2dienas
23stundas
25minūtes
39sekundes

Abonē 2025. gadam ar atlaidēm līdz 57% un saņem garantētas dāvanas 55€ vērtībā!

Abonēt žurnālu
"Vecāki situāciju ir pārpratuši!" Berģu mūzikas skolas direktore vieš skaidrību par skolas tuvumā it kā atrastajām narkotiku saturošām konfektēm
foto: Ekrānšāviņš
Minētajās želejkonfektēs THC koncentrācija ir ļoti augsta un var izrādīties bīstama veselībai.
Sabiedrība

"Vecāki situāciju ir pārpratuši!" Berģu mūzikas skolas direktore vieš skaidrību par skolas tuvumā it kā atrastajām narkotiku saturošām konfektēm

Gundega Grīva

Jauns.lv

Berģu Mūzikas un mākslas pamatskolas direktore Ilze Briņķe norāda, ka skolas padomē aizvadītajā nedēļā ticis runāts par narkotiku saturošām konfektēm, kas izplatās Latvijas jauniešu vidū, tomēr direktore uzsver, ka vecāki situāciju ir pārpratuši.

"Vecāki situāciju ir pārpratuši!" Berģu mūzikas sk...

Jau ziņots, ka vecāku čatos izplatījušās ziņas, ka Rīgas Centra Humanitārās vidusskolas un Berģu mūzikas un mākslas pamatskolas apkārtnē tiek izplatītas narkotikas želejkonfekšu izskatā. Kāds satraucies vecāks norādījis, ka "šo konfekšu lietošanas sekas var būt letālas un aicinājis vecākus rūpīgi sekot līdzi savu bērnu aktivitātēm". Berģu Mūzikas un mākslas pamatskolas direktore Ilze Briņķe Jauns.lv atklāj, ka skolas padomē šis jautājums tiešām ticis apspriests, tomēr ažiotāžu ap skolu viņa skaidro ar "dažu vecāku nepareizo situācijas interpretāciju ".

"Mūsu skolā aizvadītajā nedēļā notika skolas padome, kurā es pati personīgi uzsvēru situācijas uzlabojumus saistībā ar saltiņa lietojumu jauniešu vidū. Nopriecājāmies, ka vismaz septembrī tā lietošana vairs nav novērota," skaidro Briņķe. "Tāpat mēs informējām vecākus, ka Latvijā parādās šādas želejkonfektes ar narkotiskajām vielām," skaidro direktore, uzsvērdama, ka ziņojumam bija tikai informatīvs raksturs un viņu skolā šādas konfektes nav tikušas novērotas.

Briņķe skaidro, ka foto, kas cirkulē vecāku čatos tika paņemti no "Google" meklētāja un tie tika pievienoti, lai sniegtu vecākiem ieskatu kā minētās narkotiskās vielas izskatās. Pēc skolas padomes kāda māmiņa par želejkonfektēm, kas izplatās Latvijā, esot informējusi citus vecākus, un direktore norāda, ka vecāku starpā radušies pārpratumi un maldīgi uzskati, ka narkotikas atrastas pie viņas vadītās skolas skolēniem. "Ja lasa vēstules pa diognāli, diemžēl var nonākt pie ačgārniem secinājumiem," skaidro Briņķe.

Rīgas Centra Humanitārās vidusskolas direktore Ineta Rudzīte atklāj, ka "viņas vadītajā skolā nav konstatēts neviens gadījums, kurā jaunieši būtu lietojuši vai izplatījuši attēlā redzamās narkotiskās konfektes". "Ja vecāki ir satraukušies par savu bērnu, viņi, pirmkārt, jau vēršas pie skolas, bet neviens no mūsu bērnu vecākiem nav vērsies pie skolas ar jautājumiem vai raizēm par šādu vielu izplatību, tādēļ šķiet ļoti īpatnēji, ka publikācijās izskanējis arī mūsu skolas vārds. Vecāki tikai mums pārsūtīja šīs izskanējušās ziņas no citiem vecāku čatiem, kas pieejami publiskajā telpā" skaidro Rudzīte, uzsverot, ka minētās publikācijas viņai ir "ļoti nesaprotamas".