Turības absolventu salidojums saviļņo
Tava izglītība
2014. gada 11. augusts, 16:15

Turības absolventu salidojums saviļņo

Jauns.lv

Atkalredzēšanās prieks, atmiņas par kopīgi aizvadīto studiju laiku, pasniedzēju stāsti iz dzīves un pretimnākošā personāla attieksme – šie bija visbiežāk paustie pateicības vārdi par augstskolas lekciju auditorijās pavadītajiem gadiem aizvadītajā nedēļas nogalē, 9. augustā, Biznesa augstskolas Turība salidojumā. Sestdienas vakarā augstskolā pulcējās absolventi, lai satiktos ar sen neredzētiem kursabiedriem un draugiem un pavadītu kopā neaizmirstamus atkalredzēšanās svētkus.

Augstskolas absolventiem satikšanās prieku papildināja Turības vadības uzrunas, fotografēšanās un karaoke. Pasākuma laikā darbojās kontaktligzda, kur vakara viesi piedalījās ātrajos biznesa kontaktu randiņos. Ikviens varēja atstāt kādu ierakstu un foto absolventu bilžu un atmiņu grāmatā un atmiņās par studiju laiku gremdēties augstskolas dārza teritorijā iekārtotajā atpūtas stūrītī. Salidojuma dalībnieki, kas piedalījās vizītkaršu loterijā, laimēja dažādas atbalstītāju balvas.

Par muzikālo atmosfēru viesu sagaidīšanas laikā rūpējās Grupa Čč. Visa vakara garumā viesus izklaidēja un dažādās atrakcijās iesaistīja vakara vadītājs, Dailes teātra aktieris Lauris Dzelzītis. Pasākuma tematiskā līnija bija veltīta ūdens noskaņai, kas vijās cauri gan telpu vizuālajam noformējumam, gan Nila Īles un viņa grupas sniegtajam priekšnesumam, gan vakara kulminācijas šovam, kur absolventu radītā ziepju burbuļu salūta pavadībā uzstājās biedrības SET Parkour vingrotāji un velo ekstrēmisti Greentrials.

Deju zālē salidojuma dalībniekus izklaidēja grupa Rock ‘n’ Berries, kuru sniegumu varēja klausīties absolventu sarunu fonā auditorijās, jo tajās bija pieejamas tiešraides no zāles. Deju zālē bija izvietota twitter siena, kur tika publicēti dažādi salidojumam veltīti ieraksti un foto uzņēmumi.

Lielu piekrišanu un augstu novērtējumu pasākumā izpelnījās foto automāts, kas deva iespēju uz vietas piedalīties mini foto sesijās un uzreiz saņemt analogu foto papīra formātā. Lielu atsaucību guva arī augstskolas ekskursijas, kuru laikā bijušie studenti izstaigāja reiz augstskolas gaiteņos mērotās takas un guva daudz patīkamu pārsteigumu par jauninājumiem un pārmaiņām studiju procesā.

Salidojumu apmeklēja dažādās jomās panākumus guvuši absolventi, piemēram, pazīstamā autobraucēja un sporta kompleksa „333” projektu vadītāja Nellija Šlēgelmilha, Latvijas dzelzceļa iekšējās komunikācijas daļas vadītājs Toms Kalnītis, SIA „AERODIUM” mārketinga un sabiedrisko attiecību vadītāja Līga Gablika, SIA "Bēnes PB" maizes ceptuves vadītāja Žanna Veršakova, juriste Ieva Brante, Dailes teātra reklāmas un  iespieddarbu vadītāja Elīna Grāve un citi augstskolas beidzēji.

20 gadu laikā Biznesa augstskolu Turība absolvējuši vairāk nekā 12 000 studenti. Pērn Biznesa augstskolas Turība veiktās absolventu aptaujas rezultāti liecina, ka augstskolas absolventi veiksmīgi integrējas darba tirgū un saņem labu atalgojumu. Saskaņā ar Turības veikto absolventu aptauju, 83% absolventu augstskolu absolvēja darba ņēmēja statusā. Lielākā daļa, 67% bijušo studentu, karjeru veido ar studijām saistītā nozarē – uzņēmējdarbībā, tūrismā un viesmīlībā, jurisprudencē un komunikācijā. Pierādījums Turības absolventu konkurētspējai darba tirgū ir vidējā neto darba samaksa, kas pārsniedz 850 eiro un ir ievērojami virs strādājošo mēneša vidējās darba samaksas neto Latvijā.

Biznesa augstskolas Turība absolventu salidojums 2014

Raksts tapis sadarbībā ar Biznesa augstskolu Turība/Publicitātes foto