Rinkēvičs: jāatceļ Ukrainai noteiktie ierobežojumi izmantot ieročus pret likumīgiem militāriem mērķiem
foto: Ilmārs Znotiņš, VPK
Edgars Rinkēvičs nosoda Krievijas uzbrukumu Kijivai.
Sabiedrība

Rinkēvičs: jāatceļ Ukrainai noteiktie ierobežojumi izmantot ieročus pret likumīgiem militāriem mērķiem

Ziņu nodaļa

Jauns.lv/LETA

Jāatceļ visi Ukrainai noteiktie ierobežojumi izmantot ieročus pret likumīgiem militāriem mērķiem, mikroblogošanas vietnē "X" norādīja Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs.

Rinkēvičs: jāatceļ Ukrainai noteiktie ierobežojumi...

Viņš akcentēja, ka Krievijas uzbrukums bērnu slimnīcai Kijivā ir šausmīgs un gļēvs. Prezidenta ieskatā gaidāmajā NATO samitā ir jāsniedz lielāks militārais atbalsts Ukrainai. Vienlaikus visi Ukrainai noteiktie ierobežojumi izmantot ieročus pret likumīgiem militāriem mērķiem ir jāatceļ.

Tikmēr Ministru prezidente Evika Siliņa (JV) uzsvēra, ka Latvija stingri nosoda Krievijas noziedzīgos raķešu uzbrukumus Ukrainas mierīgajiem iedzīvotājiem, pirmdien bombardējot pat bērnu slimnīcu.

"Šī ir ļauna un gļēvulīga taktika, lai iebiedētu demokrātisko pasauli pirms NATO samita," uzskata premjere.

Eiropas Parlamenta deputāts Rihards Kols (NA) tāpat norādīja, ka bombardēšana notikusi dienu pirms NATO samita. Viņš akcentēja, ka arī pēc šādām Krievijas rīcībām atrodoties daži, kas uzskata, ka ir iespējamas miera sarunas vai ka nomierināšana ir ceļš, kas ejams pēc cietsirdīgām noziedzīgām darbībām. "Tikmēr [Ungārijas premjers Viktors] Orbāns spiež [Krievijas diktatoram Vladimiram] Putinam roku," vietnē "X" raksta politiķis.

Kā vēstīts, pirmdien masīvajā Krievijas raķešu apšaudē Kijivā, Kijivas apgabalā un Dņipropetrovskas apgabalā nogalināts vismaz 31 cilvēks, bet 126 guvuši ievainojumus.

Apšaudē nodarīti postījumi vairāk nekā 50 civilajiem objektiem, tajā skaitā dzīvojamajām mājām, kādai biroju ēkai un divām medicīniskajām iestādēm, tostarp Kijivas bērnu slimnīcai "Ohmatdet", pavēstījis Ukrainas iekšlietu ministrs Ihors Klimenko.

Dņipropetrovskas apgabalā krievi noslepkavojuši 11 cilvēkus un ievainojuši 63, bet Kijivā attiecīgi 20 un 61. Vēl divi cilvēki cietuši Kijivas apgabalā.

Starp Kijivā bojāgājušajiem ir arī divi bērni, kas atrasti zem kādas dzīvojamās mājas gruvešiem.

Bērnu slimnīcā nogalināti divi cilvēki, bet desmit ir ievainoti. Šobrīd izdevies izglābt četrus zem gruvešiem apraktos cilvēkus, tajā skaitā trīs bērnus.