foto: Evija Trifanova/LETA
Nedēļas nogalē Rīgā norisināsies Pasaules čempionāts skriešanā - gaidāmi būtiski satiksmes ierobežojumi
Sabiedrība
2023. gada 28. septembris, 12:45

Nedēļas nogalē Rīgā norisināsies Pasaules čempionāts skriešanā - gaidāmi būtiski satiksmes ierobežojumi

Jauns.lv

Šajā nedēļas nogalē, 30. septembrī un 1. oktobrī, Rīgā norisināsies Pasaules čempionāts skriešanā. Čempionāta norises laikā transportlīdzekļu satiksme vairākās galvaspilsētas ielās, kā arī uz tiltiem pār Daugavu būs ierobežota vai slēgta. Svētdien, 1. oktobrī, spēkā būs būtiskas izmaiņas arī vairākos sabiedriskā transporta maršrutos.

No piektdienas, 29. septembra, plkst.20.00 līdz pirmdienas, 2. oktobra, plkst.6.00 slēgs transportlīdzekļu satiksmi 11. novembra krastmalas posmā no Akmens tilta līdz Muitas ielai. Tāpat minētajā laika periodā satiksmi slēgs 11. novembra krastmalai piegulošajā paralēlajā ielā Vecrīgas pusē, posmā no Poļu gātes līdz Jauniela, kā arī Kaļķu ielas posmā no 11. novembra krastmalas līdz Rātslaukumam.

No piektdienas, 29. septembra, plkst.20.00 līdz pirmdienas, 2. oktobra, plkst.6.00 nepieciešamības gadījumā Doma laukumā, Pils ielā, Jaunielā un Krāmu ielā organizēs divvirzienu satiksmi.

Valsts policija sadarbībā ar Rīgas pašvaldības policiju 1. oktobrī no plkst.8.30 līdz plkst.18.00 ierobežos un slēgs transportlīdzekļu satiksmi šādos maršrutos:

No plkst.10.00 līdz 12.45 norisināsies 5 km skrējiens pa maršrutu: Kaļķu iela (starts) - 11. novembra krastmala - Akmens tilts - Uzvaras bulvāris - Raņķa dambis - Balasta dambis - Vanšu tilts - Krišjāņa Valdemāra iela - Citadeles iela - Muitas iela - Eksporta iela - 11.novembra krastmala (finišs).

No plkst.11.30 līdz 13.30 norisināsies jūdzes skrējiens pa maršrutu: Krišjāņa Valdemāra iela - Lāčplēša iela - Brīvības iela - Brīvības bulvāris - Brīvības laukums (finišs).

No plkst.13.30 līdz 17.30 norisināsies 21 km skrējiens pa maršrutu: Kaļķu iela (starts) - 11.novembra krastmala - Akmens tilts - Uzvaras bulvāris - Raņķa dambis - Daugavgrīvas iela - Buļļu iela - Dzegužu iela - Slokas iela - Krišjāņa Valdemāra iela - Vanšu tilts - Krišjāņa Valdemāra iela - Zigfrīda Annas Meierovica bulvāris - Brīvības laukums - Brīvības bulvāris - Brīvības iela - Senču iela - Zirņu iela - Vesetas iela - Jāņa Dikmaņa iela - Skanstes iela - Hanzas iela - Rūpniecības iela - Elizabetes iela - Kalpaka bulvāris - Krišjāņa Valdemāra iela - Lāčplēša iela - Brīvības iela - Brīvības bulvāris - Brīvības laukums - Zigfrīda Annas Meierovica bulvāris - Krišjāņa Valdemāra iela - Kalpaka bulvāris - Elizabetes iela - Eksporta iela - 11.novembra krastmala (finišs).

Čempionāta norises laikā būs izmaiņas sabiedriskā transporta maršrutos

Līdz ar Pasaules čempionāta skriešanā norisi, 1. oktobrī būs izmaiņas 1., 5., 7., 11. tramvaja maršruta kustībā, 3., 4., 5., 9., 14., 17., 19., 20., 25., 31., 34. trolejbusa maršruta kustībā, kā arī 2., 3., 5T., 6., 9., 11., 13., 16., 20., 21., 24., 37., 41., 50., 53. un 54. autobusa maršruta kustībā. Atsevišķos maršrutos izmaiņas būs jau sākot ar kustības sākumu rīta daļā, bet pamatā maršruti pa apvedceļiem kursēs no skrējiena trases slēgšanas brīža (aptuveni plkst. 8:20) līdz skrējiena trases atvēršanas brīdim (aptuveni plkst. 17.35).

Aptuveni 15 minūtes pirms katras distances starta laika un orientējoši 15-20 minūtes pēc starta laika tiks pilnībā slēgta autobusu, trolejbusu un tramvaju satiksme 11. novembra krastmalā pie Akmens tilta, uz Akmens tilta, Uzvaras bulvārī posmā līdz Raņķa dambim. Tāpat līdz pēdējais dalībnieks pamet Raņķa dambi, kustība abos virzienos tiks slēgta Raņķa dambī, posmā no Uzvaras bulvāra līdz Balasta dambim.

Tramvaju maršruti

1. maršruta tramvaji, laika posmā no plkst. 11.50 līdz aptuveni plkst. 15.40 virzienā uz Imantu pieturvietās “Mārtiņa iela”, “Baldones iela” pasažierus apkalpos tikai pēc organizatoru pārstāvja atļaujas.

5.maršruta tramvajs maratona norises laikā būs slēgts. Pēdējais reiss no Mīlgrāvja uz Imantu kursēs plkst. 7.39, bet no Imantas uz Mīlgrāvi plkst. 6.40. Sākot ar plkst. 7.13 tramvaji no Imantas brauc uz 3. depo. Tramvaji atsāk kustību ar reisu plkst. 17.01 no Imantas virzienā uz Mīlgrāvi.

7.maršruta tramvaji no aptuveni plkst. 8.25 līdz aptuveni plkst. 17.25 kursēs no Ķengaraga pa maršrutu līdz Aspazijas bulvārim, tālāk pa Aspazijas bulvāri, K. Barona ielu, Radio ielu, 13. janvāra ielu un atpakaļ pa maršrutu uz Ķengaragu. Pēdējais reiss 7. maršruta tramvajam no pieturvietas “Nacionālā teātris” plkst. 8.22. No Ausekļa ielas maršruts maratona norises laikā būs slēgts.

11.maršruta tramvaji no aptuveni plkst. 8.25 līdz aptuveni plkst. 17.25 kursēs no Mežaparka pa maršrutu līdz K. Barona ielai, tālāk pa K. Barona ielu, Aspazijas bulvāri, Radio ielu, K. Barona ielu un atpakaļ pa maršrutu uz Mežaparku. Pēdējais reiss 11.maršruta tramvajam no pieturvietas “Nacionālā teātris” plkst. 8.11. No Ausekļa ielas maršruts maratona norises laikā būs slēgts.

Trolejbusu maršruti

3. maršruta trolejbusi no aptuveni plkst. 8.25 līdz aptuveni plkst. 17.35 no Centrāltirgus kursēs pa maršrutu līdz Marijas ielai, tālāk pa Marijas ielu, A. Čaka ielu, Bruņinieku ielu, K. Valdemāra ielu un tālāk pa maršrutu.

No Sarkandaugavas un Kundziņsalas trolejbusi no aptuveni plkst. 8.25 līdz aptuveni plkst. 17.35 kursēs pa maršrutu līdz K. Valdemāra ielai, tālāk pa K. Valdemāra ielu, Stabu ielu, A. Čaka ielu, Marijas ielu, Gogoļa ielu un tālāk pa maršrutu.

4. maršruta trolejbusi no aptuveni plkst. 9.45 līdz plkst. 12.10 no Juglas kursēs pa maršrutu līdz Brīvības ielai, tālāk pa Brīvības ielu, Stabu ielu, A. Čaka ielu, Marijas ielu, Gogoļa ielu un tālāk pa maršrutu. Savukārt aptuveni no plkst. 12.10 līdz plkst. 17.25 kursēs pa maršrutu līdz Brīvības ielai, tālāk pa Brīvības ielu, Pērnavas ielu, A. Čaka ielu, Marijas ielu, Gogoļa ielu un tālāk pa maršrutu.

No Ziepniekkalna, sākot no aptuveni plkst. 9.45 līdz aptuveni plkst. 12.10, trolejbui kursēs pa maršrutu līdz Gogoļa ielai, tālāk pa Gogoļa ielu, Marijas ielu, A. Čaka ielu, Bruņinieku ielu, Brīvības ielu un tālāk pa maršrutu. Savukārt no aptuveni plkst. 12.10 līdz aptuveni plkst. 17.25 kursēs pa maršrutu līdz Gogoļa ielai, tālāk pa Gogoļa ielu, Marijas ielu, A. Čaka ielu, Pērnavas ielu, Brīvības ielu un tālāk pa maršrutu.

5. trolejbusa maršruts no tā kustības sākuma līdz aptuveni plkst. 17.35 būs slēgts. Pirmais reiss no Daugavas stadiona plānots plkst. 17.33, bet no P. Stradiņa slimnīcas plkst. 17.29. Trolejbuss, kas sāks kursēt no P. Stradiņa slimnīcas no 1.trolejbusu parka brauc pa Dambja ielu, Duntes ielu, K. Valdemāra ielu, Stabu ielu, A. Čaka ielu, Marijas ielu, 13. janvāra ielu, 11. novembra krastmalu, Akmens tiltu, Slokas ielu, Kalnciema ielu, Baložu ielu un tālāk pa maršrutu līdz P. Stradiņa slimnīcai.

9. maršruta trolejbusi no plkst. 8.20 līdz aptuveni plkst. 16.00 no Stacijas laukuma kursēs pa maršrutu līdz Uzvaras bulvārim, tālāk pa Uzvaras bulvāri, Slokas ielu, Kalnciema ielu, Baložu ielu un tālāk pa maršrutu. No Iļģuciema kursēs bez izmaiņām. Laika posmā, kamēr slēgts 25.trolejbusa maršruts, tiks palielināts reisu skaits 9.trolejbusa maršrutā.

14. un 17. maršruta trolejbusi no Mežciema un Purvciema, no aptuveni plkst. 9.45 līdz aptuveni plkst. 12.10, kursēs pa maršrutu līdz Brīvības ielai, tālāk pa Brīvības ielu, Stabu ielu, A. Čaka ielu, Marijas ielu, Elizabetes ielu, Satekles ielu un tālāk pa maršrutu līdz Centrālajai stacijai (18./23. maršruta trolejbusa galapunktam). Atpakaļ trolejbusi kursēs pa Satekles ielu, Marijas ielu, A. Čaka ielu, Bruņinieku ielu, Brīvības ielu un tālāk pa maršrutu attiecīgi uz Mežciemu un Purvciemu.

No aptuveni plkst. 12.10 līdz aptuveni plkst. 17.25, 14. un 17. maršruta trolejbusi kursēs no Mežciema un Purvciema pa maršrutu līdz Brīvības ielai, tālāk pa Brīvības ielu, Pērnavas ielu, A. Čaka ielu, Marijas ielu, Elizabetes ielu, Satekles ielu un tālāk pa maršrutu līdz Centrālajai stacijai (18./23. maršruta galapunktam). Atpakaļ pa Satekles ielu, Marijas ielu, A. Čaka ielu, Pērnavas ielu, Brīvības ielu un tālāk pa maršrutu attiecīgi uz Mežciemu un Purvciemu.

19. maršruta trolejbusi no plkst. 8.25 līdz plkst. 17.35 kursēs no Inženieru ielas uz Ziepniekkalnu pa maršrutu līdz Valdeķu ielai, tālāk pa Valdeķu ielu, Ozolciema ielu līdz Ziepniekkalna D/P (4.trolejbusa galapunktam). No Ziepniekkalna D/P kursēs pa Ozolciema ielu, Valdeķu ielu un tālāk pa maršrutu līdz Inženieru ielai (15.trolejbusa galapunktam). No Pētersalas ielas maršruts būs slēgts. Pieturvieta „Ziepniekkalns” (19.trolejbusa galapunkts) būs slēgta un virzienā no Latvijas Universitātes, trolejbusiem jāpietur 15. trolejbusa pieturvietā „Centrālā stacija” Raiņa bulvārī. 19.trolejbusa pieturvietā „Centrālā stacija” (pie tuneļa) trolejbusi nepieturēs.

25. maršruta trolejbusa pēdējais reiss no Iļģuciema būs plkst. 8.03, bet no Brīvības ielas – plkst. 8.00. Pēc šo reisu izpildes maršruts līdz plkst. 17.35 būs slēgts. No Iļģuciema trolejbuss atsāks kursēt plkst. 17.19, savukārt no Brīvības ielas plkst. 17.54.

Laika posmā, kamēr slēgts 25.trolejbusa maršruts, tiks palielināts reisu skaits 9. trolejbusa maršrutā.

31. maršruta trolejbusi no Berģuciema, aptuveni no plkst. 9.45 līdz aptuveni plkst. 12.10, kursēs pa maršrutu līdz Brīvības ielai, tālāk pa Brīvības ielu, Stabu ielu, A. Čaka ielu, Marijas ielu, Gogoļa ielu un tālāk pa maršrutu. Savukārt no aptuveni plkst. 12.10 līdz aptuveni plkst. 17.25 kursēs pa maršrutu līdz Brīvības ielai, tālāk pa Brīvības ielu, Pērnavas ielu, A. Čaka ielu, Marijas ielu, Gogoļa ielu un tālāk pa maršrutu.

No Centrāltirgus, no aptuveni plkst. 9.45 līdz aptuveni plkst. 12.10, trolejbusi kursēs pa maršrutu līdz Gogoļa ielai, tālāk pa Gogoļa ielu, Marijas ielu, A. Čaka ielu, Bruņinieku ielu, Brīvības ielu un tālāk pa maršrutu. No aptuveni plkst. 12.10 līdz aptuveni plkst. 17.25 kursēs pa maršrutu līdz Gogoļa ielai, tālāk pa Gogoļa ielu, Marijas ielu, A. Čaka ielu, Pērnavas ielu, Brīvības ielu un tālāk pa maršrutu.

34. maršruta trolejbusi no Mazās Juglas ielas, no aptuveni plkst. 9.45 līdz aptuveni plkst. 12.10 kursēs pa maršrutu līdz Brīvības ielai, tālāk pa Brīvības ielu, Stabu ielu, A. Čaka ielu, Marijas ielu, Gogoļa ielu un tālāk pa maršrutu. Savukārt no aptuveni plkst. 12.10 līdz aptuveni plkst. 17.25 trolejbusi kursēs pa maršrutu līdz Brīvības ielai, tālāk pa Brīvības ielu, Pērnavas ielu, A. Čaka ielu, Marijas ielu, Gogoļa ielu un tālāk pa maršrutu.

No Centrāltirgus, no aptuveni plkst. 9:45 līdz aptuveni plkst. 12.10, trolejbusi kursēs pa maršrutu līdz Gogoļa ielai, tālāk pa Gogoļa ielu, Marijas ielu, A. Čaka ielu, Bruņinieku ielu, Brīvības ielu un tālāk pa maršrutu. No aptuveni plkst. 12.10 līdz aptuveni plkst. 17.25 kursēs pa maršrutu līdz Gogoļa ielai, tālāk pa Gogoļa ielu, Marijas ielu, A. Čaka ielu, Pērnavas ielu, Brīvības ielu un tālāk pa maršrutu.

20. maršruta trolejbusa 1. kārta plkst. 15.20 izbrauks pa Duntes ielu, K. Valdemāra ielu, Stabu ielu, A. Čaka ielu, Marijas ielu, Gogoļa ielu uz Televīzijas centru.

Autobusu maršruti

2. maršruta autobusi no Vecmīlgrāvja, no aptuveni plkst. 8.25 lūdz aptuveni plkst. 12.25, kursēs pa maršrutu līdz P. Brieža ielai, tālāk pa P. Brieža ielu, Hanzas ielu, Stabu ielu, A. Čaka ielu, Marijas ielu, Gogoļa ielu un tālāk pa maršrutu. No aptuveni plkst. 12.25 līdz aptuveni plkst. 17.25 kursēs pa maršrutu līdz Tilta ielai, tālāk pa Tilta ielu, Duntes ielu, K. Valdemāra ielu, Stabu ielu, A. Čaka ielu, Marijas ielu, Gogoļa ielu un tālāk pa maršrutu.

No Abrenes ielas, sākot no aptuveni 8.25 līdz aptuveni plkst. 12.25, autobuss kursēs pa maršrutu līdz Gogoļa ielai, tālāk pa Gogoļa ielu, Marijas ielu, A. Čaka ielu, Bruņinieku ielu, Sporta ielu, Skanstes ielu, Hanzas ielu, Ganību dambi un tālāk pa maršrutu. Savukārt no aptuveni plkst. 12.25 līdz aptuveni plkst. 17.35 kursēs pa maršrutu līdz Gogoļa ielai, tālāk pa Gogoļa ielu, Marijas ielu, A. Čaka ielu, Bruņinieku ielu, K. Valdemāra ielu, Duntes ielu, Tilta ielu un tālāk pa maršrutu.

3. maršruta autobusi no Daugavgrīvas, no aptuveni plkst. 9.45 līdz aptuveni plkst. 12.10, kursēs pa maršrutu līdz 13. janvāra ielai, tālāk pa 13.janvāra ielu, Marijas ielu, A. Čaka ielu, Bruņinieku ielu, Brīvības ielu un tālāk pa maršrutu. No aptuveni plkst. 12.10 līdz aptuveni plkst. 17.25 kursēs pa maršrutu līdz 13.janvāra ielai, tālāk pa 13. janvāra ielu, Marijas ielu, A. Čaka ielu, Pērnavas ielu un tālāk pa maršrutu.

No Pļavniekiem, sākot no plkst. 9.45 līdz aptuveni plkst. 11.45, autobuss kursēs pa maršrutu līdz Brīvības ielai, tālāk pa Brīvības ielu, Stabu ielu, A. Čaka ielu, Marijas ielu, 13. janvāra ielu un tālāk pa maršrutu. No plkst. 11.45 līdz aptuveni plkst. 12.10 kursēs pa maršrutu līdz Brīvības ielai, tālāk pa Brīvības ielu, Stabu ielu, A. Čaka ielu, Marijas ielu, 13. janvāra ielu un tālāk pa maršrutu līdz Uzvaras bulvārim, tālāk pa Uzvaras bulvāri, Slokas ielu, Kalnciema ielu, Baložu ielu, Kristapa ielu, Melnsila ielu, Vīlipa ielu, Dzirciema ielu, Lidoņu ielu, Daugavgrīvas ielu un tālāk pa maršrutu. No plkst. 12.10 līdz plkst. 15.30 kursēs pa maršrutu līdz Pērnavas ielai, tālāk pa Pērnavas ielu, A.Čaka ielu, Marijas ielu, 13.janvāra ielu, tālāk pa maršrutu līdz Uzvaras bulvārim, tālāk pa Uzvaras bulvāri, Slokas ielu, Kalnciema ielu, Baložu ielu, Kristapa ielu, Melnsila ielu, Vīlipa ielu, Dzirciema ielu, Lidoņu ielu, Daugavgrīvas ielu un tālāk pa maršrutu. Savukārt no plkst. 15.30 līdz aptuveni plkst. 17.25 kursēs pa maršrutu līdz Pērnavas ielai, tālāk pa Pērnavas ielu, A. Čaka ielu, Marijas ielu, 13.janvāra ielu un tālāk pa maršrutu.

5T. maršruta no Botāniskā dārza, no plkst. 11.45 līdz plkst. 15.40, kursēs pa Dzirciema ielu, Buļļu ielu, Dagmāras ielu un tālāk pa maršrutu līdz galapunktam Iļģuciemā.

No Iļģuciema autobuss kursēs bez izmaiņām.

6. maršruta autobusi no Biķerniekiem, no aptuveni plkst. 9.45 līdz aptuveni plkst. 12.10, kursēs pa maršrutu līdz Brīvības ielai, tālāk pa Brīvības ielu, Stabu ielu, A. Čaka ielu, Marijas ielu, Elizabetes ielu, Satekles ielu un tālāk pa maršrutu. No aptuveni plkst. 12.10 līdz aptuveni plkst. 17.25 kursēs pa maršrutu līdz Pērnavas ielai, tālāk pa Pērnavas ielu, A. Čaka ielu, Marijas ielu, Elizabetes ielu, Satekles ielu un tālāk pa maršrutu.

No Abrenes ielas, no aptuveni plkst. 9.45 līdz aptuveni plkst. 12.10, kursēs pa maršrutu līdz Satekles ielai, tālāk pa Satekles ielu, Marijas ielu, A. Čaka ielu, Bruņinieku ielu, Brīvības ielu un tālāk pa maršrutu. No aptuveni plkst. 12.10 līdz aptuveni plkst.17.25 kursēs pa maršrutu līdz Satekles ielai, tālāk pa Satekles ielu, Marijas ielu, A. Čaka ielu, Pērnavas ielu un tālāk pa maršrutu.

9. maršruta autobusi no Mežaparka, no aptuveni plkst. 9.45 līdz aptuveni 12.10, kursēs pa maršrutu līdz Brīvības ielai, tālāk pa Brīvības ielu, Stabu ielu, A. Čaka ielu, Marijas ielu, Elizabetes ielu, Satekles ielu un tālāk pa maršrutu. Savukārt no aptuveni plkst. 12.10 līdz aptuveni plkst. 17.25 kursēs pa maršrutu līdz Miera ielai, tālāk pa Miera ielu, Tallinas ielu, A. Čaka ielu, Marijas ielu, Elizabetes ielu, Satekles ielu un tālāk pa maršrutu.

No Abrenes ielas, no aptuveni plkst. 9.45 līdz aptuveni plkst. 12.10, autobusi kursēs pa maršrutu līdz Satekles ielai, tālāk pa Satekles ielu, Marijas ielu, A.Čaka ielu, Bruņinieku ielu, Brīvības ielu un tālāk pa maršrutu, savukārt no aptuveni plkst. 12.10 līdz aptuveni plkst. 17.25, autobusi kursēs pa maršrutu līdz Satekles ielai, tālāk pa Satekles ielu, Marijas ielu, A.Čaka ielu, Tallinas ielu, Cēsu ielu un tālāk pa maršrutu.

11. maršruta autobusi no Jaunciema, Sužiem, no aptuveni plkst. 8:25 līdz aptuveni plkst. 17.35, kursēs pa maršrutu līdz K. Valdemāra ielai, tālāk pa K. Valdemāra ielu, Stabu ielu, A. Čaka ielu, Marijas ielu, Gogoļa ielu un tālāk pa maršrutu.

No Abrenes ielas autobusi, no aptuveni plkst. 8.25 līdz aptuveni plkst. 17.35, kursēs pa maršrutu līdz Gogoļa ielai, tālāk pa Gogoļa ielu, Marijas ielu, A. Čaka ielu, Bruņinieku ielu, K. Valdemāra ielu un tālāk pa maršrutu.

13. maršruta autobusi no Babītes stacijas, no aptuveni plkst. 8.25 līdz aptuveni plkst. 11.45 kursēs pa maršrutu līdz Raņķa dambim, tālāk pa Raņķa dambi, Uzvaras bulvāri, Akmens tiltu, 11. novembra krastmalu, 13. janvāra ielu, Marijas ielu un tālāk pa maršrutu. No aptuveni plkst. 11:45 līdz aptuveni plkst. 15:30 kursēs pa maršrutu līdz Buļļu ielai, tālāk pa Buļļu ielu, Dagmāras ielu, Lilijas ielu, Daugavgrīvas ielu, Raņķa dambi, Uzvaras bulvāri, Akmens tiltu, 11. novembra krastmalu, 13. janvāra ielu, Marijas ielu un tālāk pa maršrutu. Savukārt no aptuveni plkst. 15:30 līdz aptuveni plkst. 17:35 kursēs pa maršrutu līdz Raņķa dambim, tālāk pa Raņķa dambi, Uzvaras bulvāri, Akmens tiltu, 11. novembra krastmalu, 13. janvāra ielu, Marijas ielu un tālāk pa maršrutu. 

Autobusi no “Preču 2”, no plkst. 8.25 līdz plkst. 11.45 kursēs pa maršrutu līdz Marijas ielai, tālāk pa Marijas ielu, 13. janvāra ielu, 11. novembra krastmalu, Akmens tiltu, Uzvaras bulvāri, Raņķa dambi un tālāk pa maršrutu. No aptuveni plkst. 11:45 līdz aptuveni plkst. 15:30 kursēs pa maršrutu līdz Marijas ielai, tālāk pa Marijas ielu, 13. janvāra ielu, 11. novembra krastmalu, Akmens tiltu, Uzvaras bulvāri, Slokas ielu, Kalnciema ielu, Baložu ielu, Kristapa ielu, Melnsila ielu, Dzirciema ielu, Slokas ielu un tālāk pa maršrutu. Savukārt no plkst. 15.30 līdz plkst. 17.35 kursēs pa maršrutu līdz Marijas ielai, tālāk pa Marijas ielu, 13. janvāra ielu, 11. novembra krastmalu, Akmens tiltu, Uzvaras bulvāri, Raņķa dambi un tālāk pa maršrutu.

16. maršruta autobusi no Muceniekiem, Sunīšiem, Papīrfabrikas “Jugla”, no aptuveni plkst. 9.45 līdz aptuveni plkst. 12.10, kursēs pa maršrutu līdz Brīvības ielai, tālāk pa Brīvības ielu, Stabu ielu, A. Čaka ielu, Marijas ielu, Gogoļa ielu un tālāk pa maršrutu. Savukārt no aptuveni plkst. 12.10 līdz aptuveni plkst. 17.25 kursēs maršrutu līdz Brīvības ielai, tālāk pa Brīvības ielu, Pērnavas ielu, A. Čaka ielu, Marijas ielu, Gogoļa ielu un tālāk pa maršrutu.

No Abrenes ielas, no aptuveni plkst. 9.45 līdz aptuveni plkst. 12.10, kursēs pa maršrutu līdz Gogoļa ielai, tālāk pa Gogoļa ielu, Marijas ielu, A. Čaka ielu, Bruņinieku ielu, Brīvības ielu un tālāk pa maršrutu. No aptuveni plkst. 12.10 līdz aptuveni plkst. 17.25 kursēs pa maršrutu līdz Gogoļa ielai, tālāk pa Gogoļa ielu, Marijas ielu, A. Čaka ielu, Pērnavas ielu, Brīvības ielu un tālāk pa maršrutu.

20. maršruta autobusi no aptuveni plkst. 8.25 līdz aptuveni plkst. 17.35 kursēs no Pļavnieku kapiem pa maršrutu līdz Bruņinieku ielai, tālāk pa Bruņinieku ielu, Tērbatas ielu, Stabu ielu un atpakaļ pa maršrutu līdz Pļavnieku kapiem. No Pētersalas ielas tiks veikts reiss plkst. 6.56, savukārt no Pļavniekiem līdz Pētersalas ielai plkst. 6.00, pēc tam autobusi kursēs saīsinātā maršrutā. Pamatmaršrutā kustība tiks atjaunota ar reisu no Pļavnieku kapiem uz Pētersalas ielu plkst. 17.40, no Pētersalas ielas uz Pļavniekiem 18.40

21. maršruta autobusi no Juglas, no aptuveni plkst. 9.45 līdz aptuveni plkst. 12.10, kursēs pa maršrutu līdz Brīvības ielai, tālāk pa Brīvības ielu, Stabu ielu, A. Čaka ielu, Marijas ielu, 13. janvāra ielu un tālāk pa maršrutu.  No aptuveni plkst. 12.10 līdz aptuveni plkst. 17.25 kursēs pa maršrutu līdz Brīvības ielai, tālāk pa Brīvības ielu, Pērnavas ielu, A. Čaka ielu, Marijas ielu, 13. janvāra ielu un tālāk pa maršrutu.

No Imantas, no aptuveni plkst. 9.45 līdz aptuveni plkst. 12.10, kursēs pa maršrutu līdz 13. janvāra ielai, tālāk pa 13. janvāra ielu, Marijas ielu, A. Čaka ielu, Bruņinieku ielu, Brīvības ielu un tālāk pa maršrutu. Savukārt no aptuveni plkst. 12:10 līdz aptuveni plkst. 17.25 kursēs pa maršrutu līdz 13. janvāra ielai, tālāk pa 13. janvāra ielu, Marijas ielu, A. Čaka ielu, Pērnavas ielu, Brīvības ielu un tālāk pa maršrutu.

24. autobusa maršruti no Mangaļsalas, no aptuveni plkst. 8.25 līdz aptuveni plkst. 17.35, kursēs pa maršrutu līdz K. Valdemāra ielai, tālāk pa K. Valdemāra ielu, Stabu ielu, A. Čaka ielu, Marijas ielu, Gogoļa ielu un tālāk pa maršrutu.

No Abrenes ielas, no aptuveni plkst. 8.25 līdz aptuveni plkst. 17.35, kursēs pa maršrutu līdz Gogoļa ielai, tālāk pa Gogoļa ielu, Marijas ielu, A. Čaka ielu, Bruņinieku ielu, K. Valdemāra ielu un tālāk pa maršrutu.

37. un 41. maršruta autobusi no Imantas, sākot no aptuveni plkst. 8.25 līdz aptuveni plkst. 17.35, kursēs no Imantas pa maršrutu līdz Slokas ielai, tālāk pa Slokas ielu, Uzvaras bulvāri, Akmens tiltu, 11. novembra krastmalu, 13. janvāra ielu, Merķeļa ielu, Inženiera ielu līdz 15. maršruta trolejbusa pieturvietai „Latvijas Universitāte”.

Uz Imantu, no aptuveni plkst. 8.25 līdz aptuveni plkst. 11.45 kursēs no 15. maršruta trolejbusa pieturas “Latvijas Universitāte” pa Inženieru ielu, Raiņa bulvāri, 13. janvāra ielu, 11. novembra krastmalu, Akmens tiltu, Uzvaras bulvāri, Slokas ielu un tālāk pa maršrutu. No aptuveni plkst. 11.45 līdz aptuveni plkst. 15.40 kursēs no 15. maršruta trolejbusa pieturas “Latvijas Universitāte” pa Inženieru ielu, Raiņa bulvāri, 13. janvāra ielu, 11. novembra krastmalu, Akmens tiltu, Uzvaras bulvāri, Slokas ielu, Kalnciema ielu, Baložu ielu, Kristapa ielu, Melnsila ielu, Vīlipa ielu, Dzirciema ielu, Jūrmalas gatvi un tālāk pa maršrutu. Savukārt aptuveni no plkst. 15.40 līdz plkst. 17.35, kursēs no 15. maršruta trolejbusa pieturas “Latvijas Universitāte” pa Inženieru ielu, Raiņa bulvāri, 13. janvāra ielu, 11. novembra krastmalu, Akmens tiltu, Uzvaras bulvāri, Slokas ielu un tālāk pa maršrutu.

50. maršruta autobusi no “TEC-2”, no aptuveni plkst. 9:.5 līdz aptuveni plkst. 17.25, kursēs pa maršrutu līdz Bruņinieku ielai, tālāk pa Bruņinieku ielu, A. Čaka ielu, Marijas ielu, Gogoļa ielu un tālāk pa maršrutu.

No Abrenes ielas, no aptuveni plkst. 9.45 līdz aptuveni plkst. 17.25, kursēs pa maršrutu līdz Gogoļa ielai, tālāk pa Gogoļa ielu, Marijas ielu, A. Čaka ielu, Stabu ielu un tālāk pa maršrutu.

53. maršruta autobusi no Zolitūdes, no aptuveni plkst. 8.25 līdz aptuveni plkst. 17.35, kursēs pa maršrutu līdz Kalnciema ielai, tālāk pa Kalnciema ielu, Slokas ielu, Uzvaras bulvāri, Akmens tiltu, 11. novembra krastmalu, 13. janvāra ielu, Merķeļa ielu, Inženieru ielu līdz 15. maršruta trolejbusa pieturvietai „Latvijas Universitāte”.

Uz Zolitūdi, no aptuveni plkst. 8.25 līdz aptuveni plkst. 17.35, kursēs no 15. maršruta trolejbusa pieturvietas „Latvijas Universitāte” pa Inženieru ielu, Raiņa bulvāri, 13. janvāra ielu, 11. novembra krastmalu, Akmens tiltu, Uzvaras bulvāri, Slokas ielu, Kalnciema ielu un tālāk pa maršrutu.

54. autobusa maršruti no Abrenes ielas, no aptuveni plkst. 11.45 līdz aptuveni 15.40, kursēs pa maršrutu līdz Slokas ielai, tālāk pa Slokas ielu, Kalnciema ielu, Baložu ielu, Kristapa ielu, Melnsila ielu, Vīlipa ielu, Dzirciema ielu un tālāk pa maršrutu.

Pasākuma norises laikā vairākās vietās aizliegs arī transportlīdzekļu apstāšanos un stāvēšanu, kā arī atstātos transportlīdzekļus pārvietos uz tuvāko stāvēšanai atļauto vietu.

No piektdienas, 29. septembra, plkst.20.00 līdz pirmdienas, 2. oktobra, plkst.6.00 transportlīdzekļu apstāšanos un stāvēšanu aizliegs Doma laukumā; 11. novembra krastmalas posmā no Akmens tilta līdz Muitas ielai; 11. novembra krastmalai piegulošajā paralēlajā ielā Vecrīgas pusē, posmā no Poļu gātes līdz Jaunielai; Kaļķu ielas posmā no 11. novembra krastmalas līdz Rātslaukumam.

Pasākumu norises vietās skrējienu laikā aizliegs elektroskrejriteņu, velosipēdu, velorikšu un elektromobiļu satiksmi - sestdien, 30. septembrī, no plkst.8.00 līdz plkst.16.00 un svētdien, 1. oktobrī, no plkst.9.00 līdz pasākuma beigām pasākuma norises vietās.