foto: ekrānuzņēmums no video
"Sanāca tikai 9 līķīši," skandalozais biznesmenis Rieksts internetā šokē ar jokiem par sava hosteļa nodegšanu
Uzklausot dzēlīgas piezīmes par 2021. gada traģisko ugunsgrēku Ernesta Rieksta (foto) hostelī Rīgas centrā, biznesmenis atbildējis ciniski un neiejūtīgi izsakoties par ugunsnelaimi, kurā bojā gāja deviņi cilvēki.
Sabiedrība
2024. gada 23. februāris, 17:58

"Sanāca tikai 9 līķīši," skandalozais biznesmenis Rieksts internetā šokē ar jokiem par sava hosteļa nodegšanu

Jauns.lv

Skandalozais nelegālo hosteļu biznesmenis Ernests Rieksts joprojām strādā pie savas idejas par jaunu valsti kaut kur Fidži salās - "Jaunlatviju". Kriminālprocesā iesaistītais uzņēmējs pēdējā laikā īpaši aktīvi "Jaunlatvijas" konceptu reklamē sociālajos tīklos, kur to ne visi novērtē.

Īpaši spilgta ir nesena epizode, kurā Rieksts pamanīts kādā "Facebook" galdnieku diskusiju grupā.

Pie ieraksta, kur kāds lietotājs stāsta par savu CNC iekārtu, Rieksts piepeši ierakstījis: "Brauc uz "Jaunlatviju" ar tādu strādāt, cik redzēts te Fidži tādas nav".

Uz Rieksta iesaistīšanos sarunā ar savu "Jaunlatvijas" ideju citi reaģējuši biznesmenim ne pa prātam, lielākoties izsmejot skandalozo avantūristu un norādot uz viņa līdzšinējo slikto slavu.

Uzklausot dzēlīgas piezīmes par 2021. gada traģisko ugunsgrēku Rieksta hostelī Rīgas centrā, biznesmenis atbildējis ciniski un neiejūtīgi izsakoties par ugunsnelaimi, kurā bojā gāja deviņi cilvēki.

"Kā jaunlatvijā ar ugunsdrošību? Nebūs grillsezonas atklāšana ar līķiem?" vaicā kāds no "Facebook" lietotājiem.

"Būs, kā latvijā - to forši uztaisījām. Gājām uz 29 - sanaca tikai 9 līķīši. Tu nākošais sarakstā, mēs jau tīri "4 fun" [prieka pēc] dedzinam," atbildēja rieksts, acīmredzot pieminot deviņus bojā gājušos hosteļa ugunsgrēkā.

foto: Ekrānuzņēmums no "Facebook",
Rieksts komentāru ierakstījis kādā asā diskusijā galdnieku diskusiju grupā iekš "Facebook".

Par Merķeļa ielas traģēdiju:

Jauns.lv jau vēstīja, ka uzņēmējs Ernests Rieksts Latvijā kļuva bēdīgi slavens pēc traģiskiem ugunsgrēkiem Rīgas centrā, 2021. gada 28. aprīlī, agrā rītā.

Tā rezultātā no dažādām ar ugunsgrēku tieši saistītām traumām - ķermeņa un elpceļu termiskiem apdegumiem, saindēšanos ar tvana gāzi un degšanas produktiem - iestājās astoņu cilvēku nāve un vēl viena persona no gūtajiem miesas bojājumiem mira medicīnas iestādē.

Lietā par nodegušo hosteli Merķeļa ielā par aizdomās turētām tika atzītas divas personas - Ernests Rieksts un kāds uzņēmējs, jurists Andrejs Gailis -, kurām tika piemēroti ar brīvības atņemšanu nesaistīti drošības līdzekļi.

Jau labu laiku Riekstam esot beidzies tiesību ierobežošanas termiņš pirmstiesas kriminālprocesā, kas viņam bija - divpadsmit mēneši.

Šādi apstākļi ļauj Ernestam Riekstam brīvi pārvietoties un ceļot.