Ko Rīgas restorānu nedēļā piedāvā 7 “Michelin” kvalitātes zīmes ieguvēji?
Jau pirmdien, 8. aprīlī, aizsākusies Rīgas restorānu nedēļa, kurā savas durvis apmeklētājiem vēris 51 Latvijas restorāns, tai skaitā septiņi restorāni, kas iekļauti prestižajā “Michelin Guide” ceļvedī.
Lai gan tradicionālā gardēžu pasākuma nosaukums ir “Rīgas restorāna nedēļa”, šogad tas ilgs neparasti ilgi – veselas 14 dienas, līdz 21. aprīlim. Piedāvājumi iedalīti 3 cenu kategorijās – 30, 35 vai 40 eiro, kurās iekļautas trīs ēdienu maltītes.
Kopumā gardēžiem iespējams izvēlēties starp 51 Rīgas restorānu, tai skaitā septiņiem, kas iekļauti prestižajā “Michelin Guide” ceļvedī— “LeDome”, “Chef's Corner”, “Ferma”, 3 Pavāru restorāns "Tam labam būs augt", “Entresol”, “Whitehouse” un “JOHN”. Visi septiņu minētie restorāni startē 40 eiro cenu kategorijā.
“Le Dome” piedāvājums
Uzkoda: Šitaki sēņu un selerijas velingtons, lazdu rieksti, salvija, stracciatella;
Pamatēdiens: mencas fileja, lāčpurni, kraukšķīgs kukurūzas krēms vai Urugvajas black angus liellopa teppanyaki, stobra kaula smadzenes, liellopa sirds, melnsakne, portvīna mērce vai Šiso lapu un vasabi lazanja - ziedkāposts, melnsakne, lāčpurni, vegāns demi glace mērce;
Deserts: Creme Caramel, apelsīnu un godži čatnijs.
"Chef’s Corner" piedāvājums
Uzkoda: akmens asara un skumbijas tartars, jūras zāļu buljonmērce, svaigs mārrutks;
Pamatēdiens: brieža sedls, baltie sparģeļi, pastinaks, sarkanvīna mērce;
Deserts: kafijas krēms, šokolādes pralinē, sāļā karamele .
Piedāvājums pieejams no pirmdienas līdz ceturdienai laika posmā no 12:00-17:00 un svētdienās no 12:00 līdz 20:00.
“Ferma” piedāvājums
Kompliments: sparģeļu panna cotta ar viegli marinētiem zaļumiem un estragona majonēzi;
Uzkoda: svilināta forele ar saldskābo fenheļa mērci, svaigu gurķi, redīsu un avokado krēmu vai pavasarīgā sparģeļu un zaļo zirnīšu zupa ar kūpinātu krējumu un rudzu grauzdiņiem;
Pamatēdiens: kartupeļu klimpa ar sēņu - kāpostu pildījumu, parmezāna buljona mērci un garšaugiem vai teļa karbonāde ar glazētu mēli, kāļa un pētersīļu biezeni, grūbu popkornu, karamelizētu kāli un dārzeņu demi glace mērci;
Deserts: pavasara rabarberu zefīrs ar rabarberu ogu compote, bazilika sorbets, kraukšķīgo cepumu, prosecco consome un piparmētras eļļu.
3 Pavāru restorāna "Tam labam būs augt" piedāvājums
Uzkoda: reņģu filejas vieglā ābolu marinādē, mārrutku skābais krējums, Latgales salāti, briedināta rudzu maize;
Pamatēdiens: pavasara jēra gurns ar lakšiem, kartupeļu krēms, lāčpurni, rozmarīna glazūrmērce;
Deserts: balto sparģeļu uzpūtenis, līčijas, vaniļas karamele, skuju eļļa.
Piedāvājums spēkā no piektdienas līdz svētdienai 12:00 - 16:00.
"Entresol" piedāvājums
Uzkoda: liellopa karpačo, aitas siers, fazāna ola;
Pamatēdiens: mencas fileja, lakši, citrusu mērce;
Deserts: rabarberu tarte.
“Whitehouse” piedāvājums
Uzkoda: sparģeļi, melnsakne, olīvas, salvija, kombu mērce;
Pamatēdiens: zandarts, kvinoja, kous-kous, remulāde, puravs, citronzāles - laima mērce vai antrekots, kukurūzas polenta, selerija sakne, kalette, portvīna mērce;
Deserts: "bērnība" - auzu pārslas, putukrējums, zilo tauriņu tēja, balta šokolāde, kazenes.
Svētdienās un pirmdienās restorāns slēgts.
“John” piedāvājums
Uzkoda: mencas seviče, dedzināti sparģeļi, citrusa filejas, skābenes, salikornija, kinojas čipsis;
Pamatēdiens: brieža mugura, topinambūra krēms, karamelizēts bumbiers, plūškoka ogu kečups, lāčpurni;
Deserts: rabarberu pavlova, bezē, siera muss, rabarberu kompots un sorbets, karamelizēta balta šokolāde.
Kas ir "Michelin Guide" ceļvedis?
Michelin Guide" ir vadošākais un pats zināmākais restorānu ceļvedis pasaulē. Šis ceļvedis tiek uzskatīts par starptautisku atsauci, it īpaši tiem tūristiem, kuri vietas apskata pēc citu vērtējumiem. “Michelin” ceļvedī iekļauti 26 restorāni Latvijā: 19 no tiem atrodas Rīgā un 7 ārpus tās. "Michelin Guide" komanda izvērtē restorānus piecās kategorijās - sastāvdaļu kvalitāte, gatavošanas tehnika, garšu buķete, pavāru personība un ēdiena konsistence cauri laikam.