foto: Ekrānšāviņš
“Pašjol na***!” Bijušais Saeimas deputāts Viktors Ščerbatihs "TikTok" iesmej par latviešiem
Daudzi iedzīvotāji Ščerbatiha video nodēvējuši par provokāciju.
Sabiedrība
2024. gada 5. janvāris, 12:12

“Pašjol na***!” Bijušais Saeimas deputāts Viktors Ščerbatihs "TikTok" iesmej par latviešiem

Jauns.lv

Pretrunīgu reakciju sabiedrībā izraisījis kāds bijušā Saeimas deputāta un olimpieša Viktora Ščerbatiha video, kurā viņš it kā parodē "latviešu cinisko attieksmi pret krievvalodīgajiem". Kamēr daži video redzamās ainas uztver ar humoru, daudzi iedzīvotāji ir sašutuši norādot, ka "bijušais sportists popularizē kremļa ideoloģiju".

“Es esmu no Krievijas un atbraucu uz Latviju, jo vēlos integrēties Jūsu sabiedrībā, iemācīties valodu un atvērt šeit savu biznesu,” krievu valodā vēsta video redzamais vīrietis.

“Pašjol na***!” lauzītā krievu valodā atbild Šcerbatihs, atainojot latviešus ciniskā gaismā.

Video sociālajā tīklā “TikTok” izpelnījies 20 tūkstošus skatījumu, bet mikroblogošanas vietnē “X” teju 35 tūkstošus.

Vairāki iedzīvotāji video vērtējuši atzinīgi norādot, ka “tā arī ir”, “Viktors ir mākslinieks” un “latvieši ļauni izturoties pret krievvalodīgajiem, kuri cenšas runāt latviski”.

Tomēr lielākais vairums par Ščerbatiha izgājienu ir sašutuši.

“Viņš pats runā latviski ar akcentu, bet šeit parodē latviešus, kuri runā ar akcentu krieviski,” neapmierināts ir kāds iedzīvotājs.

Cits iedzīvotājs ierosina “šādas provokācijas izvērtēt Valsts drošības dienestam”.

Jau ziņots, ka olimpietis vairākkārt izcēlies ar saviem politiskajiem centieniem un krasiem viedokļiem dažādās jomās. 2006. gadā viņš iestājās Latvijas Zemnieku savienībā un tika ievēlēts 9. Saeimā no Zaļo un Zemnieku savienības saraksta, bet 2021. gada augustā Ščerbatihs no Aināra Šlesera veidotās partijas "Latvija pirmajā vietā" kandidēja 14. Saeimas vēlēšanās.