Uzsāk Anniņmuižas meža labiekārtošanas darbus. FOTO
Kvalitatīvas atpūtas vietas Imantā izveidošanai Rīgas dome no pilsētas infrastruktūras fonda šogad atvēlēja vairāk nekā 200 000 eiro.
Runā Rīga
2014. gada 22. jūlijs, 17:13

Uzsāk Anniņmuižas meža labiekārtošanas darbus. FOTO

Jauns.lv

Šonedēļ pašvaldība uzsākusi plānotos Anniņmuižas meža teritorijas labiekārtošanas darbus, veicot jauna apgaismojuma uzstādīšanu un novadgrāvju tīrīšanu. Otrdien, 22.jūlijā Anniņmuižas mežu Imantā apmeklēja Rīgas domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs un citas pašvaldības amatpersonas.

„Pašvaldība mērķtiecīgi strādā, lai labiekārtotu pilsētas atpūtas zonu visos Rīgas mikrorajonos. Anniņmuižas mežs, kas atrodas pašā Imantas centrā, ir īpaši iecienīta atpūtas vieta šejienes iedzīvotājiem, tāpēc tagad esam nopietni ķērušies klāt labiekārtošanas darbiem arī šajā vietā,”  sacīja Rīgas domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs.

Anniņmuižas mežā no jauna tiks izgaismoti celiņi apmēram 2,5 km  garumā, uzstādīti soliņi un atkritumu urnas, līdzās  mežam tiks ierīkoti divi rotaļu laukumi un izveidots jauns sporta laukums.

 „Meža celiņu segumu neasfaltēsim, tie paliks tādi paši, lai nezustu meža dabiskā vide, taču darbu sāks arī melioratori, lai šie celiņi būtu sausi. Nākamajā gadā blakus mežam tiks ierīkots arī pilnvērtīgs regbija laukums. Tajā pašā laikā pašvaldības policija aktīvāk sekos kārtības ievērošanai meža teritorijā, īpaši pievēršot uzmanību, lai apkārt neskraidītu lielie suņi bez uzpurņiem, par ko dažkārt sūdzas vietējie iedzīvotāji,” teica Rīgas mērs.

Kvalitatīvas atpūtas vietas Imantā izveidošanai Rīgas dome no pilsētas infrastruktūras fonda šogad atvēlēja vairāk nekā 200 000 eiro. Rīgas Pārdaugavas izpilddirekcijas sagatavotā projekta īstenošanas rezultātā par 9000 eiro renovēs novadgrāvju sistēmu, par 120 000 eiro rekonstruēs un izveidos jaunu celiņu apgaismojuma elektrisko tīklu, bet par 76 000 eiro revitalizēs bērnu rotaļu un atpūtas zonu.

Rotaļu zonu plānots izveidot dažāda vecuma bērniem - no viena līdz četru gadu vecumam un no piecu līdz 12 gadu vecumam. Mazuļiem paredzēts izveidot smilšu kasti ar namiņiem, rotaļu mašīnu vai vilcieniņu, slidkalniņu, dažādas šūpoles un karuseli, savukārt vecākajiem bērniem iecerēts kāpelēšanas komplekss, šūpoles un karuselis ar „iekarāšanos”. Mežā plānots novietot arī velostatīvus.

Sadarbībā ar Rīgas pašvaldību

Karlīna Timofejeva/Foto: Nora Krevņeva/F64