Kultūra
2014. gada 27. janvāris, 19:29

Izsludina akciju, lai sniegtu atbalstu Latvijas mūzikas skolām

Jauns.lv

Tirdzniecības parks Alfa (t/p Alfa) jau sesto gadu atbalsta ievērojamāko mūzikas notikumu Latvijā – Mūzikas ierakstu gada balvu “Zelta Mikrofons”. Turpinot jau iesākto tradīciju, arī šogad šī pasākuma ietvaros paredzēts īpašais balsojums, kas tiks apvienots ar labdarības akciju. Lai sniegtu papildu ieguldījumu Latvijas mūzikas izgītības attīstībā un veicinātu jauno pašmāju mūziķu izaugsmi, t/p Alfa rīko akciju, kuras ietvaros tiks atbalstītas 3 Latvijas mūzikas skolas.

Akcija tiek rīkota sadarbībā Mūzikas ierakstu gada balvu “Zelta Mikrofons” un “Mārtiņa Freimaņa fondu”. Akcijas mērķis ir atbalstīt talantīgus mūzikas skolu audzēkņus no visas Latvijas, kuriem kāda iemesla dēļ nav iespēja līdz galam attīstīt savus talantus. Iemesli iespējams ir dažādi - mūzikas skolas nespēj nodrošināt audzēkņus ar vajadzīgajiem instrumentiem, mācībām nepieciešamajiem materiāliem, tāpat vecāki finansiālu apvērumu dēļ nevar sniegt vajadzīgo artavu bērna izaugsmē. Tāpēc t/p Alfa aicina ikvienu Latvijas mūzikas skolu iesaistīties akcijā, līdz š. g. 29. janvārim sūtot pieteikumus ar izklāstu, kas visvairāk ir nepieciešams konkrētajai mūzikas skolai. Pieteikumam jāpievieno īpašais stāsts brīvā formā, kāpēc tieši šai skolai nepieciešams atbalsts.

“Jau vairākus gadus veiksmīgi Gada dziesmas balsojumu apvienojam ar dažādiem labdarības projektiem, kuri ir nozīmīgi sabiedrībai. Ļoti ceram uz mūzikas skolu atsaucību, piesakoties dalībai akcijā, jo šogad esam īpaši padomājuši par to, lai katra no trim skolām saņem tieši sev nepieciešamo atbalstu. Pērn mūsu akcija guva lielu atsaucību - tās laikā tika saziedoti 5 akardeoni, 5 vijoles, 2 klavieres, 1 trombons, 1 klarnete, nošu grāmatas un daudzi citi mūzikas instrumenti. Vēlos izcelt grupas “Prāta Vētra” ziedojumu Jelgavas mūzikas skolai 1000 LVL vērtībā. Ziedojot un palīdzot citiem, mēs iepriecinām ne tikai saņēmēju, bet arī paši gūstam neviltotu gandarījuma sajūtu par paveikto labu darbu,” stāsta t/p Alfa vadītāja Liene Apine.

Pēc iesūtīto stāstu izvērtēšanas, jau 3. februārī t/p Alfa izziņos tās 3 mūzikas skolas, kurām šī gada labdarības akcijas ietvaros tiks sniegts atbalsts, aicinot tām sniegt gan finansiālo atbalstu, gan dāvinot mūzikas instrumentus, mūzikas literatūru, mūzikas notis.

Papildu informācija par akcijas norisi ir pieejama t/p Alfa interneta vietnē www.alfaparks.lv (

http://goo.gl/bScfUX

).

Par Mūzikas ieraksta gada balvu „Zelta Mikrofons”

Tirdzniecības parks Alfa jau sesto gadu ir kopā ar Mūzikas ierakstu gada balvu, un katru gadu t/p Alfa pircējiem ir ekskluzīva iespēja noteikt savu Gada dziesmas titula ieguvēju. Ik gadu nobalso 120 000 pircēji. Tā ir vienīgā nominācija, kas dod iespēju tautai izteikt viedokli par to, kura dziesma pagājušajā gadā ir bijusi vsiemīļotākā. Balsošana t/p Alfa norisināsies no 21. janvāra līdz 3. martam. Šogad Gada dziesmas titula ieguvējs vai ieguvēji saņems dāvanu karti no Galactico 1500 EUR vērtībā.

Tirdzniecības parks Alfa ir viens no vadošajiem tirdzniecības centriem Rīgā un Latvijā, kas līdztekus plašām iepirkšanās, pakalpojumu, skaistumkopšanas un atpūtas iespējām, piedāvā arī izklaides, tostarp, kino baudīšanas iespēju.


Karlīna Timofejeva