Tuhbatova pazudusi ar galiem – Gobzema kādreizējo partijas biedreni apsūdz spiegošanā, taču tiesa ir apturēta
foto: Ekrānšāviņš
Inga Tuhbatova "Baltijas antifašistu" kontaktpersonas uzdevumā bija vākusi un apkopojusi informāciju par Latvijā plānotajiem iepirkumiem, kas saistīti ar militāro jomu un Latvijas valsts aizsardzības spēju stiprināšanu.
Sabiedrība

Tuhbatova pazudusi ar galiem - Gobzema kādreizējo partijas biedreni apsūdz spiegošanā, taču tiesa ir apturēta

Ziņu nodaļa

Jauns.lv

Kurš “peldus”, kurš citādi – bet vairums no Latvijas aizmukušo Krievijas atbalstītāju agrāk vai vēlāk tomēr parādās vai no Baltkrievijā, vai Krievijā. Citādi ir ar pavasarī no tiesāšanas aizmukušo, kādreizējo Alda Gobzema partijas “Katram un katrai” Saeimas deputāta kandidāti Ingu Tuhbatovu.

Tuhbatova pazudusi ar galiem – Gobzema kādreizējo ...

Par Tuhbatovu plašāka sabiedrība uzzināja pēc tam, kad viņa 4. aprīlī neieradās uz paredzēto tiesas sēdi Rīgas rajona tiesā. Advokāte Jeļena Kvjatkovska pauda, ka sazināties ar bijušo deputāta kandidāti viņai nav izdevies un informēja, ka apsūdzētā nav vērsusies pie viņas, lai noslēgtu vienošanos par pārstāvēšanu tiesas procesā. Arī prokurore nebija informēta par apsūdzētās neierašanās iemesliem, taču norāda, ka pirmstiesas izmeklēšanas laikā apsūdzētā bijusi sasniedzama.

Valsts drošības dienests (VDD) iepriekš atklāja, ka Tuhbatovu bija jātiesā par spiegošanu Krievijas labā. Viņa noziedzīgās organizācijas "Baltijas antifašisti" vadītājiem sniegusi informāciju par NATO militārās tehnikas pārvietošanos, izvietojumu un kaujas spējām Latvijas teritorijā, zinot, ka šo informāciju plānots nodot Krievijas specdienestiem.

Tāpat Tuhbatova "Baltijas antifašistu" kontaktpersonas uzdevumā bija vākusi un apkopojusi informāciju par Latvijā plānotajiem iepirkumiem, kas saistīti ar militāro jomu un Latvijas valsts aizsardzības spēju stiprināšanu.

Tuhbatovas tiesāšana apturēta

Kopš tā laika konkrēti jaunumi par Tuhbatovu vai viņas atrašanās vietu publiski nav izskanējuši. Bija gan cerība, ka viņa drīz vien parādīsies intervijā pie Kremļa propagandista, kurš intervējis daudzus no Latvijas aizmukušos, tostarp bijušo Rīgas domnieku Ruslanu Pankratovu.

Kremļa propagandas kanāli iekš “Telegram” pat solīja drīzumā painformēt par Tuhbatovas gaitām, taču kopš tā laika papildus informācija nav parādījusies. Jauns.lv vērsās Rīgas rajona tiesā, lai noskaidrotu – kādā stadijā šobrīd ir Tuhbatovas lietas tiesāšana.

“Labdien, atbildot uz Jūsu pieprasījumu, informējam, ka šobrīd krimināllietā tiesvedība ir apturēta saistībā ar apsūdzētās I. Tuhabtovas izsludināšanu meklēšanā. Apsūdzētā I. Tuhbatova joprojām atrodas meklēšanā. 2024. gada 9. maijā tika pieņemts Eiropas apcietinājuma orderis, izsludinot viņu starptautiskajā meklēšanā,” teikts tiesas atbildē.

Iepriekš arī vēstījām, ka Tuhbatova kādu laiku darbojās partijas “Katram un katrai” (tagad “Platforma 21”) vārdā nosauktā labdarības organizācijā. No “Platforma 21” biedru rindām spiegošanā apsūdzētā gan ir atskaitīta.