Sabiedrība

FOTO, VIDEO: sērojoši fani Rīgā pie Lielbritānijas vēstniecības piemin pāragri mūžībā aizgājušo mūziķi Liamu Peinu

Ziņu nodaļa

Jauns.lv

Sestdien, 26. oktobrī, pie Lielbritānijas vēstniecības Rīgā pulcējās vairāki desmiti britu superzvaigznes Liama Peina fani, kuri bija nākuši teikt pēdējās ardievas savam elkam.

FOTO, VIDEO: sērojoši fani Rīgā pie Lielbritānijas...

Atvadas no bijušās grupas "One Direction" zvaigznes tika rīkotas sestdien no plks. 13.00 līdz 14.00, tomēr memoriāla rīkotāja Anastasija Zabkova aicina fanus nolikt ziedus pie vēstniecības visas nedēļas nogales garumā. "Šobrīd ir sapulcējušies apmēram 50 cilvēki, taču mēs ceram, ka laika gaitā vairāk cilvēku uzzinās par šo pasākumu un mums pievienosies," norāda Zabkova.

Liams Peins gāja bojā 16. oktobrī traģiskos apstākļos 31 gada vecumā, nokrītot no viesnīcas balkona Argentīnas galvaspilsētā Buenosairesā.

Liama Peina piemiņas pasākums pie Lielbritānijas vēstniecības Rīgā

Sestdien, 26. oktobrī, pie Lielbritānijas vēstniecības Rīgā fani pieminēja pāragri mūžībā devušos mūziķi Liamu Peinu.

Liams Peins gāja bojā 16. oktobrī traģiskos apstākļos 31 gada vecumā, nokrītot no viesnīcas balkona Argentīnas galvaspilsētā Buenosairesā. Kā ziņo Argentīnas policija, "likumsargi ap plkst. 17.00 viņi devās uz "Casa Sur" hoteli, jo bija saņēmuši ziņojumus par agresīvu vīrieti, kurš, iespējams, atrodas narkotiku un alkohola reibumā". Zvanu likumsargiem veica viesnīcas menedžeris pēc kāda viesa sūdzības. Menedžeris glābšanas dienesta operatorei vēstīja, ka "hoteļa viesa trešā stāva numuriņā esot balkons, un viņš ir nobažījies, ka vīrietis sev varētu padarīt galu".

Neilgi pēc policijas ierašanās notikuma vietā no viesnīcas iekšpagalma atskanēja skaļš blīkšķis. Likumsargi devās uz notikuma vietu, kur konstatēja mūziķa Liama Peina mirstīgās atliekas. Argentīnā Peins ieradās oktobra sākumā, lai apmeklētu savu bijušo grupas "One Direction" biedru Nialu Horanu, kurš 2. oktobrī Buenosairesā koncertēja. 

Grupa, kas pazīstama arī kā 1D, tika izveidota 2010. gadā, tās sastāvā bija Nials Horans, Liams Peins, Harijs Stailss, Luiss Tomlinsons un Zeins Maliks.

Grupa tika dibināta, lai 2010. gadā startētu Apvienotās Karalistes TV šova "The X Factor" septītajā sezonā. Grupa šovā ierindojās trešajā vietā. Pēc konkursa tā parakstīja līgumu ar Saimona Kauela ierakstu kompāniju "Syco Music" un Ziemeļamerikā ar "Columbia Records".2011. gada novembrī "One Direction" izdeva debijas albumu "Up All Night". 2012. gadā tas debitēja pirmajā vietā ASV "Billboard" 200 topā, tādējādi tā kļuva par pirmo Apvienotās Karalistes grupu, kuras debijas albums debitē pirmajā vietā ASV topā. 2012. gadā singls "What Makes You Beautiful" ieguva BRIT balvu kā labākais britu singls. 2012. gadā grupa izdeva savu otro albumu "Take Me Home". Abi albumi sasniedza jaunus rekordus, ierindojās lielāko valstu topu pirmajās vietās. "Billboard" žurnāls grupu nosauca par 2012. gada "labākajiem jaunajiem māksliniekiem", savukārt ziņu mājaslapa "The Huffington Post" 2012. gadu nosauca par "One Direction gadu".

2015. gada martā Maliks pameta grupu, lai pievērstos solokarjerai. Grupa turpināja uzstāties četru dalībnieku sastāvā, līdz 2016. gada janvārī grupa uz nenoteiktu laiku pārtrauca uzstāties kopā, ļaujot visiem dalībniekiem īstenot citus projektus.

Svarīgākās un interesantākās Jauns.lv ziņas tagad arī “WhatsApp” lietotnē!