-Freiberga ar kungu Imantu, Ventspils mērs Aivars Lembergs ar pavadoni Kristīni Krasovsku, operdziedātāja Inese Galante, dzejniece Māra Zālīte un citi.

Jāpiebilst, ka dziesmas, kādas atskaņot koncertprogrammā, īpašā aptaujā novembrī izvēlējās paši klausītāji. Leģendārākās dziesmas izpildīja teju visi Latvijas labākie dziedātāji - Žoržs Siksna un grupa „Limonāde”, Dainis Skutelis un Anmary, grupa „Neaizmirstulītes”, Jānis Strazdiņš un LieneCandy, Juris Vizbulis, Marts Kristiāns Kalniņš un Paula Dukure, Ivars Pētersons, Dāvids Kalandija un Samanta Tīna, Olga Rajecka un Andris Baltacis, Nikolajs Puzikovs un grupa „Limonāde”, Agnese Rakovska un Ivo Fomins, Ieva Kerēvica, Niks Matvejevs un grupa „PeR”, Jānis Ķirsis un „Zelta koris”, Andris Ērglis un Aija Andrejeva, Igo, grupa „Jumprava”, Intars Busulis, Jānis Stībelis, Kristīne Kārkla-Puriņa un grupas „Auļi” mūziķi, Normunds Rutulis, Valters Frīdenbergs un grupa „Tumsa”, Juris Kaukulis, Fredis un Jakušs, Atis Ieviņš.

Par sešdesmitgades iemīļotākajām latviešu dziesmām skatītāji bija atzinuši „Pilsēta vakarā”, „Tikai prieks”, „Mana dzimtene jaukā”, „Rič-rač spēle”, „Silavas valsis”, „Dziesmotā Rīga”, „Dziesma par Napoleonu”, „Mežrozīte”, „Noktirne”, „Dziesma par sapumpurotu zaru”, „Slidotava”, „Klusā dziesma”, „Jauna ēra”, „Tik un tā”, „Taisnība”, „Atkal sāp”, „Ziemeļmeita”, „Sniedziņa dziesma”, „Nāc ar mani paklusēt”, „Raudāja māte”, „Dzīve kā košums”, „Klusiet jauni, klusiet veci”, „Eiropa”, „Dzimtā valoda”, „Lai tas būtu laimīgs!”.

LTV Vecgada programmu veidoja režisors inscenētājs Arvīds Babris, muzikālais producents Juris Vaivods, konsultante Daiga Mazvērsīte, scenārija autors Ēriks Niedra, scenogrāfe Maija Jansone un redaktore Sanita Auškāpa.

Kasjauns.lv / Foto: Toms Norde/LTV, Ieva Valtere