Sabiedrība
2024. gada 29. janvāris, 11:05

Vēlmes un realitāte: Uzvaras parks pagaidām visai tālu no rīdzinieku kārotās atpūtas vietas

Jauns.lv

Janvārī Rīgas iedzīvotājiem bija iespēja iesūtīt savu redzējumu par to, kā jāizskatās Uzvaras parkam, kurš pirms kāda laika tika atbrīvots no lielākā Baltijā reiz bijušā PSRS pieminekļa. 

Rīdzinieki lielākoties prasījuši vietu sportam, kafijas iedzeršanai un apzaļumotus laukumus ar ziediem, taču šobrīd parkā ieraugāmais liek aizdomāties par to, kādas kvalitātes risinājumus beigu beigās ieraudzīsim.

foto: ekrānuzņēmums no video
Ievietotajās fotogrāfijās šie gofrētām trubām līdzīgie tuneļi tik tiešām atgādina kādu posmu no kanalizācijas sistēmas.

"Uzvaras parks atstāj ļoti sasteigta projekta iespaidu," sociālajos tīklos apgalvo kā pilsētvides reportieris zināmais Andrejs.

Viņš nofilmējis video, kurā redzams, ka divi no trīs jau izbūvētajiem tuneļiem, sniegam kūstot applūst tā, ka "bez gumijniekiem ir neizejami":

Ievietotajās fotogrāfijās šie gofrētām trubām līdzīgie tuneļi tik tiešām atgādina kādu posmu no kanalizācijas sistēmas.

Internetā nežēlastībā krituši arī citi jauni parka elementi - tostarp soliņi, pateicoties savam dizainam. Cilvēki vīzdegunīgi smej - izskatoties pēc "vidusskolas studentu darbiem".

Jauns.lv sazinājās ar Rīgas domi, lai vaicātu, vai tiešām ar tuneļiem viss ir kārtībā un to applūšana sniega kušanas laikā nav novēršama.

"Speciālisti pavasarī izvērtēs iespējamos risinājumus situācijas labošanai par darbu veicēja līdzekļiem garantijas laikā," pauda Rīgas domes Ārējās komunikācijas nodaļasVadītāja pienākumu izpildītājs Mārtiņš Vilemsons.

Trīs iedzīvotāju vēlmes realizēs

Jau vēstīts, ka visvairāk iedzīvotāji Uzvaras parkā vēlētos redzēt kafejnīcu zonu, trenažierus un apzaļumotus laukumus ar dekoratīvām ziedu un košumkrūmu dobēm.

Nākamie labiekārtojuma elementi, kas ieguvuši lielāko balsu skaitu, ir strūklaka ūdenstilpē, tīklu parka un ūdens elementi bērniem, skrejceļš apkārt teritorijai, suņu pastaigas laukums, ielu basketbola laukums, pludmales volejbola laukums, velotrase, šķēršļu josla, moduļu tipa dušas un saules pulkstenis.

Turpmākos trīs mēnešus Uzvaras parka labiekārtošanas projekta darba grupa strādās pie tā, lai trīs visvairāk atbalstītās aktivitātes integrētu Uzvaras parka otrās kārtas projektā.

Projekta otrās kārtas obligātās aktivitātes, kuras projektā jau ir paredzētas, ir sekojošas: jāizbūvē basketbola laukums; jāsasaista celiņu tīkls ar 1. kārtā izbūvēto celiņu tīklu; jānomaina apgaismojums; jāuzbūvē tualete; jāuzstāda brīvkrāni; jāizveido irdena seguma celiņš gar Uzvaras bulvāri; bollardu (šķēršļi autotransportam) izvietošana pie galvenās ieejas parkā; jāizbūvē "Āgenskalna betona baseina skeitparks", kas tika atbalstīts Rīgas pilsētas līdzdalības budžeta ideju konkursā 2021. gadā.

Kopējā Uzvaras parka labiekārtojamā teritorija abām kārtām ir 14 hektāri. Aptauju par Uzvaras parka otrās kārtas projekta vēlamajām aktivitātēm aizpildīja vairāk nekā 7600 respondenti.