Konkurss "Supernova 2015" Latvijai izmaksās 148 tūkstošus eiro
Pirmo konkursa tiešraidi, kurā uz skatuves kāps desmit no 20 dalībniekiem, lai sāktu sacensību par uzvaru, skatītāji varēs vērot svētdien, 1.februārī.
Kultūra
2015. gada 28. janvāris, 14:24

Konkurss "Supernova 2015" Latvijai izmaksās 148 tūkstošus eiro

Jauns.lv

Jauno dziesmu un izpildītāju konkurss "Supernova 2015" Latvijas Televīzijai (LTV) izmaksās 148 tūkstoši eiro, pastāstīja LTV valdes loceklis Sergejs Ņesterovs.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Projekta vadītāja Ilze Jansone sacīja, ka dekorācijām tiks atvēlēti 28,6 tūkstoši eiro, gaismas tehnikas nodrošinājumam - nedaudz vairāk par 31 tūkstoti eiro, savukārt apskaņošana izmaksās aptuveni 12 tūkstošus eiro.

Viņa norādīja, ka tā ir normāla prakse un atbilstoši tehniskajai specifikācijai ir nepieciešama šāda summa.

Savukārt Ņesterovs uzsvēra, ka šādas izmaksas veido arī tas, ka šovs būs vēl nebijušā kvalitātē.

"To jau nevar mērīt atrauti no rezultāta. "Supernova" kā konkurss ir kaut kas, ko mēs sev esam uzstādījuši par mērķi noorganizēt tadā kvalitātes līmenī, kāds Latvijā vēl nav bijis, līdz ar to, lai tādu līmeni sasniegtu, ir nepieciešamas attiecīgas investīcijas," teica Ņesterovs.

Viņš arīdzan uzsvēra, ka summa jāvērtē attiecībā pret satura apmēru. Rēķinot uz sešu raidījumu skaitu, kas būs šogad, un salīdzinot ar pagājušo gadu, kad bija trīs raidījumi, nepieciešamais finansējums ir pat nedaudz mazāks, paskaidroja Ņesterovs.

Komentējot formāta izmaiņas, Jansone pastāstīja, ka daudzi dalībnieki rakstījuši dziesmu speciāli Eirovīzijai, domājot, ka ir kaut kāds "Eirovīzijas kods", taču LTV uzskata, ka tā ir kļūda.

"Televīzijasprāt, tā lielākā mūsu kļūda bija tāda, ka daudzi autori rakstīja dziesmu speciāli "Eirovīzijai", domājot, ka ir tāds "Eirovīzijas kods". [..] Šogad mēs mainījām formātu ar mērķi nevis meklēt "Eirovīzijas" dziesmas, bet meklēt hitus un meklēt jaunus un talantīgus izpildītājus," sacīja Jansone, vienlaikus norādot, ka uzvarētājs tomēr pārstāvēs Latviju "Eirovīzijā", tāpēc svarīgi arīdzan parūpēties par to, lai nebūtu jākaunas par rezultātu, kuru paši esam izvēlējušies šim konkursam.

"Supernova 2015" gaismu dizains top "Kompānijas NA" studijā. Radošās komandas un izpildītāju rīcībā būs dažādu veidu gaismas un video ekrāni. Skatuves vizuālajā un tehniskajā noformējumā izmantos gandrīz 300 dažādu veidu starmešus, 200 metru LED lentes, 72 kvadrātmetru lielu LED ekrānu, aptuveni 100 metru dažādas konstrukcijas un 2000 metru kabeļu. Vadības sistēmas uzdevums būs nodrošināt 10 tūkstošu kanālu parametru maiņu, ieskaitot arī video serveru vadību.

Pirmo konkursa tiešraidi, kurā uz skatuves kāps desmit no 20 dalībniekiem, lai sāktu sacensību par uzvaru, skatītāji varēs vērot svētdien, 1.februārī.

Jau ziņots, ka Latvijas Televīzija vairs nerīko Eirovīzijas nacionālās atlases, bet organizē jaunu izpildītāju un autoru konkursu "Supernova 2015". Konkursam tika iesniegtas 98 dziesmas un bija pieteikušies 123 izpildītāji. Konkursa fināls norisināsies februārī. Lai nodrošinātu godīgu un profesionālu vērtēšanas procesu, labākās dziesmas atlasa ārvalstu eksperti, savukārt izpildītājus vērtē vietējā žūrija tepat Latvijā.

BNS / Foto: ekrānuzņēmums no video