Divi jūrā noslīkušie cilvēki ir Liepājas teātra aktieri
Uldis Stelmakers un Inese Jurjāne.
112
2014. gada 11. augusts, 11:33

Divi jūrā noslīkušie cilvēki ir Liepājas teātra aktieri

Jauns.lv

(ziņa papildināta 11:49) Divi cilvēki, kuri svētdien noslīka jūrā Nīcas pagastā, ir Liepājas teātra aktieri Inese Jurjāne un Uldis Stelmakers, apstiprināja teātrī.

Stelmakers arī bijis Liepājas kapsētu pārvaldes vadītājs.

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā (VUGD) informēja, ka Nīcas pagastā svētdienas vakarā uz jūru devās peldēties 13 gadus veca meitene ar diviem pieaugušajiem. Ņemot vērā, ka personas neatgriezās, tika saukti glābēji. 13 gadus vecā meitene no ūdens izkļuvuši pati, taču sieviete, kura bijusi meitenes māte, atrasta noslīkusi aptuveni 80 metrus no krasta.

Vīrieti VUGD darbiniekiem neizdevās atrast.  Ņemot vērā, ka pie šādas ūdens temperatūras un atrašanās laika ūdeni bez personīgā glābšanas aprīkojuma nav iespējams izdzīvot, pirmdienas rītā meklēšanas un glābšanas operācija tika pārtraukta.

Portāla liepajniekiem.lv rīcībā esošā informācija vēsta, ka vietā, kur Inese Jurjāne, viņas meita un dzīvesdraugs Uldis Stelmakers devušies peldēties, ūdens nav bijis dziļš - tikai līdz vēderam. Bet tur bijušas bedres un straume. 13 gadus vecā meita skrējusi glābt māti un gandrīz aizgājusi bojā pati. Pēc tam sievieti un meiteni devies glābt aktrises dzīvesdraugs Kapsētu pārvaldes vadītājs un aktieris Uldis Stelmakers. Viņam izdevies no ūdens izvilkt meitu, taču pats arī noslīcis.

Liepājas teātrī pie abu traģiskajā nāvē mirušo kolēģu portretiem ir aizdegtas sveces viņu piemiņai. Teātrim tas ir ļoti smags zaudējums, aģentūrai LETA atzina teātra direktors Herberts Laukšteins. Traģēdija ieviesīs korekcijas arī Liepājas teātra izrāžu grafikā.

Kopumā pagājušajā diennaktī noslīkuši četri cilvēki.

Portāls Kasjauns.lv izsaka visdziļāko līdzjūtību bojāgājušo tuviniekiem.

BNS, LETA, Kasjauns.lv /Foto: liepajniekiem.lv