Rīgas domes deputāts investīcijas cer piesaistīt ar varavīksnes karogu
foto: Progresīvie/X
Pērn LGBT karogs jau plīvoja pie Rīgas Rātsnama, daļā raisot sašutumu.
Sabiedrība

Rīgas domes deputāts investīcijas cer piesaistīt ar varavīksnes karogu

Ziņu nodaļa

Kas Jauns Avīze

Rīgas domes deputāts Igors Kļaviņš atradis progresīvu veidu, kā piesaistīt investīcijas – vērsies pie Rīgas mēra Viļņa Ķirša ar lūgumu praida laikā no 6. līdz 15. jūnijam pie Rātsnama izkārt LGBT karogu, lai demonstrētu, ka mūsu galvaspilsētā ir droša un atvērta vide.

Rīgas domes deputāts investīcijas cer piesaistīt a...

“Investori arī skatās, tā kā tas ir arī naudas un investīciju jautājums,” vietnē X komentē Kļaviņš. Viņaprāt, varavīksnes “karogi pie uzņēmumiem, alus darītavām, bankām un Rīgas domes ir svarīgs simbols tam, ka Latvija ir atvērta un droša valsts gan tautiešiem, gan tūristiem, gan investoriem, gan mūsu stratēģiskajiem partneriem no ES un NATO”.

Saskaņā ar "KPMG Latvija" un apvienības "Mozaīka" pētījumu "Neiecietības patiesā cena", neiekļaujoša un neiecietīga attieksme 2022. gadā vien Latvijai esot izmaksājusi no 406 līdz 811 miljoniem eiro jeb l,04 līdz 2,08% no valsts IKP.

Tieši tādēļ pagājušā gada gājienā piedalījušies "Accenture", "Printful", "Swedbank" un citu augstas pievienotās vērtības uzņēmumu pārstāvji, kuri “vēlas Latvijā un Rīgā redzēt drošu un atvērtu vidi saviem darbiniekiem”.

Tomēr apgalvojumi, ka investīcijām liels dzinulis būtu tieši LGBT karogs, ir visai apšaubāmi, pretējā gadījumā rietumvalstu uzņēmumi neieguldītu ne centa ļoti daudzās Āfrikas un arābu valstīs un sen būtu pametuši Krieviju, pat negaidot karu pret Ukrainu.

Maijā ASV kompānija "Microsoft" paziņoja, ka sadarbībā ar Apvienoto Arābu Emirātu mākslīgā intelekta firmu "G42" ieguldīs vienu miljardu dolāru datu centrā Kenijā.

Mērķis ir attīstīt mākoņdatošanas servisu Austrumāfrikā. Jauno datu centru darbinās ģeotermālā enerģija. Aprīlī "Microsoft" ieguldīja pusotru miljardu dolāru Abū Dabī bāzētajā "G42", kas veido atklātā avota mākslīgā intelekta modeli svahili un angļu valodā.

Kenijā pat par abpusēji brīvprātīgām “pretdabiskām attiecībām” draud 14 gadu cietumsods, Abū Dabī – līdz 14 gadiem. Kā redzams, amerikāņu kompānija iegulda iespaidīgas summas valstīs, kur ne tikai nav atļautas viendzimuma laulības un praids, bet pat bargi soda par šādām attiecībām – biznesa intereses ir svarīgākas.

Staķis rīkojās vienpersoniski

Pagājušā gada praida laikā toreizējais Rīgas mērs Mārtiņš Staķis ar vienpersonisku lēmumu izkāra LGBT karogu pie Rātsnama. Nacionālās apvienības, Latvijas Reģionu apvienības un "Gods kalpot Rīgai" domes frakcijas deputāti pieprasīja karogu noņemt, bet Staķis atteicās. “Kā Rīgas mērs es uzskatu, ka Rīgai ir jābūt pareizajā pusē. Tajā pusē, kas parāda, ka šeit, Rīgā, ir dzīvot droši un iekļaujoši,” pauda Staķis.