foto: LETA
VARAM ministrija kļūs par DARAM, un cilvēkiem tas liekas gan smieklīgi, gan ne tik ļoti
Vajag tikai gribēt!
Sabiedrība
2024. gada 18. janvāris, 17:09

VARAM ministrija kļūs par DARAM, un cilvēkiem tas liekas gan smieklīgi, gan ne tik ļoti

Jauns.lv

Šodien, 18. janvārī, intervijā Latvijas Radio raidījumā "Krustpunktā" pastāstīja Vides aizsardzības un reģionālo lietu ministrijas (VARAM) ministre Inga Bērziņa atklāja, ka viņas vadītā ministrija drīzumā varētu pārsaukties par Dabas aizsardzības un reģionālās attīstības ministriju jeb DARAM. Šī nosaukuma maiņa daudziem “X” lietotājiem šķiet ironiska un smieklīga.

Iemesls, kāpēc ministrija varētu mainīt savu nosaukumu, ir gana vienkāršs – kā norāda ministre, no VARAM "vides sadaļa" no 2025. gada varētu nonākt Klimata un enerģētikas ministrijas (KEM) paspārnē. Tomēr dabas un bioloģiskās daudzveidības jautājumi aizvien paliktu VARAM, taču mainītos pašas ministrijas nosaukums - šo ministriju pārsaucot par Dabas aizsardzības un reģionālās attīstības ministriju jeb DARAM.

Šīs ziņa nav atstājusi vienaldzīgus daudzus “X” lietotājus, kas steiguši paust savu viedokli un vērtējumu par gaidāmajām izmaiņām.

Inese, piemēram, ir kritiska: "Kā? Nu kā var būt tādi klauni? Tas kaut kā palīdzēs strādāt VARAM vai pārmetīs kaudzīti funkciju uz citu ministriju, varbūt tomēr paliekam pie vienas ministrijas šo divu vietā?"

Savukārt Jānis par šo ieceri pasmejas: "Ja mēs gribam, tad mēs VARAM, ja mēs nevaram, tad būs DARAM!" 

Arvis tikmēr norāda, ka nosaukumu laika varētu būt pēdējo laiku populāra parādība: "Ka jau ViVi un LiLiLido maina, tad mēs arī VARAM!"

Kaspars ir lakonisks: "Varam Daram, nevaram nedaram."

Peripetijas ar ministrijas nosaukumu pirms 13 gadiem, iespējams, paredzēja populārais hiphop kultūras pārstāvis Gatis Irbe, citiem zināms kā Gačo, un vēl citiem kā Mesa,  jo kā gan lai citādi izskaidro kompozīcijas “Mans lielais singls” tapšanu ar tik ļoti zīmīgo piedziedājumu:

Es varu, varu, varu, varu, varu, varu.
Tu vari, vari, vari, vari, vari, vari.
Mēs varam, varam, varam, varam, varam, varam.
Nu, tad daram, daram, daram, daram!