Sabiedrība
2024. gada 17. aprīlis, 12:00

FOTO; VIDEO: "Stadionam Lucavsalā - nē!" Rīdzinieki piketā iestājas par zaļas salas saglabāšanu

Ziņu nodaļa

Jauns.lv

Trešdien, 17. aprīlī, Rīgas centrā sapulcējušies iedzīvotāji, lai iestātos "par zaļas Lucavsalas saglabāšanu pilsētas sirdī", tādējādi protestējot pret ieceri tur izbūvēt milzīgu futbola stadionu.

Trešdien, 17. aprīlī, Rīgas centrā sapulcējušies iedzīvotāji, lai iestātos "par zaļas Lucavsalas saglabāšanu pilsētas sirdī", tādējādi protestējot pret ieceri tur izbūvēt milzīgu futbola stadionu.

Rīdzinieki pie domes piketē par zaļas Lucavsalas saglabāšanu

Šodien Rīgas centrā sapulcējušies iedzīvotāji, lai iestātos "par zaļas Lucavsalas saglabāšanu pilsētas sirdī", tādējādi protestējot iecerei tur izbūvēt milzīgu futbola ...

gallery icon

"Ikviens, kam rūp Lucavsalas nākotne, ir gaidīts trešdien, 10.30 ierasties pie Rīgas domes, lai ar savu klātbūtni paustu, ka Lucavsalai un ģimenes mazdārziņiem jāpaliek neskartai teritorijai - bez apbūves un ekovidi iznīcinošas infrastruktūras. Lucavsala ir nozīmīga daļa no Rīgas zaļajām "plaušām". Ņemot vērā, ka pasaule šobrīd slīgst dziļā klimata krīzē, sala ir pelnījusi zaļot un attīstīties zaļā kursa virzienā. Lucavsala ir rīdzinieku iemīļota atpūtas vieta. Ik dienu cilvēki uz salu plūst no malu malām. Šeit savu mieru rod gan atpūtnieki, gan peldētāji, putnu vērotāji un makšķernieki, airētāji un slēpotāji, staigātāji, riteņbraucēji un dārznieki," iepriekš aicināja organizatori.

Kopumā uz protestu bija sanākuši bija apmēram simts cilvēki, ar protestētājiem runājās Rīgas mērs Vilnis Ķirsis (JV) un citi Rīgas domes pārstāvji.

Zināms, ka 17. aprīlī Rīgas domes sēdē, kas sākas plkst. 11, izšķirsies 10 hektāru Lucavsalas zemes liktenis.

Deputāti balsos vai uz pieciem gadiem nodot šo zemi Latvijas futbola federācijas (LFF) bezatlīdzības lietošanā potenciālai nacionālā futbola stadiona plānošanai un būvniecībai.

Lucavsala stadiona būvniecībai tika izraudzīta, izvērtējot deviņas vietas. Devāmies uz šo vietu, lai iemūžinātu, kā tur izskatās šobrīd.