Abonē 2025. gadam ar atlaidēm līdz 57% un saņem garantētas dāvanas 55€ vērtībā!

Abonēt žurnālu
Bijušo Saeimas priekšsēdētāju Ingrīdu Latimiru pēdējā gaitā izvadīs 20. jūlijā
foto: Lita Krone/LETA
Ingrīda Latimira (1958-2024)
Sabiedrība

Bijušo Saeimas priekšsēdētāju Ingrīdu Latimiru pēdējā gaitā izvadīs 20. jūlijā

Ziņu nodaļa

Jauns.lv

Bijusī Saeimas priekšsēdētāja Ingrīda Latimira (iepriekšējā uzvārdā Ūdre) pēdējā gaitā tiks izvadīta sestdien, 20. jūlijā.

Bijušo Saeimas priekšsēdētāju Ingrīdu Latimiru pēd...

Atvadu ceremonija plkst. 12 notiks Rīgas Kristus piedzimšanas katedrālē Brīvības bulvārī 23, bet izvadīšana plkst. 13.40 no Rīgas 1. Meža kapu galvenajiem vārtiem, paziņojuši viņas tuvinieki.

Ingrīda Latimira aizgāja aizsaulē 13. jūlijā 65 gadu vecumā.

Jāpiebilst, ka šogad aizgājuši trīs bijušie Saeimas priekšsēdētāji, turklāt viņi amatā bija nomainījuši viens otru — vēl 26. aprīlī 80 gadu vecumā nomira Alfrēds Čepānis (Saeimas priekšsēdētāja amatā no 1996. gada 26. septembra līdz 1998. gada 3. novembrim), bet 10. jūlijā 61 gada vecumā traģiski noslēdza dzīvi Jānis Straume (Saeimas priekšsēdētāja amatā no 1998. gada 3. novembra līdz 2002. gada 5. novembrim), savukārt Ingrīda Latimira (Ūdre) Saeimas priekšsēdētājas amatā bija no 2002. gada 5. novembra līdz 2006. gada 7. novembrim.

Jauns.lv jau vēstīja, ka pēdējā laikā viņa nebija redzēta, apmeklējam saviesīgus pasākumus, un sabiedrībā runāja par viņas nopietnajām veselības problēmām. Pirms dažām nedēļām Ingrīdas vīrs Lielbritānijas Tirdzniecības kameras Latvijā tās valdes priekšsēdētājs Gordons Latimirs žurnālam "Kas Jauns", komentējot sievas veselības stāvokli, sacīja, ka "ārsti dodot cerību".

“Tas, ko varu teikt, ir, ka pēc visām mediķu veiktajām manipulācijām ir uzlabojumi, ārsti ir devuši cerību, un mēs ceram, ka būs viss labi. Līdz šim ārstēšanās periodi bijuši viļņveidīgi – gan labāki, gan sliktāki," jūnija otrajā pusē "Kas Jauns" stāstīja Gordons, kas ar Ingrīdu apprecējās pirms 15 gadiem.

Jaunībā viņa spēlēja sieviešu basketbola komandā Rīgas TTT un vēl pirms dažiem gadiem bijusī politiķe bija tik labā formā, ka Latvijas senioru izlases sastāvā piedalījās pasaules meistarsacīkstēs basketbolā dāmām virs 60 gadiem. Ar prieku viņa apmeklēja arī dažādus pasākumus. Bet pēdējo divu gadu laikā publiskas uzmanības lokā nebija nonākusi.

Ingrīda Ūdre 1998. gadā ievēlēta par 7. Saeimas deputāti no Aināra Šlesera, Raimonda Paula un Jāņa Petera izveidotās "Jaunās partijas", bija ekonomikas ministre, 1999. gadā - partijas kandidāte Valsts prezidenta amatam. 8. Saeimā tika ievēlēta no Zaļo un zemnieku savienības saraksta, no 2002. gada novembra četrus gadus bija Saeimas priekšsēdētāja.