Žirinovskis atkal piesola Baltijas valstis noslaucīt no zemes virsas. VIDEO
Skandalozais Krievijas politiķis Vladimirs Žirinovskis kārtējo reizi piedraudējis iznīcināt Baltijas valstis un paziņojis, ka Jēkabpilij jābūt Krievijas sastāvā, jo tur dzīvojot krievi.
Sabiedrība
2017. gada 21. februāris, 19:01

Žirinovskis atkal piesola Baltijas valstis noslaucīt no zemes virsas. VIDEO

Jauns.lv

Skandalozais Krievijas politiķis, liberāldemokrātu līderis Vladimirs Žirinovskis atkal izplūdis histēriskā naidā pret Baltijas valstīm. Šoreiz viņš Krievijas televīzijā „Rossija”, uzstājoties tiešajā ēterā, piedraudējis no zemes virsas noslaucīt Baltijas valstis, lai iznīcinātu tur dislocētās NATO karaspēka vienības.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Ar pirkstu bakstot Eiroparlamenta deputātes no Igaunijas Janas Toomas virzienā Žirinovskis diskusijas laikā, kas bija veltīta Minhenes drošības konferences rezultātiem, kliedza:

„Jums baltiešiem vajadzīgi NATO karavīri?! Ievediet viņus!!! Kaut simtiem tūkstošu. Viņi visi tiks iznīcināti, ņemiet to vērā. Mēs veiksim preventīvu triecienu pret NATO karaspēku pie mūsu robežām. Ja tas stāv Baltijas valstīs, tās nebūs! Ne jau tāpēc, ka mēs jūs neieredzam, bet gan tāpēc, ka NATO karaspēks stāv pie mūsu robežas!”

Vienlaikus Žirinovskis visus piesauca mācīties krievu valodu un paziņoja, ka pusei Latvijas pēc tiesas un taisnības vajadzētu piederēt Krievijai, šoreiz īpaši pieminot Jēkabpili, jo tajā dzīvojot krievi. Līdzīgas pretenzijas viņš izteica arī Igaunijai un Lietuvai, uzsverot, ka baltieši dzīvojot uz „svešas zemes”.

Vladimirs Žirinovskis Rīgā

gallery icon
14

Portāls Kasjauns.lv jau rakstīja, ka nesenākais Žirinovska „uzbrauciens” Baltijas valstīm bija pagājušā decembrī, kad viņš intervijā Rīgas krievu laikrakstam „Vesti Segodņa” Žirinovskis izteicies, ka Latvija agrāk vai vēlāk pievienosies Krievijas Federācijai un būs Krievijas valsts sastāvdaļa. Viņš arī ierosināja ar grandiozu Krievijas un Latvijas armiju parādi 2021. gadā atzīmēt 300. gadadienu kopš Pēteris I no zviedriem atkaroja un savas impērijas sastāvā Lielā Ziemeļu kara laikā iekļāva daļu no Latvijas – Vidzemi.

Kārtējo Žirinovska „prāta izvirdumu” skatieties videosižetā.

Žirinovskis draud iznīcināt Baltijas valstis


Kasjauns.lv/Foto: ekrānuzņēmums no video, ITAR-TASS/AFP/Scanpix/LETA

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās