Aiziet vesels laikmets. "Eirovīzijas" ēra Latvijas TV ir beigusies
Skandalozā Končita, iegūstot uzvaru šā gada Eirovīzijā, nākamā gada konkursu aizved uz Austriju. Kurš uz to dosies no Latvijas, tiks noskaidrots jauna formāta konkursā.
Kultūra
2014. gada 6. novembris, 15:49

Aiziet vesels laikmets. "Eirovīzijas" ēra Latvijas TV ir beigusies

Jauns.lv

Eirovīzijas nacionālā atlase ar burziņu Ventspilī, kādu to zinājām līdz šim, Latvijas Televīzijā vairs rīkota netiks, taču lielajā konkursā Latvija piedalīsies, un arī dziesma konkursam tiks izraudzīta. Nupat LTV izsludinājusi jaunu konkursu „Supernova 2015”, kuras balva būs iespēja piedalīties starptautiskajā Eirovīzijā.

Pērn ap šo laiku Latvijas mūziķi jau gatavojās dziesmas iesniegšanai Eirovīzijas nacionālajai atlasei, taču šogad valdīja aizdomīgs klusums. Vai vispār Eirovīzija notiks? Šodien Latvijas Televīzija izplatījusi informāciju, ka rīko jaunu autoru un izpildītāju konkursu ar finālu nākamā gada februārī, un aicina pieteikties dalībniekus. Projekta producente Ilze Jansone apstiprina, ka ar jaunā projekta starpniecību tiks izraudzīta dziesma, kas Latviju pārstāvēs Eirovīzijā, bet nacionālā atlase līdzšinējā formātā vairs rīkota netiks. Projekta rīkotāji atzīst, ka par spīti augstiem TV reitingiem Eirovīzijas nacionālajai atlasei pēdējos gados bijusi negatīva publicitāte, tāpēc veidots pilnīgi jauns formāts. Šāda prakse esot arī citās Eiropas valstīs.

Jaunā konkursa mērķis ir atrast dziesmu, kas spēs aizraut, saviļņot un likt tai dziedāt līdzi miljoniem klausītāju visā pasaulē un atklāt vokāli spēcīgus, mērķtiecīgus, strādāt gribošus izpildītājus, kuri šo hitu iznesīs ne tikai vietējā, bet arī starptautiskajā mūzikas arēnā. „Supernova 2015” aicināts pieteikties līdz 10. decembrim ikviens pilngadību sasniedzis Latvijas pilsonis, solists vai grupa - ne vairāk kā sešu cilvēku sastāvā. Iesniegtajai dziesmai jābūt jaunradītai, tā pirms tam nedrīkst būt publiski izdota vai atskaņota.

Autorus un izpildītājus vērtēs, atlasēm un finālam izvirzīs kompetenta vietējo un ārvalstu ekspertu žūrija. Kā skaidro Ilze Jansone, atlase notiks četrās kārtās tiešraidē no LTV studijas – pirmajā kārtā uzstāsies žūrijas izraudzīti 10 mākslinieki, no kuriem tālāk tiks skatītāju un žūrijas balsojumā par labākiem atzītie. Bet ceturtajā fināla atlasē februārī vairs uzstāsies tikai četri mākslinieki, izpildot mēnesi gatavotu priekšnesumu.

Uzvarētājs balvā iegūs tiesības pārstāvēt Latviju Eirovīzijas starptautiskajā konkursā Austrijā.


Kasjauns.lv/Foto: no izdevniecības „Rīgas Viļņi” arhīva