Kultūra
2024. gada 13. februāris, 23:01

FOTO, VIDEO: Valentīndienas gaidās ļaudis bauda romantiskās komēdijas "Gandrīz vecpuisis" pirmizrādi "Forum Cinemas"; galvenajā lomā slavenā iluzionistu pāra dēls

Jauns.lv/LETA

Otrdien ļaudis pulcējas, lai baudītu pašmāju romantiskās komēdijas "Gandrīz vecpuisis" pirmizrādi "Forum Cinemas" — jautru un pārdzīvojumu pilnu stāstu par sirdslietām, kurā galveno lomu spēlē slavenā latvietes-itāļa iluzionistu pāra dēls.

Romantiskās komēdijas "Gandrīz vecpuisis" pirmizrāde "Forum Cinemas"

Jaunākā pašmāju romantiskā komēdija Valentīndienas gaidās par pozitīvā, bet pakļāvīgā Mareka nedienām ar dominējošo līgavu Ilzi, kura Mareku pēc vētrainas ...

gallery icon

"Pozitīvais, bet pakļāvīgais Mareks gatavojas svinēt savu vecpuišu ballīti, kas ne pārāk patīk viņa dominējošajai līgavai Ilzei - viņasprāt, visam ir jābūt perfekti un ar gaumi. Taču Mareka un viņa drauga Koļas ieplānotais pasākums izvēršas galīgi ne tā, kā plānots, un rezultātā Ilze pārtrauc attiecības ar Mareku un atceļ kāzas. Tomēr Mareks nepadodas un, kopā ar Koļu un nejauši satikto Tīnu dodas neprātīgu situāciju pilnā ceļojumā, lai atgūtu savu līgavu! “Gandrīz vecpuisis" ir jauna un svaiga pašmāju romantiskā komēdija par visiem labi zināmām un tuvām tēmām!" ar šādu anotāciju filmu piedāvā skatītājiem.

"Gandrīz vecpuisis" ir jaunā režisora Riharda Romuša debijas pilnmetrāžas spēlfilma. Režisors ar savu radošo apvienību "Kino Parks" veidojis īsfilmas, mūzikas videoklipus izpildītājiem "Sudden Lights", "Kreisais Krasts" un citiem, kā arī reklāmas lielākajiem pašmāju un starptautiskajiem zīmoliem.

"Stāsta centrā ir mīlestība, kas balstās vēlmē izprast vienam otru, komunikācijā, degsmē par attecībām un to uzturēšanu. Uzticība, situācijas risināšana un traks piedzīvojums ir tas, kas raksturo šo filmu. Dažreiz ir jāriskē ar visu, lai panāktu to, ko vēlies," stāsta Rihards Romušs. "Aktieru atlasē nolēmām galvenās lomas piešķirt jauniem cilvēkiem. Mūsdienās arvien biežāk precas jaunieši 23-29 gadu vecumā, un šajā filmā parādām jaunu un svaigu skatījumu uz precībām jaunības gados."

Filma "Gandrīz vecpuisis" tapusi bez valsts finansējuma par pašu un studijas līdzekļiem. Filmas veidotāji tādējādi nodrošinājuši radošo brīvību, aizrautīgi un svaigi veidojot stāstu, kas aktuāls pašiem un cilvēkiem apkārt. Jaundarbu caurstrāvo veidotāju enerģija, entuziasms un humora izjūta.

Filmā piedalās: Dante Pecolli, Rūdolfs Kozlovskis, Monta Kārkliņa, Krista Hotuļeva, Jānis Jarāns, Lauris Zalāns un citi.

Jāpiebilst, ka Dantes vecāki ir slavenais iluzionistu pāris Dace un Enriko Pecolli, kuri pērn saņēmuši balvu par personīgu ieguldījumu Itālijas-Latvijas kultūras attiecību stiprināšanā un kultūras projektu īstenošanā, popularizējot iluzionisma mākslu.