"Pasažieru vilciens" līgumu ar Olafu Pulku pagarina uz mēnesi; kas tālāk - skaidrības nav
Stājoties konsultanta amatā, Pulka darba alga tika noteikta 1500 latu mēnesī. Viņa "konsultējamais" Birkmanis PV vairs nestrādā.
Sabiedrība

"Pasažieru vilciens" līgumu ar Olafu Pulku pagarina uz mēnesi; kas tālāk - skaidrības nav

Jauns.lv

Uzņēmums "Pasažieru vilciens" (PV) ir pagarinājis darba līgumu ar Olafu Pulku (V) uz vienu mēnesi - līdz augusta beigām -, un augusta mēneša laikā tikšot izvērtēta PV attīstības stratēģija un aktuālākie uzdevumi, kā arī administrācijas struktūra kopumā un tās atbilstība izvirzītajiem uzdevumiem.

"Pasažieru vilciens" līgumu ar Olafu Pulku pagarin...

Kā norādīja uzņēmumā, patlaban ir būtiski apzināt visu uzņēmumā iepriekš paveikto un jau uzsāktos projektus, tādēļ ir jānodrošina informācijas apmaiņas process līdz lēmumu pieņemšanai. Kontekstā ar uzņēmuma turpmāko darbību un attīstību arī tikšot izvērtētas turpmākas sadarbības iespējas ar Pulku.

Kā skaidro PV, Pulka pārziņā šobrīd esot uzņēmuma sadarbība ar Latvijas pašvaldībām par optimālāku pieturas punktu izvietojumu atbilstoši pasažieru vajadzībām un ērtībām. Viņš arī esot uzņēmuma interešu pārstāvis starpinstitūciju darba grupā par turpmāku dzelzceļa pasažieru pārvadājumu integrēšanu pilsētas sabiedriskā transporta sistēmā. Pulka uzdevums bijusi arī e-talona projekta ieviešana sadarbībā ar Rīgas domes struktūrām.

Tāpat uzņēmumā norāda, ka Pulks vada darba grupas par šobrīd vēl procesā esošo "Park&Ride" izveidošanu pie dzelzceļa stacijām, kā arī darbojas "Zolitūdes tuneļa" projekta izstrādē ar mērķi uzlabot infrastruktūru Imantas un Zolitūdes dzelzceļa staciju apkalpes zonās.

PV ar Olafu Pulku pērn augustā noslēdza līgumu par konsultāciju sniegšanu PV valdes priekšsēdētājam Artim Birkmanim. Līgums par konsultāciju sniegšanu tika noslēgts pēc PV valdes priekšsēdētāja un Pulka pārrunām konsultanta meklēšanas procesā.

"Pulks nebija vienīgā kandidatūra, kas tika uzaicināts uz pārrunām. Jebkura uzņēmuma vadībai ir tiesības uzaicināt uz pārrunām potenciālos kandidātus kādam amatam vai konkrētu uzdevumu veikšanai," uzsvēra uzņēmumā.

Pulka darba alga tika noteikta 1500 latu mēnesī. Kā informēja pats Pulks, amatu viņam piedāvājis Birkmanis, un tas esot tikai loģiski, jo tikai valdes priekšsēdētājs var izvēlēties savu konsultantu. Pulks esot pateicīgs par šo piedāvājumu, jo varot pildīt gan šī amata, gan RD deputāta pienākumus.

Jau ziņots, ka 8.jūlijā tika iecelta jauna PV valde, kad par valdes priekšsēdētāju tika iecelts Andris Lubāns, bet par valdes locekļiem ir Māris Bremze un Mikus Pērse.

Jaunā valde 23.jūlijā pieņēma lēmumu pārtraukt vilcienu nomas iepirkuma procedūru, jo tās turpināšana neatbilst uzņēmuma interesēm un finansiālajām iespējām.

Valde plāno līdz augusta beigām sagatavot ceļa karti, kādā veidā nonākt līdz veiksmīgai ritošā sastāva nomaiņai paredzētajā termiņā - līdz 2016.gadam.

LETA, Foto: Evija Trifanova/LETA