Abonē 2025. gadam ar atlaidēm līdz 57% un saņem garantētas dāvanas 55€ vērtībā!

Abonēt žurnālu
Cilvēktiesību aktīviste kaunina Izraēlas vēstnieci – viņai Rīgas “Pride” gājienā neesot vietas starp “Progresīvajiem”
foto: Ekrānšāviņš
"Pride" gājienā Izraēlas vēstniece Latvijā Šārona Rapaporta-Palgi dodas katru gadu. Šogad viņa saņēmusi aizrādījumu no "Progresīvie" 2022. gada Saeimas vēlēšanu kandidātes par iemaisīšanos "Progresīvo" pulciņā gājiena laikā.
Sabiedrība

Cilvēktiesību aktīviste kaunina Izraēlas vēstnieci - viņai Rīgas “Pride” gājienā neesot vietas starp “Progresīvajiem”

Ziņu nodaļa

Jauns.lv

Vai Izraēlas vēstniecei tiešām nav vietas starp “Progresīvajiem” “Pride” gājienā? Kaut ko tamlīdzīgu sociālajos tīklos nesen apgalvoja partijas kandidāte 2022. gada Saeimas vēlēšanās, cilvēktiesību aktīviste Marta Kraujiņa.

Cilvēktiesību aktīviste kaunina Izraēlas vēstnieci...

Sociālajos tīklos Kraujiņa nesen dalījās ar Izraēlas vēstnieces Latvijā Šāronas Rapaportas-Palgi ierakstu un fotogrāfijām. Tajās redzams, kā vēstniece kopā ar citiem dalībniekiem dodas “Pride” nedēļas izskaņas pasākumā – gājienā “Until We Are All Equal”.

“Viņa gāja kopā ar PRO [partijas “Progresīvie” biedriem] reprezentējot Izraēlu? Girl, wrong crowd (nepareizā grupiņa, meitēn),” portālā “X” raksta Kraujiņa. Viņas šķietamo apgalvojumu, ka Izraēlas vēstniecei nepieklātos iet kopā ar šīs partijas pārstāvjiem, daudzi uztvēra ar neizpratni, norādot, ka “Pride” pasākumus šādi “privatizēt” partijas vajadzībām neesot korekti. Daudzi arī apgalvo, ka Kraujiņas rakstīto ir uztvēruši kā antisemītismu. Kraujiņa uz kādu šāda veida komentāru atbild: “[...] patīk beigti bērni?” norādot uz karadarbību, kas šobrīd

Jauns.lv vērsās pie Izraēlas vēstnieces, lai noskaidrotu, vai apgalvojumam, ka viņa devās “kopā ar PRO”, ir pamats.

“Izraēla ir valsts, kurā plaukst daudzveidība, kurā LGBTQ kopiena tiek ļoti atbalstīta un svinēta. Izraēlā katru gadu notiek viens no lielākajiem “Pride” pasākumiem pasaulē un tas ir vienīgais šāds notikums Tuvajos Austrumos. Kopš ierados Latvijā, esmu piedalījusies katrā “Pride” gājienā un nedomāju beigt atbalstīt LGBTQ kopienu, jo tas ir principu un vērtību jautājums,” portālam Jauns.lv pauž vēstniece.

“Jautājums ir – kā tie, kas atbalsta Palestīnu un LGBTQ, var apvienot savus principus un vērtības ar faktu, ka Palestīnā šī sabiedrības daļa saskaras ar neiedomājamu apdraudējumu? Vai esat kādreiz dzirdējuši par “Pride” pasākumiem Gazā vai Rāmallā? Šādam palestīnietim tiks izpildīts nāvessods, viņa ģimene tiks kaunināta, viņa brāļiem un māsām būs grūti apprecēties, un radinieki var zaudēt darbu. Ko dara palestīniešu homoseksuāļi – viņu lūdz patvērumu Izraēlā,” piebilda Rapaporta-Palgi.

Jau vēstīts, ka 15. jūnijā ar gājienu “Until We Are All Equal” noslēdzās “Pride” nedēļa. Gājiena ietvaros liels skaits apmeklētāju, tostarp arī politiskās partijas, dažādas kompānijas pauda atbalstu LGBTQ kopienai un iekļaujošākai sabiedrībai.