Ogrē "Fazer" uzsāk jaunas maiznīcas celtniecību
Maizes, cepumu un saldumu ražotājs „Fazer” Ogrē uzsācis jaunas ražotnes celtniecību, kas ir vērienīgākais uzņēmuma attīstības projekts Baltijas valstīs. Jaunā ražotne darbu varētu uzsākt nākamā gada rudenī.
Vienlaikus „Fazer” veic arī esošās maiznīcas paplašināšanu, kopumā uzņēmuma attīstībā investējot vairāk nekā piecus miljonus eiro un izveidojot aptuveni 40 jaunu darbavietu.
„Šis ir simbolisks brīdis – mēs ieliekam pirmo pamatakmeni jauna biznesa virziena attīstībā un savas konkurētspējas nostiprināšanā Baltijas valstu tirgū. Taču mēs ceļam ne tikai mūsdienīgu ražotni, kas nodrošinās augstas kvalitātes produktu ražošanu un dos iespēju palielināt eksportu. Mūsu mērķis ir izveidot modernu un drošu darba vidi un nodrošināt labus darba apstākļus darbiniekiem. „Fazer” ir lielākais darba devējs Ogrē, un, attīstot un modernizējot mūsu ražotni, mēs vēlamies kļūt arī par pievilcīgāko darba devēju,” uzsver „Fazer Bakery Baltic” rīkotājdirektors Mindaugs Snarskis.
Jaunā ražotne tiek būvēta līdzās esošajai „Fazer Latvija” maiznīcai un tiks pilnībā integrēta uzņēmuma kopējā infrastruktūrā. Ražotne specializēsies saldētu produktu ražošanā, un sākotnēji visa produkcija tiks eksportēta.
Kasjauns.lv jau rakstīja, ka pirms diviem mēnešiem, lai paaugstinātu ražošanas procesu efektivitāti, Somijas maiznīca „Fazer” nolēma veikt izmaiņas ražošanā visā Baltijā, Tallinas ražotnes pilnībā pārceļot uz Ogri Latvijā un Kauņu Lietuvā.
1891. gadā dibinātais „Fazer” ir starptautisks ģimenes uzņēmums, kurš specializējas maizes, saldumu un cepumu ražošanā, kā arī ēdināšanas pakalpojumu sniegšanā. Uzņēmums strādā astoņās valstīs, un tā produkcija tiek eksportēta uz vairāk nekā 40 valstīm. „Fazer Latvija” ir viens no maizes tirgus līderiem, kas strādā ar diviem zīmoliem – „Fazer” un „Druva”. Maize tiek cepta ražotnē Ogrē. Savukārt „Fazer” saldumi, no kuriem Latvijā populārākie ir šokolādes „Karl Fazer” un „Geisha”, tiek ražoti Somijā.