NA neatbalstīs Lāces kandidatūru kultūras ministres amatam, arī "Stabilitātei" atbalstu nesola
foto: Paula Čurkste/LETA
Kultūras ministres amatam izvirzītā kandidāte Agnese Lāce.
Politika
2024. gada 19. jūnijā, 17:34

NA neatbalstīs Lāces kandidatūru kultūras ministres amatam, arī "Stabilitātei" atbalstu nesola

Ziņu nodaļa

Jauns.lv / LETA

Politiķis Raivis Dzintars norāda, ka opozīcijā esošā Nacionālā apvienība (NA) neatbalstīs Agneses Lāces (P) kandidatūru kultūras ministres amatam. Arī opozīcijā esošā "Stabilitātei" frakcija atbalstu Lācei nesola.

NA neatbalstīs Lāces kandidatūru kultūras ministre...

"Lāce bija uzmanīga savos izteicienos, bet mēs jūtam un redzam no pieredzes ar "Progresīvo" partiju, ka latviešu valodas kā valsts valodas stiprināšanas un imigrācijas jautājumos mūsu virziens ir atšķirīgs,'' savu nostāju pamato politiķis.

Vienlaikus Dzintars pozitīvi vērtēja to, ka "Progresīvie" iniciēja sarunu, un tikšanās notika starp NA un kultūras ministres amata kandidāti. NA līderis atzīmēja, ka partijai ir liela pieredze vadot kultūras nozari un ir būtiski dot ceļamaizi nākamajai ministrei. Dzintaram neesot šaubu, ka Lāce tiks apstiprināta amatā.

Savukārt, frakcijas "Stabilitātei" priekšsēdētājs Aleksejs Rosļikovs pauda, ka "topošā kultūras ministre ar savu apņēmību, redzējumu un idejām ir diezgan jaudīga". Pēc tikšanās Rosļikovam par viņu esot ļoti pozitīvs priekšstats. "Topošās ministres galvenā vērtība ir godīga, gādīga un mīloša Latvija, un tas ir ļoti svarīgi kultūras ministrei. Kultūras ministrs ir viens no tiem cilvēkiem, kas ietekmē šo virzienu," sacīja Rosļikovs.

Pēc viņa vārdiem, partija "Stabilitātei" vienmēr cenšoties būt maksimāli objektīva. Līdz šim partija nav atbalstījusi nevienu valdības ministru un valdību kopumā, bet vienmēr atzinīgi novērtē padarītu darbu. "Stabilitātei" līderis uzskata, ka bijusī kultūras ministre Agnese Logina (P) esot izdarījusi labus darbus.

Konteksts

Partija "Progresīvie" pirmdien, 17.jūnijā, valdes un frakcijas kopsēdē nolēma kultūras ministra amatam virzīt pašreizējo Kultūras ministrijas (KM) parlamentāro sekretāri Lāci.

Saeimas frakcijas priekšsēdētājs Andris Šuvajevs žurnālistiem pauda, ka "Progresīvie" ir pārliecināti, ka Lāce ir piemērota kultūras ministra amatam, pēdējo deviņu mēnešu laikā viņa esot iedziļinājusies "visā nozares specifikā un darbībā". Pēc Šuvejeva vārdiem, izvirzītā kandidāte lieliski spēs pārstāvēt "Progresīvo" vērtības arī turpmāk.

Līdzšinējā kultūras ministre Logina nolēmusi personīgu iemeslu dēļ atkāpties no ministres amata, un šos pienākumus viņa beidza pildīt pirmdien.