Abonē 2025. gadam ar atlaidēm līdz 57% un saņem garantētas dāvanas 55€ vērtībā!

Abonēt žurnālu
Uz Krieviju aizbēgušais eksdeputāts Pankratovs stāsta izdomājumus par "Azovstaļ" aizstāvju izdarībām Latvijā
foto: Azov Regiment/Cover Images/INSTA/ Vida Press
Ukrainas karavīri gandrīz trīs mēnešus noturēja pozīcijas Azovstaļ rūpnīcā Mariupolē. Tagad gluži kā sīks šunelis Pankratovs no droša attāluma aprej varoņus.
Sabiedrība

Uz Krieviju aizbēgušais eksdeputāts Pankratovs stāsta izdomājumus par "Azovstaļ" aizstāvju izdarībām Latvijā

Kas Jauns Avīze

Kremļa propagandas portālā publicēts plašs materiāls ar kārtējiem meliem par situāciju Latvijā, un tajā savu roku pielicis arī bijušais Rīgas domes deputāts Ruslans Pankratovs, pret kuru Valsts drošības dienestā uzsākts kriminālprocess.

Uz Krieviju aizbēgušais eksdeputāts Pankratovs stā...

Rakstā ir virkne melīgu apgalvojumu – dots rīkojums iznīcināt pilnīgi visas grāmatas krievu valodā, un bērnudārzos bērniem liekot taisīt pietupienus par katru krievu valodā pateiktu vārdu.

Tāpat izlasāms, ka Latvija ir Krievijai parādā par neatkarīgas valsts izveidošanas iespēju un tautas saglabāšanos, jo “mēs necentāmies latviešus asimilēt, kā to darīja zviedri un vācieši”. Pieminēti plāni iznīcināt krievu “Dedu Morozu” jeb Salatēti un viņa pavadoni Sniegbaltīti, taču šie pārmetumi ir dzirdēti arī agrāk.

Pankratovs izdomājis šausmu stāstu par “Azovstaļ” rūpnīcas aizstāvju briesmu darbiem Latvijā – šie Ukrainas varoņi Mariupolē 2022. gadā vairākus mēnešus noturēja pozīcijas pret krievu iebrucējiem un padevās, kad katastrofāli trūka munīcijas un bija simtiem smagi ievainoto.

Pankratovs klāsta: “Es kā Rīcības partijas vadītājs varu apgalvot, ka azovieši, kuri atpūšas Ķemeru sanatorijā, ievieš valstī kriminālu haosu. No viņiem nāk vardarbība, laupīšana un rekets, bet policijai ir dots neoficiāls rīkojums viņus neaiztikt un krimināllietas neierosināt. Cilvēki, kuri Jūrmalā dzīvo privātmājās, savas sievas vairs pat nelaiž pie jūras pastaigāties, jo tas ir bīstami. Policisti pēc izsaukuma atbrauc, bet viņiem tiek parādīta bēgļu apliecība, un tad viņi neko nevar izdarīt.”

Jūrmalā, pēc policijas statistikas datiem, nav pieredzēts nekāds vardarbības uzliesmojums, un grūti pat iedomāties, ka tie daži desmiti Ukrainas karavīru, kuri Vaivaru rehabilitācijas centrā (ne Ķemeros)  atlabst pēc smagiem ievainojumiem, varētu pievērsties kriminālām izdarībām.