Abulā un Gaujā notiks laivu bobslejs
3. maijā notiks ikgadējais Laivu maršs „Abuls – Gauja”, kura šī gada tēma būs bobslejs, par godu mūsu bobslejistiem - sudraba medaļniekiem Soču olimpiskajās spēlēs.
Novadu ziņas
2014. gada 24. marts, 16:43

Abulā un Gaujā notiks laivu bobslejs

Jauns.lv

Maija pirmajās brīvdienās – sestdien, 3. maijā, Beverīnas novadā, Brenguļu alus dārzā, tiks dots starts lielajam Laivu maršam „Abuls – Gauja”. Tas ir Latvijā krāšņākais un kuplākais laivu karnevāls uz ūdens. Tā šī gada tēma ir laivu bobslejs.

3. maijā, pulksten 10.00, Brenguļu alus dārzā jau tradicionāli tiks dots starts vērienīgam pasākumam – lielākajam Laivu maršam „Abuls – Gauja”. Tas ir Latvijā krāšņākais un kuplākais laivu karnevāls uz ūdens, kas vieno divas alus darītavas, divas upes un divreiz divas pašvaldības, Kasjauns.lv informēja Valmieras pašvaldības Sabiedrisko attiecību un tūrisma nodaļas sabiedrisko attiecību speciāliste Justīne Deičmane.

Pagājušā gadā tika aizsākta jauna tradīciju – Laivu maršam dot īpašu tēmu. Ja 2013. gadā vērojām zirgu peldēšanas čempionātu, tad šogad, pateicoties Valmieras puses sportistu sīvā cīņā iegūtajām sudraba godalgām XXII Ziemas olimpiskajās spēlēs Sočos, tēma būs tikpat sportiska un azartiska – laivu bobslejs! Par godu mūsu olimpiešiem un, iespējams, labākajai laivu bobsleja trasei „Abuls – Gauja” ikvienam Laivu marša dalībniekam būs iespēja izbraukt līkumotās Abula un Gaujas „virāžas”, sacensties enerģiskākajā „boba iestumšanas saucienā”, kā arī radīt visatbilstošāko „boba” noformējumu. Veiksmīgam „ekipāžas” startam visiem Laivu marša „bobslejistiem” tiks organizēta iesildīšanās profesionālu treneru pavadībā.

Kā jau ierasts, Laivu marša dalībnieki leģendārākajās upju „virāžās” – Abula stāvkraujā, Gaujas Stāvajos krastos, Daliņu pludmalē, uz Vanšu tilta un citviet – tiks uzmundrināti ar dziesmām, dejām, apdziedāšanu, sveicieniem un citām jestrām izdarībām, ko nodrošinās atraktīvi un mākslinieciski ļaudis. Arī skatītāji ir aicināti uzmundrināt un sveikt mūsu „bobslejistus”, jo trase „Abuls – Gauja” ir gara – 14 kilometri.

Pasākuma noslēgums tiks aizvadīts Valmiermuižas pils parkā ap, pulksten 16.00. Tajā aicināti pulcēties gan Laivu marša dalībnieki, gan līdzjutēji, lai kopīgi baudītu bukstiņputru, nosmeķētu Valmiermuižas un Brenguļu alu, priecātos par muzikālajiem priekšnesumiem un piedalītos atraktīvā apbalvošanas pasākumā.

Laivu maršs „Abuls – Gauja” norisinās jau ceturto gadu, sadarbojoties aktīvā tūrisma centram „Eži”, Valmiermuižas un Brenguļu alus darītavām, kā arī Valmieras pilsētas, Kocēnu, Burtnieku un Beverīnas novadu pašvaldībām. Plašāka informācija par pieteikšanās kārtību, dalības maksu un „boba” īri internetā: www.visit.valmiera.lv .

Kasjauns.lv/Foto: publicitātes foto