Skatītāji bēdīgi – maksas kanālu dēļ daudzi neredzēs Labestības dienu koncertu
Skatītājiem sāp sirds, ka maksas kanālu dēļ nevarēs ziedot naudu slimiem bērniņiem, jo vienkārši neredzēs Labestības dienu koncertu savā TV ekrānā.
Kultūra
2014. gada 31. maijs, 06:10

Skatītāji bēdīgi – maksas kanālu dēļ daudzi neredzēs Labestības dienu koncertu

Jauns.lv

TV kanāliem TV3 un LNT pārtraucot bezmaksas apraidi, daudziem cilvēkiem liegta iespēja vērot savus iemīļotos televīzijas raidījums. Sabiedrības daļai, kurai par kanālu skatīšanos samaksāt nav iespējas, sāp sirds – šogad nevarēs vērot arī Labestības dienas koncertu 1. jūnijā, lai ar ziedojumiem palīdzētu slimiem bērniņiem.

Par televīzijas kanāliem, kurus iepriekš varējām skatīties bez maksas, nu jāmaksā. Iemīļoti seriāli un TV raidījumi iet secen daudziem iedzīvotājiem. Portālam Kasjauns.lv atrakstīja kāda noskumusi lasītāja – nu viņas ģimenei ir liegta iespēja arī ziedot slimiem bērniņiem, skatoties Ziedot.lv rīkotās Labestības dienas koncerta tiešraidi – to diemžēl neraida nevienā no pieciem bezmaksas kanāliem. Lasītāja pauž neizpratni – kāpēc gan Labestības dienas nevarētu pārraidīt tādā kanālā, kas pieejams visai sabiedrībai?

„Vai nav cūcība no ziedot.lv puses, ka viņu rīkotās Labestības dienas koncertu rādīs pa maksas kanālu LNT? Atceros tās dienas, kad LNT bija bezmaksas, mēs skatījāmies Labestības dienas koncertu un šis koncerts mūs mudināja zvanīt pa maksas tālruni un ziedot naudu bērniņiem, kaut arī neesam turīgākie cilvēki,” stāsta sašutusī lasītāja Gintare.

Viņa neslēpj, ka nav patīkami, ja šādas sabiedrībai nozīmīgas pārraides, varēs redzēt vien tie, kuri par TV skatīšanos ir spējīgi samaksāt, jo arī maznodrošinātāki cilvēki jūt līdzi, un mēģina rast iespēju, lai ziedotu slimajiem bērniņiem, ko rāda Labestības dienās.

„Mūsu rīcībā ir tikai vecais TV uztvērējs, ar dekoderu, kas uztver piecus bezmaksas kanālus. Tehniski savā televizorā nemaz nevaram pieslēgt maksas kanālu paketi, lai kā mēs to vēlētos. Sirdī paliek rūgtums...” teic Gintare.

Viņa pauž neizpratni, kāpēc organizācijas Ziedot.lv Labestības dienas koncertu nevarētu rādīt vienā no esošajiem pieciem bezmaksas kanāliem – „Tā tiešām ir necieņa no organizācijas Ziedot.lv puses, kā auditorijas daļu izvēloties turīgākos TV skatītājus, kuri var atļauties ik mēnesi noteiktu summu maksāt par LNT un citu maksas kanālu skatīšanos.”

Ziedot.lv nespēj ietekmēt apraides sistēmu

Sazinoties ar Ziedot.lv pārstāvi Ilzi Ošāni, noskaidrojām, ka organizācija nekādi nespējot ietekmēt maksas un bezmaksas TV kanālu apraidi, bet priecātos, ja labdarības akciju pārraidītu visas televīzijas un par tām interesētos visi mediji.

„Akcija „Labestības diena” šogad tiek rīkota jau astoto gadu, un jau no pirmā gada tā ir bijusi kā kopprojekts starp Ziedot.lv, Swedbank, Rimi un LNT. Jau no pirmā gada akcija pārraidīta tikai LNT kanālā, un tā tas notiek arī šogad,” teic Ošāne.

Jautājot, kā rīkoties tiem, kur ziedot ļoti vēlētos, bet maksas apraides kanālus diemžēl neredz, Ošāne mudina ikvienu, kuram ir iespējas, apmeklēt akcijas „Labestības dienas” aktivitātes Rīgā, pie Kongresu nama. „Mēs vienmēr cenšamies dot cilvēkiem iespēju palīdzēt dažādos veidos – ziedot ziedojumu kastītēs, kas izvietotas lielveikalos pie kasēm, internetā un zvanot uz labdarības tālruņiem.”

Kasjauns.lv/Foto: Edijs Pālens/LETA