0dienas
6stundas
24minūtes
10sekundes

Abonē 2025. gadam ar atlaidēm līdz 57% un saņem garantētas dāvanas 55€ vērtībā!

Abonēt žurnālu
Bērnu deju kolektīva "Dzintariņš" 60. jubilejā sadanco lieli un mazi "dzintariņi". FOTO
Latvijas kultūras ministre Dace Melbārde uz „Dzintariņa” 60. jubileju ieradās ar meitiņu Dārtu, kura arī ir bērnu deju ansambļa „Teiksmiņa” dejotāja.
Kultūra

Bērnu deju kolektīva "Dzintariņš" 60. jubilejā sadanco lieli un mazi "dzintariņi". FOTO

Jauns.lv

Latvijas bērnu tautas deju ansambļa “Dzintariņš” bijušie un esošie dejotāji Latvijas Nacionālajā operā (LNO) ar vērienīgu jubilejas koncertu nosvinējusi deju kolektīva 60. jubileju.

Bērnu deju kolektīva "Dzintariņš" 60. jubilejā sad...

“Dzintariņa” mākslinieciskā vadītāja Olga Freiberga atklāj, ka jubilejas pasākumam cītīgi gatavojušies ne tikai pašreizējie dejotāji, bet arī tā absolventi. Jau kopš pagājušā gada septembra kādreizējie tautas deju ansambļa audzēkņi reizi nedāļā sanāca kopā, lai sagatavotu un noslīpētu deju soļus. “Jubilejas koncertā uz nacionālās operas skatuves satikās dažādu paaudžu “Dzintariņa” dejotāji vecumā no diviem līdz 65 gadiem. Bija arī manas mammas, kolektīva dibinātājas Zinaīdas Zeltmates pirmie audzēkņi, kuriem bija tikai divi vai trīs gadi, kad viņi pirmo reizi tika atvesti uz “Dzintariņu”. Tagad tautas deju ansamblī dejo jau viņu mazbērni,” norāda Olga Freiberga, kura ir vairākkārtēja Vispārējo, kā arī skolēnu Dziesmu un Deju svētku virsvadītāja.

Pasākums LNO izskanēja kā grandiozs noslēgums “Dzintariņa” 60. jubilejas svinībām, jo pirms tā norisinājās ieskaņu koncerti dažādās Latvijas vietās.

“Dzintariņa” jubilejas koncertā LNO programmā varēja vērot tā dibinātājas Zinaīdas Zeltmates, kā arī Ulda Žagatas, Ritas Spalvas, Jāņa Purviņa, Olgas Freibergas, Vladimira Dondukova, Sanitas Misikas, Guntas Rudenes un citu autoru veidotās dejas.

Dejojot “Dzintariņā” izaugušas jau vairākas paaudzes, tostarp daudzi sabiedrībā zināmi cilvēki, piemēram, baletdejotāji Genādijs Gorbaņovs, Lora Ļubčenko, Marians Butkevičs, Rita Lukaševica, Elza Leimane, operdziedātāja Elga Brahmane, aktrises Astrīda Kairiša, Gunta Virkava, Zane Burnicka, kā arī Saeimas priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa, bijusī parlamenta spīkere Ingrīda Ūdre, kādreizējais Rīgas mērs Aivars Aksenoks un citi.