Kā top muzikāla brīvdabas izrāde "Vella kalpi". FOTO
Šovasar pie brīvdabas izrāžu skatītājiem dosies muzikāls jauniestudējums "Vella kalpi".
Kultūra
2014. gada 24. jūnijs, 09:13

Kā top muzikāla brīvdabas izrāde "Vella kalpi". FOTO

Jauns.lv

Par godu desmitās jubilejas sezonai „Muzikālais teātris 7” brīvdabas izrāžu skatītājiem gatavo īpašu notikumu – jaunu muzikālu brīvdabas izrādi „Vella kalpi”, kurā galvenos varoņus atveidos tautā mīlēti dziedātāji un aktieri.

Šovasar „Muzikālais teātris 7” iestudējumu veido ar nepieredzētu vērienu. Režisora Voldemāra Šoriņa vadībā scenogrāfs Jānis Jansons radījis skatuvi trīs stāvos, talkā ņemot iespējas, ko vēlā vasaras vakarā piedāvā pati daba. Tā kā izrādes vairumā pilsētu sāksies 21, jau ap 22 senās Rīgas vaļņi ietīsies lāpu, uguns, dūmu un citu noslēpumaino Daniela Rebusa brīnumieroču plīvurā. Lugas autors Kārlis Anitens pēc režisora ieceres veidojis kostīmus, turpinot lugā ielikto sadursmi starp mīlestību un nodevību. Izrādē izmantota Raimonda Paula un Raimonda Tigula mūzika gan no vēsturiski slavenajam kinofilmām, gan no 2005. gada „Muzikālā teātra 7” mūzikla. Izrādes horeogrāfs ir Alberts Kivlenieks, muzikālais producents – Atis Auzāns.

„Vella kalpu” piedzīvojumus uz skatuves izdzīvos 32 aktieru trupa, kurā piecas mākslinieces – Karīna Tatarinova, Jolanda Suvorova, Anna Šteina, Līga Robežniece un Zane Burnicka – piedalījušās 2005. gada iestudējumā. Brašo Vella kalpu lomās būs Gints Andžāns, Jānis Auzāns un Atis Ieviņš, savukārt viņu līgavas atveidos Vita Baļčunaite, Helēna Vasiļevska un Samanta Tīna. Pārējās lomās iejutīsies Juris Kalniņš, Ērika Eglija, Zigurds Neimanis, Akvelīna Līvmane, Atis Auzāns, māsas Legzdiņas, Kārlis Anitens, Kristīne Klētniece, Anita Levša, Olga Stupiņa, Sergejs Ivanovs, Alberts Kivlenieks un daudzi citi.

„Ir noiets viens pamatīgs aplis. 10 gadi neatkarīgam teātrim mūsu valstī tas ir daudz. Pirms doties nākamajā aplī pa spirāli uz augšu, mēs it kā esam atnākuši tur, kur sākām, jo „Vella kalpi” bija arī mūsu pirmais iestudējums 2005. gada vasarā. Toreiz tā bija mīlestības caurstrāvota nejauša veiksme, kas 10 izrādēs pulcēja 60 tūkstošus skatītāju. Šogad „Vella kalpi” būs nopietns atskaites punkts mūsu teātra izaugsmei un misijai – pulcēt ļaudis labiem nodomiem. Apkārt pietrūkst labā, pietrūkst mīlestības, kas ir gara spēka galvenie avoti. Tāpēc jubilejas sezonā atkal iestudējam „Vella kalpus”, bet jaunās krāsās un skanējumā, jo šodien mēs vairs nedzīvojam turpat, kur pirms 10 gadiem. Tik daudz kas ir mainījies,” stāsta „Muzikālā teātra 7” direktors Aigars Dinsbergs.

Izrāde būs skatāma deviņās pilsētās – Saulkrastos (25.jūlijā), Tukumā (26.jūlijā), Valmierā (1.augustā), Alūksnē (2.augustā), Madonā (9.augustā), Ikšķilē (15.augustā), Jēkabpilī (16.augustā), Bauskā (22.augustā), Kuldīgā (23.augustā).

Kasjauns.lv/Foto: Mārtiņš Ziders