Svarcēlāja Ščerbatiha pārdomas par Stambulas konvenciju: vairs pat nopērt bērnus nedrīkst, bet no mazotnes viņiem būs jāmāca par seksu!
Viktors Ščerbatihs izklāsta Stambulas konvencijas būtību (ekrānuzņēmums no "TikTok")
Sabiedrība
2023. gada 3. decembris, 04:14

Svarcēlāja Ščerbatiha pārdomas par Stambulas konvenciju: vairs pat nopērt bērnus nedrīkst, bet no mazotnes viņiem būs jāmāca par seksu!

Jauns.lv

Stambulas konvencija simbolizē bērnu visatļautību, viņiem nāksies mācīt par seksu jau agrā bērnībā, bet viņus sodīt ar siksnu vairs nedrīkst. Latvijas titulētajam svarcēlājam Viktoram Ščerbatiham šāda konvencija neiet pie sirds.

“Šodien bērniem ir neierobežotas tiesības, un tu kā vecāks vienkārši nedrīksti viņiem pat vairs uzšaut ar siksnu, viss, tā ir Stambulas konvencija,” saka Ščerbatihs.

“Ja tu redzēji, pirms mēneša bija izdotas grāmatas par to, kā no septiņu gadu vecuma nodarboties ar seksu. Šodien mēs, adekvātie cilvēki, saprotam, ka tas ir vienkārši debilisms, taču Stambulas konvencija liek to visu darīt, šīs grāmatas būs skolās, visās bibliotēkās. Visbriesmīgākais ir tas, ka no 14 gadu vecuma bērniem būs tiesības, neprasot padoma vecākiem, nomainīt dzimumu.”

Ko darīt? “Padzīt pie velna šo Saeimu,” saka Ščerbatihs. “Citādi nav iespējams izlabot tos mēslus, ko radījusi šī valdība.”

Pievēršoties aktuālai bērnu visatļautības problēmai, viņš nesen izteicās, ka "bērni ir tik izlutināti, ka faktiski viņš ienāk skolā kā boss. Neko nevar izdarīt, tiesības viņam — tas un tas. Un tiešām, ir bērni, kas lieto, kas dzer, kas lieto narkotikas. Skolotāji skatās uz viņu, bet viņš "peld" vai no viņa "peregars" baigais. Ko viņam var izdarīt? Neko!" Viņš norādīja, ka nepieciešami grozījumi likumā, skolotājam jābūt tiesībām vajadzības gadījumā izsaukt policiju, pārbaudīt skolniekus.

Kā jau ziņots, Saeima 30. novembrī galīgajā lasījumā pieņēma likumu, ar kuru ratificēta tā dēvētā Stambulas konvenciju jeb Eiropas Padomes konvenciju par vardarbības pret sievietēm un vardarbības ģimenē novēršanu un apkarošanu. Konvencija prasa dalībvalstīm izstrādāt saskaņotu politiku vardarbības pret sievieti un vardarbības ģimenē jautājumos, kā arī valsts institūcijām īstenot starpinstitucionālo sadarbību ar nevalstiskajām organizācijām, pilsonisko sabiedrību un plašsaziņas līdzekļiem.

Viktors Ščerbatihs ir četrkārtējs olimpisko spēļu dalībnieks, olimpiskais vicečempions 2004. gada Atēnu olimpiādē un bronzas laureāts 2008. gada Pekinas olimpiādē. Pasaules čempions 2007. gadā, trīskārtējs pasaules čempionāta bronzas medaļas laureāts (1997., 1998., 2003. gadā). Pieckārtējs Eiropas čempions (2001., 2005., 2006., 2007., 2008. gadā), Eiropas vicečempions 2004. gadā un trīskārtējs Eiropas čempionāta bronzas laureāts (1997., 1999., 2000. gadā). 2001. gadā tika diskvalificēts uz diviem gadiem par steroīdu lietošanu.

2006. gadā viņš iestājās Latvijas Zemnieku savienībā un tika ievēlēts 9. Saeimā no Zaļo un Zemnieku savienības saraksta. Kandidēja vēl divās Saeimas vēlēšanās no tā paša ZZS saraksta, taču šoreiz netika ievēlēts (10. Saeimas vēlēšanās 2010. gadā un 13. Saeimas vēlēšanās 2018. gadā). 2021. gada augustā Ščerbatihs bija Aināra Šlesera veidotās partijas "Latvija pirmajā vietā" dibinātāju skaitā. No tās saraksta kandidēja 14. Saeimas vēlēšanās, bet netika ievēlēts.

Viktors Ščerbatihs ikdienā un sportā

gallery icon

Viktors Ščerbatihs pēc avārijas Taizemē

Titulētais olimpietis Viktors Ščerbatihs 2020. gada sākumā Taizemē cieta avārijāu un guva vairākas traumas, tai skaitā smadzeņu satricinājumu un salauztu ...

gallery icon

Vēsturiskā Saeimas sēde, kurā ratificēja Stambulas konvenciju

Saeimas vairākums šodien galīgajā lasījumā pieņēma likumu, ar kuru ratificēta tā dēvētā Stambulas konvenciju jeb Eiropas Padomes konvenciju par vardarbības ...

gallery icon

Stambulas konvencijas pretinieki atkal pie Saeimas

Jau otro dienu visnotaļ kaislīgi pie Saeimas pret Stambulas konvenciju iestājās tie, kuri tajā nesaskata neko labu. Kā novēroja ...

gallery icon

Cilvēki protestē pret Stambulas konvencijas ratifikāciju I.13.07.2023

Ceturtdienas rītā iepretim Ministru kabineta ēkai aptuveni 15 cilvēki sapulcējušies partijas "Suverēnā vara" rīkotajā piketā pret Latvijas pievienošanos tā dēvētajai ...

gallery icon