Lietus saslapina Igora Krutoja smalkos jubilejas svinību viesus. FOTO
Koša un moderna svinēt devās dziedātāja Laima Vaikule.
Sabiedrība
2014. gada 30. jūlijs, 00:50

Lietus saslapina Igora Krutoja smalkos jubilejas svinību viesus. FOTO

Jauns.lv

Krievijas šovbiznesa zieds ar Allu Pugačovu, Maksimu Galkinu, Filipu Kirkorovu un Laimu Vaikuli priekšgalā pa sarkano paklāju dodas sveikt krievu komponistu Igoru Krutoju 60. jubilejā.

Jau ap pusdienlaiku pie Latvijas Nacionālās operas parādes durvīm tika izritināts sarkanais paklājs, bet pēcpusdienā Opera tika apjozta ar metāla nožogojumu. Opernama priekšu un balkonu rotāja balti postamenti ar krāšņiem ziedu pušķiem sarkanbaltsarkanā krāsā.

Ap sešiem vakarā posteņus ieņēma apsardzes vīri, kuri gādāja gan par automašīnu vienmērīgu plūsmu sarkanā paklāja virzienā, gan uzraudzīja, lai nožogotajā teritorijā neiekļūst nepiederošas personas. Divi apsargi sagaidīja no auto izkāpušos sveicējus un ar lietussargiem visus pavadīja līdz pajumtei.

Neraugoties uz pēkšņo negaisu ar spēcīgām lietusgāzēm, gaviļnieks Igors Krutojs un pirmie viesi balles norises vietā ieradās jau īsi pēc sešiem vakarā. Viens no pirmajiem bija arī Rīgas mērs Nils Ušakovs ar savu biroja vadītāju Ivetu Strautiņu pie rokas. Krāšņi saposušies, viens pēc otra uz sarkanā paklāja parādījās teju visas „Jaunā viļņa” slavenības, piemēram, estrādes primadonna Alla Pugačova ar vīru Maksimu Galkinu, Filips Kirkorovs, Laima Vaikule, Boriss Moisejevs, Nikolajs Baskovs un citi. Protams, nācēju starpā bija arī neskaitāmi turīgi un ietekmīgi ļaudis, tostarp arī vietējo politiķu Šleseru pāris, arī bēdīgi slavenais eksbaņķieris Aleksandrs Lavents.

Jāteic, lietus pamatīgi pabojāja daudzu prominento viesu noskaņojumu, jo daudzas daiļā dzimuma pārstāves, kuras bija posušās tūkstošiem eiro vērtās vakarkleitās un kurpēs, turēja tērpu apakšdaļu, lai tie nesamirktu. Kāda viešņa to darīja tik cītīgi, ka apkārtējo skatieniem bija redzamas ne tikai atnācējas slaidās kājas...

Ieejot svinību vietā, Igora Krutoja balles lūgtie aptuveni 300 viesi tika aicināti ieņemt vietas pie klātiem galdiem. Tos Operas Lielajā zālē bija iespējams izvietot, jo pēc īpašā telpu īrnieka lūguma, tika demontētēti krēsli. Taču daudzi izmantoja brīdi pirms oficiālā svinību sākuma, lai tērzētu savā starpā, fotografētos un iemūžinātos jubilejas video, stāvot uz Operas otrā stāva balkona.

Kasjauns.lv jau rakstīja, ka Latvijas Nacionālo operu (LNO) Igors Krutojs savas 60. dzimšanas dienas svinībām noīrējis par teju 10 000 eiro. Līdztekus Krutojs arī LNO ziedojis 120 000 eiro.

Paredzams, ka Igora Krutoja privātās svinības Latvijas Nacionālajā operā ilgs līdz trijiem naktī.

Kasjauns.lv/ Foto: Mārtiņš Ziders