Sporta klubā "MyFitness" apzagtā sieviete atklāj, ka administratores rīcība pēc notikuma viņu esot šokējusi
foto: Ekrānšāviņš
Anda atklāj, ka šobrīd savas personīgās mantas vairs skapīšos neatstāj, bet ņem līdzi uz zāli.
Viedokļi

Sporta klubā "MyFitness" apzagtā sieviete atklāj, ka administratores rīcība pēc notikuma viņu esot šokējusi

Anna Klāra

Jauns.lv

Ar visnotaļ nepatīkamu situāciju sporta klubā "MyFitness Galleria Riga" saskārusies decembrī mirušā dzejnieka Andra Ogriņa bijusī sieva Anda Ogriņa. Pēc sporta nodarbības sieviete konstatēja, ka viņas skapītis ir uzlauzts, un, konstatējot šo faktu, viņa steigšus vērsusies pēc palīdzības pie iestādes administratores.

Sporta klubā "MyFitness" apzagtā sieviete atklāj, ...

Anda atklāj, ka nepatīkamais incidents noticis otrdien, 13. augustā, ap plkst. 10.00. "Es konstatēju faktu, ka mans skapītis ir uzlauzts un no tā pazudusi soma. Es steigšus pārģērbos, protams, pilnīgu dullu galvu un metos pie administratores pēc palīdzības".

Tomēr viņas rīcība, Andasprāt, esot bijusi neadekvāta - "meitene esot ieņēmusi aizsārdzības/ vienaldzības/ "ātrāk ejiet prom" pozu un centusies "atkratīties" no šīs apstulbušās sievietes ar visu viņas nozagtās somas lietu". Viņa Andai neesot nedz piedāvājusi nedz sazināties ar likumsargiem, nedz piezvanīt bankas darbiniekiem, lai nobloķētu nozagto kredītkarti".

"Bailēs un asarās es skrēju uz savu darba vietu, kur, protams, saņēmu atbalstu un telefonu. Veicu visus nepieciešamos zvanus un aizņēmos naudu, jo pie saviem finansu līdzekļiem, ātrākais, varēšu piekļūt tikai pirmdien. Bet man, taču, bija jābrauc uz iecirkni, u.t.t.," atklāj cietusī.

Anda vēsta, ka "policijas iecirknī Vizlas ielā 1, kur viņu aicināja ierasties, likumsargi esot norādījuši, ka policiju būtu vajadzējis izsaukt nekavējoties, tomēr viņa to neesot varējusi izdarīt, jo viņai tobrīd nebija telefona". "Pēc nopratināšanas jautāju inspektorei, vai policija aplūkos arī kameru ierakstus, uz ko viņa atbildēja noraidoši - tas tiktu darīts, ja izsaukums būtu saņemts uzreiz," savā pieredzē dalās Anda.

Viņa atklāj, ka "šobrīd zagtās mantas jau daļēji tikušas aizvietotas ar jaunām, tomēr tas esot prasījis lielus finansu līdzekļus un noņemšanos - pēc policijas protokola kopumā zādzības apmērs esot bijis aptuveni 500 eiro vērtībā". Tomēr, papildus tam Andai vēl būšot "jānovīlē jaunas atslēgu buntes, paātrinātā kārtā jāizveido jauna personas apliecība, kā arī jāiegādājas jauns telefons".

"Man vēl ir palicis zagles sarūpētais pazemojums, sajūta, ka esmu netīra lieta, kā arī apziņa, ka man par vienu drošu vietu, drošu salu, ir mazāk. Sporta klubā var notikt jebkas, taču mani šajā vietā neaizstāvēs, neatbalstīs, nerīkosies elementāras cilvēcības ietvaros. Ja nebūtu man ļoti mīļu treneru un nodarbību, kā arī "džima" draudzenes Daigas, uz šo klubu vairs neietu. Sirds kūleņo. Piedod, mīļais sporta klub, ka tā!" atklāj Anda, notādot, ka turpmāk savu somu ar mantām ņems līdzi uz sporta zāli. 

Viņas pieredzētais sarūgtinājis arī citus sporta kluba biedrus, kas atklājuši, ka turpmāk uz treniņiem dosies ar daudz lielāku piesardzību. Rakstniece Inga Grencberga atklāj, ka "apmeklē divas "Myfitness" sporta zāles, un pēc izlasītā centīsies pārplānot savus treniņus tā, lai soma uz sporta klubu nebūtu jāņem līdzi". "Man ir sajūta, ka klubam tomēr vajadzētu būt svarīgai apmeklētāju un viņu lietu drošībai," sašutumu pauž rakstniece.

Arī Kristīne atklāj, ka "attieksme bijusi pārsteidzoša norādot, ka administratorei vismaz vajadzēja izsaukt likumsargus". Bet Ulvis norāda, ka "darbiniekiem jābūt instruētiem kā šādos gadījumos rīkoties". "Tas nav nekas vairāk kā profesionālā ētika. Vēršoties pie pareizajiem kanāliem, klubs noteikti nāks pretī un iedos tev pāris mēnešu abonomentu par brīvu," cerību paudis vīrietis.