Madonā notiks jauno dizaineru modes skate "Karaliskā roze". VIDEO
Trešdien Madonā notiks mākslas un dizaina vidusskolu no visas Latvijas rīkota modes skate – konkurss „Karaliskā roze”. Tajā tiks demonstrētas gan dizaina, gan avangarda tērpu kolekcijas.
Novadu ziņas
2015. gada 23. februāris, 12:45

Madonā notiks jauno dizaineru modes skate "Karaliskā roze". VIDEO

Jauns.lv

Madonā trešdien, 25. februārī, notiks Latvijas mākslas un dizaina vidusskolu, kā arī Mākslas akadēmijas rīkota modes skate – konkurss „Karaliskā roze”. Tās dalībnieki uzstāties divās tērpu kolekciju kategorijās, prezentējot dizaina un avangarda tērpus.

Modes skatē – konkursā „Karaliskā roze” piedalīsies Latvijas Mākslas akadēmijas, Rīgas Dizaina un mākslas vidusskolas, Rīgas Amatniecības vidusskola, Ogres valsts tehnikuma, Valmieras Mākslas vidusskolas, Rēzeknes Mākslas un dizaina vidusskolas, Daugavpils Mākslas vidusskolas „Saules skola” un Rīgas Stila un modes profesionālās vidusskolas audzēkņi.

Arī Madonas mākslas skola piedalīsies modes skatē un prezentēs auduma apdruku apģērbā. Pasākumu papildinās un vadīs Madonas bērnu un jauniešu centra improvizācijas teātra „Pilnpiens” jaunieši, Kasjauns.lv informēja Madonas novada pašvaldībā.

Galvenais pasākuma mērķis ir iepazīstināt Madonas reģiona (Madona, Ērgļi, Cesvaine, Lubāna, Vecpiebalga, Varakļāni, Gulbene) profesionālās ievirzes mākslas skolu audzēkņus un vecākus ar mākslas un dizaina tālākizglītības iespējām Latvijā.

Rozes tēma modes skatei izvēlēta tāpēc, ka Madonas mākslas skolas, kura šogad uzsāk savas pastāvēšanas 40. gadu, logo attēlā redzams neliels ziediņš, kas simbolizē visu skaisto un radošo. „Karaliskās rozes” pasākumi 25. februārī:

* no pulksten 11.00 līdz 13.00 – mākslas un dizaina skolu prezentācijas kinoteātrī „Vidzeme”;

* no pulksten 14.00 līdz 16.00 - Latvijas modes mākslinieku un dizaineru pieredzes stāsti „Tēla arhitektūra” kinoteātrī „Vidzeme”;

* pulksten 17.00 - modes skate - konkurss „Karaliskā roze” Madonas pilsētas Kultūras namā.

„Karaliskā Roze” Madonā
Kasjauns.lv/Foto: Vida Press