Bezjēdzība? Vienīgo "Park&ride" stāvvietu gada laikā izmanto mazāk nekā 300 reižu
Rīgas vienīgā "park&ride" autostāvvieta Ulbrokas ielā 13.
Sabiedrība
2014. gada 12. februāris, 12:19

Bezjēdzība? Vienīgo "Park&ride" stāvvietu gada laikā izmanto mazāk nekā 300 reižu

Jauns.lv

Rīgā, Ulbrokas ielā 13, pirms gada atklātā "park&ride" autostāvvieta gada laikā izmantota mazāk nekā 300 reižu, informēja pašvaldības SIA "Rīgas satiksme".

Uzņēmuma preses sekretārs Viktors Zaķis atzina, ka Ulbrokas ielas stāvvietas iecere nav izvērtusies par "veiksmes stāstu", tomēr jāņem vērā, ka tā nebija īpaši šim mērķim radīta autostāvvieta, bet gan jau esošs laukums ar gatavu infrastruktūru, kurā papildu ieguldījumi nebija nepieciešami, līdz ar to arī netika gaidīts, ka pieprasījums pēc šī pakalpojuma būs ļoti liels.

"Esam sapratuši, ka no elektroniskās sistēmas viedokļa viss darbojas un esam gatavi turpināt," sacīja Zaķis. "Rīgas satiksmes" valdes priekšsēdētājs Leons Bemhens gan esot atzinis, ka uzņēmumam pagaidām nav plānu šajā virzienā kaut ko darīt un attīstīt papildus.

Pirmā "park&ride" autostāvvieta darbu uzsākusi 2012.gada nogalē, tā izveidota pašvaldības SIA "Rīgas pilsētbūvnieks" pašvaldības dzīvojamo māju kompleksa būvniecības laikā - dzīvojamo māju celtniecībai paredzētā teritorija bija ierobežota, un tika pieņemts lēmums būvēt daudzstāvu autostāvvietu ar 676 vietām. Autostāvvieta ir labiekārtota un apsargāta, taču tā ir noslogota tikai par vienu trešo daļu, tāpēc nolemts brīvās vietas atvēlēt "park&ride" vajadzībām.

Tajā Rīgas viesi un tās iedzīvotāji savas automašīnas var novietot apsargājamā autostāvvietā un tālāk doties ar sabiedrisko transportu. 2013.gada laikā reģistrēti nepilni 300 gadījumi, kad autovadītāji šo iespēju izmantojuši.

Stāvvietas izmantošana ir bez maksas, ja sabiedriskajā transportā ar e-talonu dienas laikā tiek veiktas vismaz divas braucienu reģistrācijas.

Stāvvieta Ulbrokas ielā atrodas tieši līdzās sabiedriskā transporta maršrutiem. "Mēs rūpīgi pētīsim situāciju un, ja būs liela interese par šo pakalpojumu, norīkosim papildu autobusus," atklājot Ulbrokas ielas stāvvietu, 2012.gada decembrī sacīja pašvaldības SIA "Rīgas satiksme" valdes priekšsēdētājs Leons Bemhens.

Rīgas dome iepriekš norādīja, ka šis ir tikai pirmais solis un tiek plānots, ka līdzīga autostāvvieta tiks izbūvēta pie tirdzniecības centra "Dole". Pašvaldības mērķis, ieviešot "park&ride" stāvvietas, ir mazināt sastrēgumus pilsētā un sabiedrisko transportu padarīt par prioritāru.

LETA/Foto: Lita Krone/LETA