foto: Aculiecinieka foto
Viesnīca Rīgā saņem viltus draudus dienā, kad tajā apmetas Krievijas opozicionārs Hodorkovskis
Aculiecinieks piefiksējis, ka pie viesnīcas Rīgas centrā 19. oktobra pēcpusdienā darbojusies Valsts policija (VP).
Sabiedrība
2023. gada 24. oktobris, 11:09

Viesnīca Rīgā saņem viltus draudus dienā, kad tajā apmetas Krievijas opozicionārs Hodorkovskis

Jauns.lv

Iepriekšējā nedēļā Rīgas centrā esoša viesnīca saņēma viltus zvanu par spridzināšanas draudiem. Zvana brīdī viesnīcā atradās pazīstamais Vladimira Putina opozicionārs - Lielbritānijā dzīvojošais, bijušais Krievijas oligarhs Mihails Hodorkovskis un ierakstīja video sarunu savam "Youtube" kontam.

Nesenākais Hodorkovska "Youtube" kontā publicētais video sākas ar ainu, kurā redzams viņš pats un krievu aktīviste, kustības "Atvērtā Krievija" koordinatore Anastasija Ševčenko, savukārt fonā dzirdama sirēna un paziņojumi angļu valodā par nepieciešamību pamest ēku, nelietojot liftus:

"Pēdējās sērijas ieraksta laikā, viesnīcā, kurā apmetās Mihails Hodorkovskis, tika saņemts anonīms zvans par ēkā it kā ievietotu spridzekli," teiks paskaidrojumā.

Video ieraksta vietā skatītājiem pēcāk piedāvāts cits, saistošs saturs.

Viltus draudi viesnīcai neesot saistīti ar incidentiem skolās

No publiski pieejamās informācijas ir zināms, ka Hodorkovskis Rīgā viesojās 19. oktobrī, lai tiktos ar atbalstītājiem un interesentiem.

Tikšanās gan bija ieplānota citā viesnīcā - "Wellton Riverside". Tā nav tā viesnīca, kurā Hodorkovskis apmetās.

Taču tās pašas dienas pēcpusdienā aculiecinieki piefiksēja, ka pie kādas citas viesnīcas Rīgas centrā aiz norobežojuma darbojas Valsts policijas (VP) darbinieki.

Jauns.lv vērsās pie VP, kur guva apstiprinājumu, ka viesnīcā tik tiešām tika saņemts telefonzvans par iespējamiem draudiem.

VP arī skaidroja iemeslu, kādēļ šoreiz reakcija bijusi citādāka, nekā atkārtotajos gadījumos ar skolām, kuras saņēma šādas ziņas e-pastu formātā.

"Ņemot vērā, ka bija cits avots, un citas saziņas un satura veida draudi, lai pārliecinātos par drošību, nolemts objektu pārbaudīt klātienē. Avots nav sasaistāms ar iepriekšējiem draudiem [...]," Jauns.lv informēja VP.

Viesnīcā tika veikta pārbaude, bet nekas aizdomīgs vai bīstams netika atrasts.

Hodorkovskis nesen viesojies arī Lietuvā, kur ticies ar Lietuvas ārlietu ministru Gabrielu Landsberģi.