foto: Ekrānšāviņš
"Gribu kalpot Krievijai!": skandalozā "feldšere Marina" pārbraukusi uz Krieviju
Kornatovska paviesojusies Krievijā dzīvojošā Andreja Mamikina "Youtube" raidījumā. Braucienam uz Krieviju, kā viņa saka, esot "pirkta vienvirziena biļete". Latvijā viņa vairs neatgriezīsies un PSRS pieminekļu nojaukšanu - nepiedos.
Sabiedrība
2024. gada 14. jūnijs, 08:31

"Gribu kalpot Krievijai!": skandalozā "feldšere Marina" pārbraukusi uz Krieviju

Ziņu nodaļa

Jauns.lv

Teju visi Latvijas prokremliskie aktīvisti, kuri ir pārbraukuši uz dzīvi Krievijā, paviesojas raidījumā pie kāda no vietējiem propagandistiem, kur izkrata savu sirdi. Tādā nesen pabijusi arī bēdīgi slavenā, bijusī Rīgas Austrumu klīniskās universitātes (RAKUS) feldšere, Covid-19 sazvērestību teoriju sludinātāja Marina Kornatovska.

Kornatovska nesen pabijusi cita odioza Krievijas kara atbalstītāja Andreja Mamikina "Youtube" raidījumā "Mamikin TV". Kā zināms, viņš pats pirms kāda laika pameta Latviju, pārvācās uz agresorvalsti un acumirklī pieslēdzās Kremļa propagandas ražošanai.

Raidījumā ar Mamikinu Kornatovska arī norāda, ka viņa jau aptuveni mēnesi uzturās Krievijā, kas izskaidro nesenos, bravūrīgos izgājieni sociālajos tīklos ar Krievijas karogu. Lēmumu pārbraukt uz Krieviju Kornatovska sauc par pašu svarīgāko savā dzīvē un apraudas, Mamikinam stāstot par to, cik svarīgs viņai ir "9. maijs". Galvenā okupācijas pieminekļa nojaukšanu Rīgā viņa latviešiem nekad nepiedošot.

Kornatovskai, kura ir dzimusi PSRS okupētā Ukrainā, arī atbild uz jautājumu - ko domā par karu Ukrainā. Bijusī feldšere sūdzas, ka padomju laikos krievi neesot saukti par okupantiem, esot tur mierīgi dzīvojuši, bet tagad "viss esot citādi". Latvija, viņasprāt, ejot "Ukrainas pēdās". Kornatovska arī norāda, ka Latvijā viņa nevar atrast darbu Covid-19 pandēmijas laika skandāla dēļ, neesot šeit vajadzīga un šobrīd "grib kalpot Krievijai".

Ko pandēmijas sākumā sarunāja Kornatovska?

Covid-19 pandēmijas sākumā Jauns.lv ziņoja, ka plašu ievērību sociālajos tīklos guva skandalozā aktīvista Valentīna Jeremejeva video, kurā tika apkopotas lielākoties jau dzirdētas sazvērestības teorijas par Covid-19. Šajā video sazvērestības teorijas klāstīja cilvēks, kurš tika pieteikts kā mediķis un RAKUS darbinieks.

Vairāk nekā pusstundu garajā video feldšere Marina Kornatovska lielākoties atstāstīja jau vairākkārt dzirdēto sazvērestības teoriju "klasiku" - Covid-19 esot izdomāts, statistika par inficētajiem esot viltota, slimnīcu pārslodze esot mīts, vēl neieviestās vakcīnas patiesībā būšot nāvējošas. Feldšere aizrunājas līdz tam, ka ārsti slimnīcā apzināti kaitējot pneimonijas pacientiem.

"Tajā ārstēšanā, kas tiek nozīmēta pneimonijas slimniekiem, ārstēšanas algoritms ir aizdomīgs un nesaprotams. Es redzu citu klīnisko ainu, bet man ir aizdomas, ka tas nav vīrusa saasinājumu dēļ, bet dēļ tā, kas tiek darīts ar pacientiem ārstēšanas laikā," norādījusi feldšere. Pēc viņas domām, tiek eksperimentēts, kā ātrāk nogalināt vai radīt iespaidu, ka cilvēks ir izārstēts. Dienu iepriekš sieviete bija izplatījusi audio failu ar citiem izdomājumiem - Ķīpsalā tiekot veidota Covid-19 pacientu slimnīca, bet koronavīrusa vakcīnas būšot nāvējošas.

Tolaik abi divi aktīvisti izpelnījās Valsts policijas (VP) uzmanību dēļ izplatītajām viltus ziņām, kas, kā tolaik skaidroja  VP, "ir saistītas ar sabiedrības drošības apdraudējumu, un tās izraisījušas sabiedrisko rezonansi, radījušas neizpratni par likumību un ir vērstas pret epidemioloģisko drošību." Kriminālprocess tika sākts pēc Krimināllikuma panta par huligānismu. Taču 2022. gada vasarā krimināllieta tika izbeigta, jo prokuratūra lēma, ka nav saskatāms noziedzīga nodarījuma sastāvs.

Gan Kornatovska, gan Jeremejevs visu pandēmijas laiku aktīvi piedalījās protestos un izvērsa plašas aktivitātes sociālajos tīklos. Pakāpeniski šīs izpausmes sāka liecināt arī par Kornatovskas pozitīvo attieksmi pret Krievijas uzsākto agresīvo karu Ukrainā. Nesen kādā no Kornatovskas "TikTok" video bijusī feldšere no Rīgas atbildēja uz cita lietotāja ierosinājumu - pamest Latviju un doties uz Krieviju. Tas izdarīts, kamerā ievelkot lielizmēra Krievijas valsts karogu un koķeti dancojot ar to kadrā.

Marina Kornatovska ir viena no daudziem Latvijas prokremliskajiem aktīvistiem, kuri pēc kara sākuma ir pārbraukuši uz Krieviju, lai tur turpinātu dzīvot vai aizbēgtu no atbildības Latvijas Republikas likuma priekā.