Labestības dienā cer savākt finansējumu 75 bērnu ārstēšanai. FOTO
Šodien pie Rīgas Kongresu nama norisinās akcijas "Labestības diena" noslēguma pasākums, kurā par labestīgu un sirsnīgu noskaņojumu gādā pasākuma vadītāja, dziedātāja Liene Bērziņa.
Sabiedrība
2014. gada 1. jūnijs, 12:50

Labestības dienā cer savākt finansējumu 75 bērnu ārstēšanai. FOTO

Jauns.lv

Šodien notiekošajā "Labestības dienā" pie Kongresu nama un vakara koncertā rīkotāji cer savākt finansējumu 75 smagi slimu bērnu ārstēšanai vai rehabilitācijai, pastāstīja projekta "Ziedot.lv" pārstāve Ilze Ošāne.

Par "Labestības dienas" vēstnešiem ir izvēlēti pieci bērniņi - Ārons, Estere, Megija, Marta un Dmitrijs, taču palīdzība kopumā vajadzīga 75 bērniem, un nepieciešamais finansējums viņu rehabilitācijai vai ārstēšanai ir vairāk nekā 230 000 eiro.

Ošāne atzina, ka katru gadu labdarības akcijās ir izdevies savākt bērniņiem nepieciešamo summu, tāpēc ir cerība, ka arī šogad to izdosies paveikt gan pasākumu laikā pie Kongresu nama, gan arī šovakar gaidāmajā labdarības koncertā, ko varēs vērot arī televīzijas tiešraidē.

Gadījumā, ja visa summa netiks savākta, tiem bērniņiem, kuriem no "Labestības dienā" savāktajiem līdzekļiem nauda ārstēšanai netiks, viņiem finansējums tiks sagādāts, rīkojot citas akcijas. Parasti finansējums vispirms tiek piešķirts to bērnu ārstēšanai, kuriem tas akūti ir nepieciešams, piemēram, ja vajadzīga steidzama operācija. Parasti ārstēšanās summas ir no dažiem simtiem līdz vairākiem desmitiem tūkstošiem eiro.

Apmeklējot "Labestības dienai" veltīto pasākumu pie Kongresu nama, šodien liela daļa bērnu izmantoja izdevību izlēkāties piepūšamajās atrakcijās. Radošajā darbnīcā ikvienam ir iespēja izgriezt no papīra sirds formu un to izkrāsot dažādās krāsās. Uz skatuves apmeklētājus ar saviem priekšnesumiem priecēja dažādi mūziķi.

Palīdzēt savākt nepieciešamos līdzekļus bērnu atveseļošanai varēja ne tikai iemetot naudu ziedojumu urnā, bet arī iepērkoties "Ziedot.lv" labdarības veikaliņā, kas šodien arī atradās laukumā pie Kongresu nama.

Jau ziņots, ka šodien pie Rīgas kongresu nama norisinās akcijas "Labestības diena" noslēguma pasākums, kurā visas dienas garumā būs iespēja piedalīties radošās aktivitātēs un palīdzēt bērniem atgūt veselību. Pie Kongresu nama darbosies "Ziedot.lv" tirdziņš, kurā par ziedojumiem varēs nopirkt "Labestības dienas" suvenīrus, tādējādi palīdzot savākt līdzekļus smagi slimo bērnu atveseļošanai.

Mazākie pasākuma apmeklētāji grima darbnīcā varēs pārvērsties par pasaku varoņiem, izklaidēties zīmēšanas studijā vai izlēkāties piepūšamajās atrakcijās, bet lielie apmeklētāji varēs izdarīt labu darbu - ziedot asinis Valsts asinsdonoru centra punktā.

Pasākuma vietā uzstāsies bērnu un jauniešu vokālā studija "Zvaigžņu sala", bērnu vokālā studija "Knīpas un knauķi", Baumaņu ģimene, Andris Kivičs, Miks Dukurs ar grupu, Agnese Rakovska, Kaspars Antess, Vita Baļčunaite un citi mākslinieki.

Vakarā plkst.21 sāksies ''Labdarības dienas'' noslēguma koncerts. Tajā uzstāsies Lauris Reiniks, Marts Kristiāns Kalniņš un grupa "Raxtu Raxti", grupa "PeR", Andris Keišs, Sējānu ģimene un citi zināmi mākslinieki. Koncerta laikā ikvienam būs iespēja aprunāties ar telekompānijas LNT Latvijā iemīļotām personībām, zvanot pa labdarības tālruni 9000 6383. Uz telefona zvaniem atbildēs sabiedrībā zināmi cilvēki, piemēram, Regīna Devīte, Jānis Skutelis, Aina Poiša, Artūrs Mednis, Binnija un Andris Bulis.


LETA/ Foto: Anete Janševica