Uz kuru mūzikas festivālu doties šajā vasarā? TOP10
Kultūra
2014. gada 18. jūlijs, 16:07

Uz kuru mūzikas festivālu doties šajā vasarā? TOP10

Jauns.lv

Uz kādu vasaras mūzikas festivālu doties šovasar? Kas jauns piedāvā iepazīties ar Baltijas valstu vadošo un interesantāko festivālu ceļvedi.

POSITIVUS 2014

Kad un kur? 18.–20. jūlijs, Salacgrīva

Vadošie mūziķi un grupas: Kraftwerk (Vācija), Ellie Goulding (Lielbritānija), The Kooks (Lielbritānija), Bastille (Lielbritānija), Laura Mvula (Lielbritānija), Kid Karate (Īrija), Carnival Youth (Latvija) un citi.

Positivus ir lielākais un nozīmīgākais mūzikas un mākslas festivāls Baltijā, kas astoņu pastāvēšanas gadu laikā daudziem kļuvis par nepieciešamību, lai vasara būtu saucama par emocionāli piesātinātu. Festivālā darbojas trīs galvenās un vairākas mazākas skatuves, uz kurām uzstājas gan pasaules mērogā novērtēti mūziķi, gan jauni un radoši talanti. Papildus iespaidīgajai mūzikas programmai festivāla apmeklētāji var baudīt dažādas mākslas aktivitātes: modernās dejas, kustību teātra un improvizācijas teātra priekšnesumus, grafiti paraugdemonstrējumus, cirku, kā arī iespēju relaksējošā gaisotnē skatīties filmas brīvdabas kino teltī. Īpašu noskaņu festivālam piešķir norises vieta – jūras piekraste Salacgrīvā.

Vairāk informācijas: positivusfestival.com

Biļetes:

Biļešu servisa kasēs, trīs dienu biļetes cena 51–63 EUR (Ls 35,84–44,28).

SHINE FEST 2014

Kad un kur? 25. -26.jūlijs, Liepājas pludmale

Vadošie mūziķi un grupas: Spin Science (EE), Taran & Lomov, Andre Crash & Laso, Dmi3, Max Mancho, ZaZzy, Super Oganes, Beat (UK/LV), Yanik (LT), Ksenia Kamikaza, Sola, Nikulin, Esoniq, Villy Roy, Uppfade, Kris Hovel, Johny Adroit, Guretsky, Digita Digital live (EE), Didactic Scalica live (GE), Das Ist live,Esoniq live.

Shine Fest ir lielākais elektroniskās mūzikas festivāls Latvijā, kas notiks jau piekto gadu pēc kārtas Liepājā.  Tas būs 34 stundu OPEN AIR festivāls un elektroniskās mūzikas cienītāji varēs izbaudīt vairāku mūzikas stilu – tech house, techno, progressive house, break beat, drum’n’bass, dubstep, funk, jazz un citu priekšnesumus. Šogad apmēklētāji vares baudīt mūzikas stilu dzudzveidību uz trim skatuvem – lielājā METAXA DANCE ARENA, skaļajā LIVE! teltī un eksperementalājā UNDERGROUND teltī.

Vairāk informācijas: www.shinecafe.lv

Biļešu cenas: 15,00 EUR, pieejamas Biļešu servisa kasēs.

LABA DABA

Kad un kur?

1.–3. augusts, Līgatnes pagasta Ratnieki

Vadošie mūziķi un grupas: Lee Scratch Perry (Jamaika), Theodor Bastard (Krievija),Spiritual Seasons (Ukraina), Nils Īle un Afro Ambient (Latvija), Suņa stunda (Latvija), Iļģi (Latvija) un citi.

Starptautisko mūzikas festivālu Laba daba raksturo Latvijas mūzikas festivālos neredzēta un nedzirdēta mūzika un gaisotne, kurā jūtama labdabīga attieksme pret cilvēkiem, notikumiem un dabu. Šogad festivāls notiks jau sesto reizi, un uz sešām skatuvēm uzstāsies vairāk nekā sešdesmit dažādu mūzikas novirzienu grupas un DJ apvienības. Paralēli daudzveidīgajai mūzikas programmai darbosies radošas un izzinošas darbnīcas, kā arī notiks sportiskas aktivitātes gan maziem, gan lieliem. Laba daba tiek uzskatīts par vienu no draudzīgākajiem festivāliem ģimenēm.

Vairāk informācijas: labadaba.lv

Biļetes:

Biļešu servisa kasēs, cena 15–26 EUR (Ls 10,54 – 18,27).


OSVALDS

Kad un kur? 9. augusts Baltinava

Vadošie mūziķi un grupas:Musiqq, Liene Šomase un Jānis Moisejs, Mākoņstūmēji, Bez PVN, Tranzīts, Naprouts, Elektrolīts, Galaktika, Vilx, Kreisais pagrieziens, Rolise,  Otto, DJ Mārtiņš Kreilis ( European Hit Radio ), Badly Furnished Room Dj TRIODj Čivix, Dj Barik, Dj Andre White, Dj BumbleBeat, Dj NuFreak.

 

Osvalds

ir visvecākais mūzikas festivāls Latgalē, kas joprojām pastāv. Gadu gaitā ir bijuši gan  kāpumi, gan kritumi, bet tomēr Osvalds joprojām ir "dzīvs" un nākamajā gadā gatavojas svinēt 20 gadu pastāvēšanas jubileju. Šā gada festivāls norisināsies tradicionālā garā.  Tiek saglabāts 3 vienlaicīgi darbojošos skatuvju formāts ar dominējošiem pop, šlāger, rock un elektroniskās mūzikas virzieniem.

Vairāk informācijas: www.diogens.lv

Biļešu cenas: Iepriekšpārdošanā 6,00 EUR, uz vietas 10,00 EUR, Biļetes nopērkamas www.bilesuparadize.lv

LIVE FEST 2014

Kad un kur? 15. -16. augusts, Kuldīga

Vadošie mūziķi un grupas: ”Abba Mania”, Suzi Quatro,  ”Smokie”, “Killer Queen”, “Brotherhood of Man”. No pašmāju mūzikas zvaigznēm festivālā piedalīsies mūziķis Ivo Fomins un grupa “Otra puse”, izpildot savas populārākās dziesmas.

Vairāk informācijas: www.livefest.lv

Biļešu cenas: Divu dienu biļetes 40,00 EUR, vienas dienas biļete – 30,00 EUR.

GRANATOS LIVE

Kad un kur? 1 –3. augusts, Rumšiškes brīvdabas etnogrāfiskais muzejs, Lietuva

Vadošie mūziķi un grupas: Bastille (Lielbritānija), John Newman (Lielbritānija), DuB FX (Austrālija), Instrumenti (Latvija) un citi.

Mūzikas festivāls Granatos Live šogad notiks otro gadu, taču patīkami pārsteidz pārliecinošā hedlaineru izvēle – sākot ar aktuālo britu grupu Bastille un vienu no spožākajām jaunās paaudzes mūzikas zvaigznēm Džonu Ņūmenu, beidzot ar mūsu Instrumentiem. Festivāls lepojas ar unikālo norises vietu – Rumšiškes brīvdabas etnogrāfisko muzeju (atrodas 25 kilometrus no Kauņas), tiesa, muzeja ekspozīcija festivāla laikā būs slēgta, taču tas nesamazina apkārtējās vides skaistumu. Iespēja apvienot kaimiņzemes apskati ar aktuālās mūzikas baudīšanu brīvā dabā.

Vairāk informācijas: www.granatos.lt

Biļetes:

Biļešu servisa kasēs, cena 38–42 EUR (Ls 26,71–29,52).

Karklė 2014

Live Music Beach

Kad un kur? 15.–17. augusts,Karkle, Lietuva

Vadošie mūziķi un grupas:

Tinie Tempah (Lielbritānija), Him (Somija), Inner Circle (Jamaika), Dub Mafia (Lielbritānija) un citi.

Miers, mūzika un mīlestība – tāds ir pludmalē notiekošā Karklė festivāla sauklis, kas aicina izbaudīt kūrorta bezrūpību, dzīvo mūziku, izklaidi, mākslu un pasaules virtuvju garšu. Karklė 2014 Live Music Beach ir vislielākais starptautiskais mūzikas un mākslas festivāls Lietuvā, kas notiek Krakle ciemā (atrodas starp Klaipēdu un Palangu) jūrmalā, brīnišķīgu kāpu un maģiskas dabas vidē. Starp citu, uz skatuves kāps arī latviešu grupa The Sound Poets.

Vairāk informācijas:

karkle.com

Biļetes: Biļešu servisa kasēs, cena 35–41 EUR (Ls 24,60–28,81).

Augustibluus Festival

Kad un kur?

1.–2. augusts, Hāpsala, Igaunija

Vadošie mūziķi un grupas: Coco Montoya (ASV), Artur Menezes (Brazīlija), Ina Forsman & Helge Tallqvist Band (Somija), Alabama Lovesnakes (Zviedrija) un citi.

Hāpsalā, Igaunijā, šogad jau 21. reizi notiks blūza festivāls Augustibluus, kas iemantojis atzinību starp citiem līdzīgiem Eiropas festivāliem. Vakaros uz galvenās skatuves Bīskapa pils pagalmā kāps blūza mūzikas izpildītāji no dažādām pasaules valstīm. Diennakts gaišajā laikā vecajā dzelzceļa stacijā notiks akustiskie koncerti. Kopumā uz astoņām festivāla skatuvēm norisināsies aptuveni 30 koncerti. Apmeklētājiem būs pieejamas arī dažādas radošās darbnīcas, meistarklases, izstādes un citas izklaides.

Vairāk informācijas: augustibluus.ee

Biļetes:

piletilevi.ee, cena 35 EUR (Ls 24,60).

Leigo Lake Music Festival

Kad un kur? 8.–9. augusts, Valga, Igaunija

Vadošie mūziķi un grupas:

Erik Truffaz (Francija), Le Grand Bateau (Beļģija), Kimmo Pohjonen un Saana Pohjonen (Somija), Latvijas Nacionālais simfoniskais orķestris.

Leigo ezera mūzikas festivāls sniedz apmeklētājiem augstvērtīgas mūzikas baudījumu gleznainā Leigo ezera krastos. Divās festivāla dienās klausītāji tiek lutināti ar džezu, roku, tautas, kā arī klasisko mūziku. Daudzveidīgā festivāla programma ik gadu piesaista tūkstošiem apmeklētāju.

Vairāk informācijas:

leigo.ee

Biļetes: Biļešu servisa kasēs, cena 40 EUR (Ls 28,11).

Viljandi Folk

Kad un kur?

24.–27. jūlijs, Viljandi, Igaunija

Vadošie mūziķi un grupas: Canzoniere Crecanico Salentino (Itālija), Cedric Watson (ASV), Matija Solce (Slovēnija), Nordic (Zviedrija), Etran Finatava (Nigērija) un citi.

Viljandi Folk ir lielākais tradicionālās tautas mūzikas festivāls Igaunijā, kas notiek kopš 1992. gada un pa šo laiku izaudzis par lielāko folkmūzikas festivālu Eiropas ziemeļos un Baltijas valstīs. Četru dienu laikā apmeklētājus izklaidēs 200 dalībnieku no dažādām pasaules valstīm. Tā ir iespēja iepazīt citu tautu mūziku, izdejoties, iesaistīties rotaļās un sportiskās aktivitātēs un gūt krāsainas, multikulturālas emocijas.

Vairāk informācijas: folk.ee

Biļetes:

Biļešu servisa kasēs, cena 69,00 EUR (Ls 48,49).

Teksts: žurnāls OK/Foto: no izdevniecības Rīgas Viļņi arhīva