Straujuma nešaubās par Dombrovska bijušās darbinieces piemērotību darbam lidostas valdē
Lidostas "Rīga" akcionāru sapulcē otrdien lems par Augustovskas iecelšanu valdē.
Sabiedrība
2014. gada 25. februāris, 12:19

Straujuma nešaubās par Dombrovska bijušās darbinieces piemērotību darbam lidostas valdē

Jauns.lv

Ministru prezidentei Laimdotai Straujumai nav šaubu par ilggadējās bijušās premjera Valda Dombrovska biroja vadītājas Olitas Augustovskas profesionalitāti un piemērotību darbam starptautiskās lidostas "Rīga" valdē.

Komentējot satiksmes ministra Anrija Matīsa lēmumu Augustovsku virzīt lidostas "Rīga" valdes locekles amatam, Straujuma otrdien intervijā "Latvijas Televīzijas"  raidījumam "Rīta Panorāma"  teica, ka par Augustovskas profesionalitāti valsts pārvaldē viņa nešaubās.

"No otras puses, protams, sabiedrība gaida atklātību un, iespējams, ir jādomā par izskaidrošanas darbu un konkursa organizēšanu, lai sabiedrībai būtu pārliecība, ka tur nav kāda pazīšanās vai neprofesionālu valdītāju ielikšana, tikai tāpēc, ka vajadzīgs darbs,"  teica premjere.

Viņasprāt, tas gan neesot šajā gadījumā. "Es gan nedomāju, ka tas ir Augustovskas gadījums, jo vina piecus gadus vadīja premjera biroju, līdz ar to pārvaldības un menedžmenta prasmes viņai ir," teica Straujuma.

Jau vēstīts, ka lidostas "Rīga" akcionāru sapulcē otrdien lems par Augustovskas iecelšanu valdē.

Matīss iepriekš savu izvēli skaidroja ar bažām par telefonsarunu noklausīšanās skandālu lidostā.

"Mani satrauc šis noklausīšanās skandāls lidostā, kur izmeklēšanas joprojām nav beigušās, tostarp iekšējā. Tāpēc esmu nolēmis deleģēt darbam valdē Augustovsku, kura ir speciāliste tieši pārvaldības jomā. Tāpat vēlos apliecināt, ka nekādā viedā šis amats nevienam netika speciāli izveidots. Lidostā vienmēr bijuši seši valdes locekļi, taču, kad [Aldis] Mūrnieks tika iecelts valdes priekšsēdētāja amatā, viņa vietā valdes locekļa amatā neviens netika pieņemts," sacīja Matīss.

Šobrīd lidostas "Rīga" valdes priekšsēdētāja amatā strādā Mūrnieks, savukārt valdes locekļu amatos strādā - Agris Balodis, Andis Damlics, Raimonds Rožkalns un Ilona Līce.

BNS/Foto: Ieva Čīka, AFP, LETA